Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért lennék felszínes attól...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért lennék felszínes attól hogy érdekelnek az anyagiak?

Figyelt kérdés

Szerintem nem attól felszínes valaki hogy számít neki a pénz hanem attól ha csak az számít. 22 évesen önellátó vagyok pályakezdőhöz képest meglehetősen jó keresettel (nettó 300), a családom is jómódú, megszoktam egy életszínvonalat amiből szerintem érthetően nem szeretnék engedni és a gyermekeimnek is hasonlót szeretnék biztosítani.

Fontosnak tartom hogy a párom is hasonló szinten legyen de legalább tenni akarjon érte hogy ne minimálbéren tengődjön. Ha még tanul és nincs keresete az nem zavar, ha mellett ambíciózus és tenni akar a jövője érdekében. Azt tapasztaltam hogy a férfiaknak alapból kisebbségi komplexus ha a nő többet keres, ezt elkerülve is érdemesebbnek látom olyannal kezdeni aki maga is megteremtette már a maga egzisztenciáját.

Félreértés ne essék én nem a pénzre hajtok, szimplán nem szeretném azt hogy egyenlőtlenek legyünk és még a végén nekem kelljen eltartanom a másikat. Azokat a nőket én sem bírom akik nem tettek le semmit az asztalra csak péznes pasit akarnak fogni aki eltartja őket. Eseteben nem ez a helyzet áll fenn. Szóval ettől felszínes lennék, hogy mondjuk elutasítanék egy csupaszív utcaseprőt? A pénz nekem nem a tárgyi eszközök hanem az élmények miatt fontos, szeretek utazni és az nem ingyen van.

22/L

2016. máj. 29. 15:23
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
36%

Külföldön élsz, vagy fideszes vagy?

Valahol mélyen te is tudod, hogy anyagias vagy, különben nem itt gyakorin próbálnád bizonygatni az igazad, hanem élnéd az életed a saját értékrended megkérdôjelezése nélkül.

2016. máj. 29. 16:35
 12/20 A kérdező kommentje:
Nem vagyok fideszes sem kulfoldi munkavállaló. :D es nem bizonygatom az igazam csak felvonultattam egy ervrendszert es erdekel mas velemenye. Attol hogy jol megvagyok magammal meg unatkozhatom neha en is.
2016. máj. 29. 17:05
 13/20 anonim ***** válasza:

Én is hasonlóan keresek, csak én férfi vagyok! :D

Csak nekem nem ez a kritérium a másikban. Persze ne a pénzemért legyen velem, de fogadja el, hogy az én munkám kicsivel több lemondással, veszélyel jár.

F23

2016. máj. 29. 17:19
 14/20 anonim ***** válasza:

Ahogy itt megfogalmaztad kicsit sem érzem felszínesnek.

21/F

2016. máj. 29. 17:44
 15/20 anonim ***** válasza:

Ha valakibe szerelmes leszel, úgysem fognak érdekelni az anyagiak.

Sokan átlagkeresetből (ami max. fele annyi,mint a tiéd) felnevelik rendesen a gyerekeiket. És nem szenvednek hiányt. Nem kell mindenkit luxusba nevelni.

Természetes,ha egy utcaseprőt elhajtasz, de egy átlagkeresettel mi bajod? Ha szeretsz utazni, akkor eddig a saját pénzedből is elutazgattál. Akkor végülis tök mindegy ebből a szempontból,mennyit keres a másik fél.

Ha valakit szeretsz, akkor lemondásokkal is járhat. Amennyiben nem keres annyit,amennyit te. Pl. ritkábban utaztatod a seg.ged, nyugi, nem fog károdra válni.

2016. máj. 29. 18:18
 16/20 anonim ***** válasza:

15

Nemcsak pénz. De a különféle társadalmi rétegek tagjai kedvenc időtöltésben, gondolkodásmódban is különbözhetnek.

Ez nem leszólás, én szegény értelmiségi családból jöttem, mindenki olvas és tanul nálunk, mégis, amikor gazdagabb polgári csaladból származó fiúval jártam, zombinak éreztem magam, hiába tudtam több verset kívülről, mint ő. De jártam nálam alacsonyabban edukált, szegényebb fiúval,na ő meg minden kollégámat, barátomat megszólta, aki kicsivel is jobban élt, mint ő, és nem is szeretett eljönni sehová, pedig egyáltalán nem sznob a baráti köröm, amatőr sportolók, akik között mindenféle ember megfordul, és nem foglalkoznak senki anyagi hátterével.

Az is nehéz, hogy vannak szakmák, amik folyamatos önképzést igényelnek, nekem is minden nap tanulni kell, gyakran kurzusokra járni, és ezt leginkább az érti meg, aki hasonló cipőben jár, bár ha hímsoviniszták, akkor ők sem.

Szóval nehéz ez. Similis simile... kis különbséget nagy szerelem áthidal. Nagy különbséget szerintem a nagy szerelem is csak átmenetileg.

2016. máj. 29. 19:01
 17/20 anonim ***** válasza:
Nem vagy felszínes! El kell ismerni, hogy a pénz is fontos, még ha nem is a legfontosabb. A szegénység rányomhatja a bélyegét az ember lelkiállapotára, viszont a túlzott gazdagságnak sem látom értelmét. Egyébként érthető, hogy nem szeretnél engedni a megszokott szintből. :) Az arany középutat kell megtalálni, tehát ha mondjuk beteszed a lábad egy bevásárlóközpontba, ne érezd magad feszélyezve, amiért nem tudsz megvenni egy minőségi, márkásabb cuccot, illetve utazgatni is tudj, ha nem is feltétlenül külföldre. :) Hidd, el életre szóló élmény!
2016. jún. 27. 18:17
 18/20 anonim ***** válasza:
Ugyanez a bajom. Gazdag pasikent nem talalok magamhoz illo not. Mindig a csecsemogondozok talalnak meg. En bevallom penzehes vagyok, hajtom, keresem, " kefelek vele". Ezert nalam szoba sem johet egy no akinek min nem kettessel kezdodik a fizetese,s nyilvan 6 szamjegyre gondolok.
2016. jún. 28. 14:33
 19/20 anonim ***** válasza:

Ennyiből mi, nem túl sokat mondhatunk. Ha látnánk egy randid vagy egy kapcsolatod ismerkedési szakaszát, az már vezethetne valami eredményre. Pl. nem tudjuk, hogy mikor térsz az anyagiakra. Ha a randi első percében és az alapján elküldöd vagy megtartod a srácot, az elég felszínes viselkedés.

"22 évesen önellátó vagyok pályakezdőhöz képest meglehetősen jó keresettel (nettó 300), a családom is jómódú, megszoktam egy életszínvonalat amiből szerintem érthetően nem szeretnék engedni és a gyermekeimnek is hasonlót szeretnék biztosítani. "

Nem akarlak megsérteni és nem is ismerlek, szóval nem biztos, amit írok. Ez alapján a mondatod alapján kicsit felszínesnek vagy sznobnak tűnhetsz.

Azoknál eddig ismertem és egyből kihangsúlyozták, hogy fiatalon önellátóak, 2 csoportot vettem észre. Az egyikük valóban keményen tett érte, kevésbé jó körülmények közül jött és tényleg vért izzadt, hogy eljusson egy szintre. Ha nem is kiemelkedőre, de jóra. A másik csoport viszont, jó környezetből jött, ki volt kövezve előtte az út és simán megcsinálta, amit kellett. Náluk furábban hat a dolog. Rendben van, hogy elérték, amit elértek, de nem árt egy kis racionális nézet is a büszkeség mellé.

Van egy lány barátom, akit amúgy nagyon bírok és tisztelek. Ügyvédként végzett. Az egész családja ezzel foglalkozik, otthon folyamatosan segítettek neki benne, fiatalon jó iskolákba íratták, külön tanárokat is fizettek neki. Ezzel semmi gond, örülök neki, szerencsés volt és jól csinálta a családja, hogy ennyire támogatta. Az viszont zavaró, amikor lenézően beszél valamelyik közös ismerősünkről, hogy az illető milyen buta, mert mennyit csúszik az egyetemen. A srácról meg mindketten tudjuk, hogy melózik az egyetem mellett, mert valahogy fent kell magát tartania. És oké, hogy az illető nem önellátó fiatalon, de a családi háttere miatt, erre lehetősége sem volt. Ilyen viselkedéssel felszínesnek tűnhet valaki. (Nem tudom, hogy ilyen e a viselkedésed, csak egy példát írtam, hogy miből tűnhet valaki felszínesnek.)

A jómódú család sokszor akarva-akaratlanul sznobbá neveli a gyereket. Ez apró dolgokból látszik, ami miatt szintén felszínesnek tűnhet az illető.

A megszokott életszínvonal fenntartása is. Felőlem tényleg mindenki azt vesz, amit akar, de van, aki ezt felszínesnek tartja. Pl. hetente 50 ezer elköltése ruhákra, minden hétvégén wellness és hasonlók. Olyan lányt is ismerek, aki csak olyan pasival jár, akivel havonta legalább elmennek egyszer wellnessezni. Nem tartotta magát felszínesnek, de a környezetében mindenkinek feltűnt a dolog, hogy mennyi pasit koptatott le, akinél látta, hogy ez nem jönne össze.

"Azt tapasztaltam hogy a férfiaknak alapból kisebbségi komplexus ha a nő többet keres"

Ezt valamiért itt rengeteg nő tapasztalja, nem igazán értem, hogy miért. Egyes, egyszerű férfiakra tényleg jellemző a dolog, értelmesebbekre nem igen. Láttam pár kapcsolatot, ahol a pasi kevesebbet keresett, ebből mégsem volt sosem konfliktus. Engem sem zavart soha, a testvéremet sem. Tényleg csak suttyó pasiknál láttam ilyet.

Ahogy feltetted a kérdést, az alapján úgy tűnik, hogy valaki már mondta, hogy felszínes vagy. Ki és miért? :)

2016. júl. 5. 01:38
 20/20 A kérdező kommentje:
Rám még nem mondták, mert nem szoktam ezeket a dolgokat hangoztatni. Csak kíváncsi voltam az itteni emberek véleményére.
2016. júl. 5. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!