Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Mit tehetnék, ha az anyagiak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tehetnék, ha az anyagiak miatt nehéz a válás egy elhibázott kapcsolatból?

Figyelt kérdés

Kölcsönösen rendkívül szimpatizálunk egy nem közvetlen kolléganőmmel (egy cégnél dolgozunk), de én még házas vagyok. Korábban egy osztályon dolgoztunk, de akkor még csak kedves barátok voltunk, majd ő máshova került. Ő már hamarabb észrevette az árulkodó jeleket, hogy nincs rendben a házasságom, de nem szólt, eszében sem volt, hogy házas emberrel kezdjen - van már tapasztalata, annyi idős, mint én, 47 éves.

Amikor még együtt dolgoztunk, ő csak úgy mellékesen megemlítette, hogy "mindig be tud választani a pasikkal". Éppen valami gondja volt vele. Akkor, bő két éve pont kezdődött egy kapcsolata (egy laza románc) a privát életében felbukkanó "főnökével", egy nála 21 évvel idősebb emberrel (most 69), aki mellékes munkát adott neki, az eredeti hivatásában. Korábban is ismerték már egymást, de az öregnek meghalt a neje, így kellett neki valaki, aki a szerteágazó életében segíti. Erre kapóra jött a munkatársnőm. Elvoltak a munkában és lassan az öreg testi kezdeményezésére ő is válaszolt. Ámde eszükben sem volt összeköltözni, vagy szorosabb elkötelezettségre gondolni, mert ahhoz túl sok az ellentét közöttük.

A mi komolyabb érzelmi kapcsolatunk tavaly nyáron kezdődött, mivel azt érzi ő is, hogy az öreggel nem tervezhet hosszú távra, mivel ha nem lenne ez a távolságtartó korlát, már régen nem lennének együtt, de így "kényelmes" nekik és elvannak. Közben október elején volt egy másoktól ajándékba kapott közös külföldi turistaútjuk, ahol először voltak öt napig kettesben, és nagyon összevesztek, mert kiderültek azok a nem tolerálható jellemvonások, melyek előtte nem látszottak. Most azóta két hónap mosolyszünet után a pasi újra nagyon nyomul, de szex nincs kettőjük között. A kolléganőm nem akarja a korábbi laza és elkötelezettségmentes alapon folytatni, de megbántani sem akarja.

Viszont a köztünk lévő érzések olyan stabil alapra épülnek, amit még egyikünk sem tapasztalt meg, hiszen annyira egyek vagyunk a céljainkat és sok mást nézve. Ő úgy van vele, hogy ha már ennyire biztos az, hogy mi válni akarunk, akkor lépnem kéne, de csak magamért, nem miatta, rá hivatkozva. Ő nem ígérhet semmit, ami megint csak érthető, de nekem nagy kockázat, mert a totális bizonytalanság vár rám, ha megyek itthonról.

Valaki volt már hasonló szituban? Mit tehetek? Köszi a segítséget mindenkinek!

2016. jan. 21. 22:47
 1/9 anonim ***** válasza:
És a házasságoddal azon kívül mi a gond kedves kérdező azon kívül hogy szimpatizálsz a kolléganővel?
2016. jan. 21. 22:55
 2/9 A kérdező kommentje:
Az, hogy sohasem voltunk igazán partnerei egymásnak. Nem lelki kapcsolatra épült a dolog a kezdetén sem, hanem a szokásos elsietett, elhibázott ballépésekre. Nagy hiba volt. Tehát vissza sem tudunk térni egy kezdeti és tartósan boldog állapotba, mert nem volt olyan.
2016. jan. 21. 23:16
 3/9 anonim ***** válasza:

Ha nem volt jó/nem jó a mostani, mértnem lépsz/léptél ki?

Költői kérdés egyébként, tudom nem akarsz a két szék közül a földre ülni.

Én pont ezért hoztam meg ezt a nehéz döntést még most fiatalon mert nem akarok úgy járni mint te, azért 50 hez közeledve már nem olyan jók az esélyek pártalálásra mint fiatalon.

Hát azt csak te tudhatod egyébként hogy mit vállalsz... A bizonytalan jót(vagy rossz, ki tudhatja) , vagy a biztos, híg fost.

2016. jan. 22. 00:53
 4/9 Fish1 ***** válasza:

Ha a házasságod ennyire semmilyen, akkor szerintem egyáltalán nem éri meg benne maradni. Ha elválsz, magadnak is és a házastársadnak is megadod azt az esélyt, hogy rátaláljatok a boldogságra, külön utakon. Így viszont csak vegetáltok és belesüppedtek a szürke hétköznapokba.

Az, hogy a másik nővel mi lesz, idővel kiderül. De tényleg ne miatta lépj ki, hanem magad miatt.

2016. jan. 22. 04:23
 5/9 anonim ***** válasza:

A párom is 47 volt mikor összejöttünk. Elmondom, hogy mi volt a sorrend, de nem kell betartanod, ha nem komolyan gondolod.

1. Előzmény: anyagi okokból(?) nem gondolkodtam a váláson, a párom ezt tudomásul vette(?) és a kivárásra gondoltunk.

2. Egy szikra, vagy mi hatására hirtelen megvilágosodtam és rájöttem, hogy az élet nem megismételhető - a Tied sem.

3. Bejelentettem - csak úgy váratlanul - a feleségemnek, hogy még ma elköltözöm.

4. Ezt követően (!) hívtam fel a páromat, hogy már aznap nála leszek örökre, nincs visszaút. Ezzel elismerteted, hogy képes vagy döntést hozni a kettőtök közös élete érdekében.

6 éve történt, és ma is megtenném.

Téged mi tart vissza?

2016. jan. 22. 06:50
 6/9 anonim ***** válasza:
Gyerekeid vannak? Orajuk gondoltal?
2016. jan. 22. 08:13
 7/9 anonim ***** válasza:

47 évesen az egyik nőtől anyagilag függsz, a másiktól érzelmileg.

Egy saját lábon álló, határozott, független 47 éves nőnek nem vagy méltó társa. Ki fog dobni gyorsan. ;-)

Ha összeillő pár vagytok, akkor meg két önállótlan, anyagi támaszra vágyó lelki nyomorék vár egymástól mankót.

Ba+!

Leélted életed jobbik felét, már csak a békés öregkort tudod nyújtani a másiknak, és nincs annyi egzisztenciád, hogy kilépj egy sz,ar házasságból, eltartsd saját magad, és tiszta lappal indulj!!

Bocs de nekem nem kellenél. Tele a világ erős férfiakkal.

2016. jan. 22. 08:32
 8/9 anonim ***** válasza:

Gyerekeid huszonévesek és még tanulnak?

A lakást - szerinted- nem lehet megosztani, esetleg még hitel is van rajta?

Az autó a feleséged nevén van?

Ezek nem lehetnek akadályozó tényezők.

2016. jan. 22. 17:50
 9/9 A kérdező kommentje:

Nincs saját gyerekem, csak egy felnőtt, de velünk élő nevelt fiam. A közös házon van még hitel, ezt a terhet majd meg kell osztani. Ők maradnának a házban, anyósommal együtt hárman még bírnák fizetni. tehát csak az anyagiakat kell megosztani. Albérletben valahogy fent tudom tartani magam.

Köszönöm mindenki válaszát, és azokét is, akik ezután írnak.

2016. jan. 22. 23:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!