Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van ennyi önbizalom hiányos férfitársam?
"#4 ha nem képes rá az azt jelenti, hogy érzelmileg nincs felnőve a párkereséshez. Hidd el engem nem egy lány utasított már vissza, de minden egyes visszautasitásnál okosabb lettem. Mostanra eljutottam oda, hogy nem hat meg ha nem jön össze, mert akkor nem őt kerestem. A világban mindenkinek megvan a párja csak meg kell találni."
Az nőtt fel érzelmileg a párkereséshez, akiben végtelenségig tartó remény van? Ugyan már. Az a naivsághoz nőtt fel. Rengeteg embert ismerek, akikben ilyen olyan hiba van, mégis van kapcsolatuk. Egyikük sem reménykedik a végtelenségig.
Elhiszem, hogy rengeteg nő utasított vissza és ebből leszűrtél valami tapasztalatot. Ezzel semmi gond. De hogy várod el, hogy más is ugyanúgy élje meg ezeket a dolgokat? Jó párszor verekedtem, jó párszor kaptam állast és jó párszor voltam a földön. Tanultam a dolgokból és idővel egyre kevesebb ütést kaptam be. Rájöttem, hogy mit hogy védhetek ki, hogy mozduljak el. Ez így nekem tök jó.
De ott van egy bizonyos haverom. A srác sokkal többször bunyózott, mint én, mégsem megy neki. Egyszerűen lassabbak a reflexei. Az idők végezetéig verekedhet, nem fog neki egy bizonyos szintnél jobban menni.
De ismerek olyat is, akinek mehetne, de egyszerűen nem képes összeszedni magát a dologhoz. Mert máshogy éli meg. Más közegből jött, más neveltetést kapott és hasonlók. Nem vagyunk egyformák, nem egyformán reagálunk a dolgokra.
Az utolsó mondat pedig, nem arra utal, hogy tanultál a dolgokból, hanem arra, hogy egy naiv világképet építettél fel. Mindenkinek megvan a párja? Mégis miért lenne? Van erre bármiféle bizonyíték? Meg kell találni? Ha igaz az állításod és van egy párom, de a világ másik végén, mégis hogy találjam meg pár milliárd emberből, ha épp neki sincs pénze ideutazni és nekem sincs pénzem odautazni?
" Az önbizalom, önértékelés régen rossz, ha másoktól függ."
Erről szólj a pszichológusoknak is, hogy tévedésben élnek.
16os
az önértékelésedet valóban a külvilág visszajelzéseire építed fel, de ennek a gyerekkor végén le kéne zárulnia, hiszen felnőttķént már tudod az értékedet, van egy kialakult énképed,
(kulcsszó: kontingens önértékelés)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!