Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szétköltözésnél hogyan oszlana...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szétköltözésnél hogyan oszlanak az anyagiak?

Figyelt kérdés
Egy közeli ismerősöm házasság kötés nélkül élt párjával hosszú évekig, a ház a hölgy tulajdona, viszont mindent kicseréltek az idők során a lakásban, a nagy részét a férfi pénzén! Ami benne volt mind elajándékozták! Kérdésem, hogy a hölgy tényleg mindenről le kell mondjon és a lakásból jogosan elvihet mindent a férfi, semmit nem hagyva benne??? Ha mégsem, akkor, hogyan oldható meg (esetleg törvény útján), hogy ne vigyen el mindent a férfi?

2012. szept. 22. 16:11
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Élettársi kapcsolatban mindenkinek az jár amit vitt a kapcsolatba. Az nem vagyonközösség igy egyék félnek sem jár a másik tulajdonából.
2012. szept. 22. 16:16
 2/5 anonim ***** válasza:
56%
Ha lenne ilyen törvény akkor az nem csak a férfire vonatkozna hanem a nőre is. Így a férfi otthagyná a fél berendezést a nő pedig a fél lakást. Ilyen, hogy csak az egyiket védik főleg nincs.
2012. szept. 22. 16:20
 3/5 anonim ***** válasza:

A felújítás és a cserék költségének a felét ki kell fizetnie a férfinek.

Élettársi kapcsolatnál pedig sok sikert a bizonyításhoz. Ez házasságnál közel sem lenne ekkora probléma, de így..

2012. szept. 22. 16:28
 4/5 anonim ***** válasza:

én ezt sosem értettem hogy miért nem lehet emberi módon kiszállni egy kapcsolatból és békésen megosztani mindent. ilyenkor az emberek úgy viselkednek mint az állatok...

szerintem amit kicseréltek a férfi pénzén az jár neki, vagy ezeknek a költsége (jelenlegi ár, nem újkori), hiszen ő költözik ki, és akkor vehetne minden bútort előlről amiket saját maga vett... szerintem ez nem is vitatéma hogy olyasmit tartsak vissza amit nem is én vettem, ez milyen már...

2012. szept. 23. 14:34
 5/5 anonim ***** válasza:

Sajnos amit a férfi ráfordított anyagilag az jár neki, minden úton módon, bírósági indulással vagy anélkül.

A ki-lecserélt bútorok is az övé, ("a férfi pénzén")

Ez a volt társ jó indulatán múlik mit hagy ott és mit visz.

Élettársi kapcsolatnál nincs olyan, hogy egy idő (15 év) feleződik, vagy közös szerzemény.

Kiürítheti, és még fizetni is kel, nem semmi!!!!

2012. szept. 23. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!