Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A nagyi megmondta a tutit?

Figyelt kérdés

Üdv!

Van egy 71 éves nagymuterom, aki kicsit már ugyan szenilis és még mindig azt hiszi, hogy a szomszédban Jugoszlávia meg Szovjetunió van, de ennek ellenére egy alapvetően jószívű és a korához képest még távolról sincs teljesen elhülyülve. A tegnapi családi ebéd közben körbement az asztalnál a kérdés, miszerint "ki és hogy áll férj/feleség/pasik/csajok frontján". Mindenki elmondta a maga kis sztoriját, amire természetesen senki nem figyelt, hisz jó magyarok módjára evés közben az arcunk tömésére koncentrálunk csak, ennek ellenére a mammer valahogy mégis elcsípte az én mondókámat a félig süket füleivel és, miután mindenki befejezte a tápolást, odajött hozzám és kifaggatott, hogy mégis hogyan értettem azokat, amiket mondtam. Amikor hozzám került a staféta és nekem kellett beszélnem arról hányadán is állok a nőkkel én csupán annyit mondtam, hogy nem tudok elképzelni hosszú távú kapcsolatot egyetlen mai nővel sem, legalábbis a környezetemből kiindulva, ami azért magába foglal néhány tízezer embert. A nagyit valamiért érdekelte, hogy miért is mondtam ezt, én pedig igyekeztem lassan és tagoltan elmagyarázni neki és meglepő módon felfogta, azonban a legmeglepőbb az volt, hogy egyet is értett velem. Nem egy hardcore konzervatív emberről van szó, ennek ellenére mégis azt mondta, hogy teljesen átérzi a helyzetemet és egyáltalán nem ítélkezik felettem emiatt. Szerinte egyáltalán nem fair, hogy férfiként mi mennyi áldozatot hozunk és ezért cserébe csak egy bizonytalan kimenetelű, jellemzően a férfiak számára kedvezőtlenül alakuló kapcsolatot kapunk, ahol nem tisztelik azt a munkát, amit belefeccölünk a kapcsolatba. Érdemes tudni a mamiról, hogy a kor szokásaihoz képes későn, 29 éves korában házasodott meg, előtte pedig egy katolikus segélyszervezetnél volt nyelvtanár, hisz sváb lévén folyékonyan beszélt németül, úgymint magyarul, a csoportjával pedig bejárta az egész keleti blokkot, szóval világlátott embernek nevezhető, nem pedig egy maradi gondolkodású "az asszony helye a konyhában van" típusú figurának. A maga módján kifejezte a megértését a saját és a hozzám hasonló férfiak helyzetével kapcsolatban és nagyon is megérti az okát annak, hogy manapság miért nem akarnak a férfiak megházasodni. Ő 36 évig élt házasságban és állítása szerint egy jó kapcsolat titka az, ha a felek kölcsönösen szolgálják egymást, ami elsőre elég ómódinak hangzik, de szerinte ők és a kortársaik azért voltak olyan sokáig együtt, mert mind a férfi, mind a nő a másikat segítette és igyekezett a kedvében járni, ilyen mentalitással pedig sokkal könnyebben tudták megoldani az esetleges problémákat, mármost szerinte manapság egy férfi hiába odaadó, nem kapja vissza ugyan ezt a nőtől, holott szerinte egyáltalán nem szégyen szolgálni a másikat, hisz az önzetlen szolgálat nem tesz szolgává. éppen hogy nemesít. Miközben beszélgettünk, az egyik női rokonom valahogy meghallotta a nagymuter monológját és azonnal közbeszólt, hogy "ez pont fordítva van, a férfiak semmit se visznek a kapcsolatba és minden teher a nőre hárul", a mama válasza erre csak egy rekedtes nevetés volt, majd annyit mondott csak, hogy "én nem így látom, de végül is ki vagyok én, hogy több, mint harminc év házasság után véleményt mondjak?". Hamar elterjedt a társaságban a nagyi mondókája, természetesen mindenki az egészet csak egy félhülye öregasszony károgásának könyvelte el és senki nem vette őt komolyan.

Ti mit gondoltok? Szerintetek van ráció a mondókájában vagy csak egy tipikus "bezzeg az én időmben" típusú öregember agymenése?

2016. ápr. 11. 11:03
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

Gyanítom,onnan gyökerezik a problémádhogy már rögtön a legeléjén előjössz ezzel az "én mindent megadok neked,te is adj meg mindent nekem" szöveggel amitől valljuk be,elég sokan sikítófrászt kapnak.

Pedig mint a mellékelt példa is mutatja,valószínű nem jó nőknek próbálsz "mindent megadni",hisz nem is ismered őket.

Ergo rengeteg energiát spórolnál,ha az elején csak várakozó álláspontról élveznéd a dolgok "csak úgy" alakulását!

2016. ápr. 11. 14:36
 22/31 anonim ***** válasza:
48%
Nekem tetszik ahogy irsz, olvasmanyos, stilusos teny, hogy kicsit terjengos de alapvetoen elvezetes.
2016. ápr. 11. 14:56
 23/31 anonim ***** válasza:

Igazán szép sztori.

>egyáltalán nem szégyen szolgálni a másikat, hisz az önzetlen szolgálat nem tesz szolgává

Ezzel tökéletesen egyetértek, mi is ezt csináljuk, szerintem is nagyon fontos és sok kapcsolatban hiányzik. A Problémamegoldás igényét és képességét én még kiemelném, az talán még alapvetőbb ennél.

>nem tudok elképzelni hosszú távú kapcsolatot egyetlen mai nővel sem

>szerinte manapság egy férfi hiába odaadó, nem kapja vissza ugyan ezt a nőtől

Itt viszont nem értünk egyet. Kategorikusan kijelenteni, hogy "a mai nők sza­rt sem érnek", nem jogos és nem is hasznos dolog. Teljesen meddő dolog arról károgni, hogy régen milyen jó volt, most meg milyen rossz függetlenül attól, hogy mi a helyzet. Az emberek mindig gyengék és hülyék voltak, csak ma ez jobban látszik a média miatt. Ugyanúgy meg lehet és meg is kell találni az értékes emberek, és ma is lehetséges harmónikus, hosszú távon is működő, boldog kapcsolatokat kialakítani.

2016. ápr. 11. 15:04
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

Most nem a nagyidat akarom sértegetni, de attól, hogy vki unatkozik, és másokat kukkol, még nem fogja átlátni a dolgokat, mert apró mozzanatokat lát egyesek életéből, amikből nem fogja tudni megállapítani, hogy élnek. Ismerek sok ilyen öreg nénit... egy-két mozzanatból olyan sületlenségeket tudnak egyeskről összehordani, hogy csak nézek. De olyanokat, hogy megkaptuk már, hogy anyám egy házisárkány apámmal, csak azért, mert egyszer az utcán rámordult valami miatt, amit 6odszorra kért, és apukám nem csinálta meg... most komolyan, a legtöbb ember ilyenkor felkapja a vizet. Azt ebből megállípatni, hogy amúgy milyen a kapcsolatuk egy-két mondatból nem lehet...

Míg azok, akik esetleg nem mindenkit tudnak megfigyelni, de szorosabb kapcsolatot ápolnak másokkal, azok lehet, kevesebb példát látnak, de annak sokkal több részletét.

2016. ápr. 11. 15:23
 25/31 anonim ***** válasza:

"A nagyit valamiért érdekelte, hogy miért is mondtam ezt, én pedig igyekeztem lassan és tagoltan elmagyarázni neki és meglepő módon felfogta, azonban a legmeglepőbb az volt, hogy egyet is értett velem."

Minket is beavathatnál abba, hogy miért nem tudsz komoly kapcsolatot kialakítani, és miben nyilvánul meg az, hogy a férfiak többet tesznek egy kapcsolatba.

Amúgy tuti benned van a hiba. Pont olyan lehetsz mint azok a nők, akik "véletlenül" mindig egy agresszív barom mellett kötnek ki, újra és újra. Vagy csak beképzeled az egészet, mert áldozat szindrómád van és keresed a szituációkat, amikor az áldozat szerepében tündökölhetsz és sajnáltathatod magad, meg a párod fejéhez vághatod, hogy nem tesz érted semmit.

2016. ápr. 11. 16:26
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván a mai nők hibája, hogy te huszonpárévesen (nem írod mennyi vagy, de kb annyi lehetsz) nem tudsz egy normális kapcsolatot kialakítani... Na peeeeersze...

Egyébként a hideg is kiráz az olyan pasiktól, akik feladják önmagukat a kapcsolatért. Otthagyni az egyetemet? Jesszusom. Nekem ez ilyen papucska viselkedés, lósz@rt sem ért az egész, ha nem maradsz az, aki addig lettél.

Félre ne értsd, perpillanat 4 és fél éve élek párkapcsolatban, még mindig abszolúte odavagyunk egymásért, ő kiszolgál engem, én meg őt, vannak apró ajándékok, meglepetések, becézés, rajongás, miegymás, mégis megmaradtunk önmagunknak lenni.

26/N

2016. ápr. 11. 16:50
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

" hogy pár hónapnál tovább egyik se húzta tovább, a rekord 10 hónap volt."

Akkor a hiba benned van.

2016. ápr. 11. 18:07
 28/31 anonim ***** válasza:
29%

Respect kérdező! Még én se vagyok képes ennyire kiugrasztani a feminyuszit a bokorból, pedig 5 danos troll vagyok.

Csók a mammernek!

2016. ápr. 11. 18:45
 29/31 anonim ***** válasza:
62%

Az, hogy adsz, beleteszel a kapcsolatba, az nem jelenti azt, hogy teljesen feláldozod magad érte, pl otthagyni az egyetemet egy kapcsolatért hatalmas butaság. Főleg hónapok után.

A nagyid hiába élt több, mint 30 évig házasságban, azt egyetlen emberrel élte le, egyetlen házasság részleteit tapasztalta ki. Ami náluk működött, nem biztos hogy másnál is fog. Senki sem egyforma.

2016. ápr. 11. 19:30
 30/31 anonim ***** válasza:

"Ő 36 évig élt házasságban és állítása szerint egy jó kapcsolat titka az, ha a felek kölcsönösen szolgálják egymást, ami elsőre elég ómódinak hangzik, de szerinte ők és a kortársaik azért voltak olyan sokáig együtt, mert mind a férfi, mind a nő a másikat segítette és igyekezett a kedvében járni, ilyen mentalitással pedig sokkal könnyebben tudták megoldani az esetleges problémákat, mármost szerinte manapság egy férfi hiába odaadó, nem kapja vissza ugyan ezt a nőtől, holott szerinte egyáltalán nem szégyen szolgálni a másikat, hisz az önzetlen szolgálat nem tesz szolgává. éppen hogy nemesít."

Tökéletesen igaza van a mamádnak.

Egyrészt ugyanis ettől halad előre a kapcsolat (mindenki tolja előre a másikat), másrészt ettől egyenrangú (mondom: mindenki - nem CSAK a férfi a nőt, vagy a nő a férfit).

2016. ápr. 11. 20:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!