Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mik a férfiakkal szembeni elvárások és mik a nőkkel szembeni elvárások általában?
Ferfi: legyen egzisztenciája, legyenek céljai, nem árt ha egy kicsit helyes de legalább átlagos, intelligens es jo kommunikációs képességgel rendelkezzen. Értsen a ház körüli barkacsolashoz, es ra lehessen bízni a házi munka felet.
No: legyen szep, ne legyen sárkány
Brené Brown egyik könyvében szépen ír erről:
Nő legyen kedves, csendes, szerény
Férfi harcos, kitartó, "törhetetlen"
Szerintem mindkettő társadalmi elvárás borzasztóan káros.
Sokszor hallottam a környezetemben a "karrierista p...csa" kifejezést, sajnos már én is használtam, vagy a karrieristát mint szitokszót azokra a nőkre, akik dolgoztak az előmenetelükön.
Kinézetre is szerintem a nőknek kell több elvárásnak megfelelniük (no nem genetikai megalapozottságban, hanem ápoltságban- mindig csinos, vékony, sminkkel vagy smink nélkül is szuperül néz ki, szőrtelen)
A férfiakat meg állandóan az önbizalom, határozottság irányába nyomják, ami szerintem tök káros, mert ha valakinek nincs önbizalma a "legyen önbizalmad" nem megoldás, inkább azt kéne erősíteni, hogy igenis szerethetőek úgy ahogy vannak, és ebből merítenek majd önbizalmat. Plusz nem mindenki kompetitív fajta.
A kezdeményezés terhe is főként rajtuk van, amennyiben a felek nem ismerik egymást.
24/N
Csak a saját tapasztalataimról tudok beszélni.
Én nőként azt tapasztaltam, hogy a nők felé az egyik legnagyobb elvárás, hogy nézzenek ki normálisan (ne legyenek elhízva, adjanak magukra a hétköznapokban), ne legyenek hisztisek (ez utóbbi a legerősebb). Legyen munkájuk, mert minden férfi, akivel ismerkedtem, attól rettegett, hogy el akarja magát tartani a másik. Voltak szuper történeteik is erről. (Nekem mindig volt munkám. xD)
A férfiak felé elég durva anyagi elvárások vannak a nők egy jó részétől, főleg ahogy az idő telik, minél idősebb valaki, annál többet kell már letennie az asztalra.
Férfi
-jóképű
-magas
-sportos/izmos/vállas/szálkás testalkatú (ne kövér és ne vékony)
-tökös, magabiztos, jó dumás, önbizalommal teli, kezdeményező, vicces
-vagy legyen jó anyagi helyzetben vagy legyen esély rá hogy a jövőben abban lesz (pl nem baj ha csóró egyetemista, ha olyan szakon tanul amiből később ha dolgozni kezd sok lesz a fizetése)
Nő
-csinos, szép arcú, vonzó alakú
-legyen meg egy minimális intelligencia, humor, értelmi szintje
-olyan belső tulajdonságai legyenek, mint kedves, aranyos, törődő, gondoskodó természet
-relatíve kevés múltbéli szexuális partnere legyen a korához képest
Hirtelen ezek jutottak eszembe, amiket a 18-30 év körüli emberek általában néznek az ellenkező nemben és általában vonzónak találnak és fontosnak tartanak HA TARTÓS KAPCSOLATRÓL VAN SZÓ
Nő:
Legyen nagy feneke, nagy melle, lapos hasa, ne legyen kövér, ne legyen túl sovány, legyen hosszú a haja, szép a bőre, nézzen ki úgy, mintha enyén ki lenne sminkelve, de nehogy ténylegesen sminkelni merészeljen, sportoljon is azért, szeressen jókat zabálni, de az alakján ez nehogy meglátszódjon. Ne kacérkodjon a pasikkal, de ne is legyen frigid, az ágyban bevállalós legyen, ne legyen kommunikáció során túl hangos, ne legyen túl sok egyéni véleménye, ne legyen hisztis, tűrjön mindenféle sz-rságot, szeressen főzni, de dolgozzon is, úgy öltözzön, ahogy a partnernek tetszik, legyen kedves és érzelmes, de csak annyiban legyen érzelmes, hogy érzelmileg kötődik és nem csal meg másokat, az érzelmi kirohanások már nem igazán f-szák.
Férfi: legyen munkája meg farka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!