Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az érzelmi és értelmi IQ és a külső iránti elvárás között van valamilyen összefüggés?
Valamilyen biztos van, de szerintem erről reprezentatív kutatás nem készült még.
Én a magam részéről intelligensnek és empatikusnak gondolom magam (meg mások is megerősítették ezt, úgy mellékesen), mégis fontosnak tartom a fizikai vonzalmat. Ami részemről nem egy előre meghatározott listából áll (x cm magas, x kg, ennyi kiló izom, max ennyi % zsír, arcberendezése ilyen-olyan, haj-szemszín, stb), hanem egyszerűen a személyes szimpátia és vonzalom. Gondolom, akinek ez nem fontos egyáltalán, az inkább barátot keres, vagy nem gondol bele, hogy párkapcsolatban azért ennek is lényegesnek kellene lennie, ami meg az IQ-ról mond el gyanúsan sokat (és szerintem az érzelmi intelligenciáról is, mert hosszú távon ezzel a másikat bántja meg, ha valójában nem tetszik neki, de évekig együtt szerencsétlenkednének).
Low EQ & Low IQ = idióta elvárások, érthetetlen szempontok alapján, aminek minden második börtönlakó megfelel.
Low EQ & High IQ = nagy elvárások, amiket lehetetlen teljesíteni.
High EQ & Low IQ = Nem túl nagy elvárások, de neki is fontos lehet a külső.
High EQ & High IQ = Nincsenek elvárások, nincs idealizált külső.
Saját magával szemben egészen biztosan!
Normális ember felfogja azt is, hogy a MÁSIK FÉLNEK is vannak igényei a külsőt illetően, és TESZ ÉRTE, hogy ennek megfelelően kívánatos partner legyen.
A kettő erősen összefügg, aki jobban néz ki, az jobb/több partnerből válogathat.
Aki önmagával szemben sem igényes, az meg örüljön, ha akad valaki, aki egyáltalán összejön vele, ne akarja még kritizálni is, meg megszabni, hogy nézhet ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!