Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A nagyi megmondta a tutit?
Üdv!
Van egy 71 éves nagymuterom, aki kicsit már ugyan szenilis és még mindig azt hiszi, hogy a szomszédban Jugoszlávia meg Szovjetunió van, de ennek ellenére egy alapvetően jószívű és a korához képest még távolról sincs teljesen elhülyülve. A tegnapi családi ebéd közben körbement az asztalnál a kérdés, miszerint "ki és hogy áll férj/feleség/pasik/csajok frontján". Mindenki elmondta a maga kis sztoriját, amire természetesen senki nem figyelt, hisz jó magyarok módjára evés közben az arcunk tömésére koncentrálunk csak, ennek ellenére a mammer valahogy mégis elcsípte az én mondókámat a félig süket füleivel és, miután mindenki befejezte a tápolást, odajött hozzám és kifaggatott, hogy mégis hogyan értettem azokat, amiket mondtam. Amikor hozzám került a staféta és nekem kellett beszélnem arról hányadán is állok a nőkkel én csupán annyit mondtam, hogy nem tudok elképzelni hosszú távú kapcsolatot egyetlen mai nővel sem, legalábbis a környezetemből kiindulva, ami azért magába foglal néhány tízezer embert. A nagyit valamiért érdekelte, hogy miért is mondtam ezt, én pedig igyekeztem lassan és tagoltan elmagyarázni neki és meglepő módon felfogta, azonban a legmeglepőbb az volt, hogy egyet is értett velem. Nem egy hardcore konzervatív emberről van szó, ennek ellenére mégis azt mondta, hogy teljesen átérzi a helyzetemet és egyáltalán nem ítélkezik felettem emiatt. Szerinte egyáltalán nem fair, hogy férfiként mi mennyi áldozatot hozunk és ezért cserébe csak egy bizonytalan kimenetelű, jellemzően a férfiak számára kedvezőtlenül alakuló kapcsolatot kapunk, ahol nem tisztelik azt a munkát, amit belefeccölünk a kapcsolatba. Érdemes tudni a mamiról, hogy a kor szokásaihoz képes későn, 29 éves korában házasodott meg, előtte pedig egy katolikus segélyszervezetnél volt nyelvtanár, hisz sváb lévén folyékonyan beszélt németül, úgymint magyarul, a csoportjával pedig bejárta az egész keleti blokkot, szóval világlátott embernek nevezhető, nem pedig egy maradi gondolkodású "az asszony helye a konyhában van" típusú figurának. A maga módján kifejezte a megértését a saját és a hozzám hasonló férfiak helyzetével kapcsolatban és nagyon is megérti az okát annak, hogy manapság miért nem akarnak a férfiak megházasodni. Ő 36 évig élt házasságban és állítása szerint egy jó kapcsolat titka az, ha a felek kölcsönösen szolgálják egymást, ami elsőre elég ómódinak hangzik, de szerinte ők és a kortársaik azért voltak olyan sokáig együtt, mert mind a férfi, mind a nő a másikat segítette és igyekezett a kedvében járni, ilyen mentalitással pedig sokkal könnyebben tudták megoldani az esetleges problémákat, mármost szerinte manapság egy férfi hiába odaadó, nem kapja vissza ugyan ezt a nőtől, holott szerinte egyáltalán nem szégyen szolgálni a másikat, hisz az önzetlen szolgálat nem tesz szolgává. éppen hogy nemesít. Miközben beszélgettünk, az egyik női rokonom valahogy meghallotta a nagymuter monológját és azonnal közbeszólt, hogy "ez pont fordítva van, a férfiak semmit se visznek a kapcsolatba és minden teher a nőre hárul", a mama válasza erre csak egy rekedtes nevetés volt, majd annyit mondott csak, hogy "én nem így látom, de végül is ki vagyok én, hogy több, mint harminc év házasság után véleményt mondjak?". Hamar elterjedt a társaságban a nagyi mondókája, természetesen mindenki az egészet csak egy félhülye öregasszony károgásának könyvelte el és senki nem vette őt komolyan.
Ti mit gondoltok? Szerintetek van ráció a mondókájában vagy csak egy tipikus "bezzeg az én időmben" típusú öregember agymenése?
Tehát te mind a tízezer, környezetedben élő nőt ilyen alaposan ismered?
Akkor elismerésem, de talán nem bennük van a hiba.
Nos,akkor ezek szerint a nők alkalmatlanok a veled való kapcsolatra... Férfiakkal próbálkoztál már??? :-D
Megsúgom,nagyrészük szintén alkalmatlan.
Az alkalmatlanság pedig nemtől független.
Te mindig ilyen irritaloan fogalmazol vagy csak itt szeretnem vicces kemenygyerek lenni? Meg a hosszaval se lenne gond, ha nem ugy irnal mint egy 2000-es evek eleji tini. Joisten. (Mellesleg lehetne nemi tiszteleted nagymamax irant, ugy irsz rola mintha egy haverod lenne)
Amugy nyilvan kolcsonosen kell "szolgalni" egymast, kolcsonosen kell epiteni egy kapcsolatot. a neveben is benne van: parkapcsolat.
Osztom a 3-ast.
Igy utólag úgy látom hogy pont ott csesztem el az összes korábbi kapcsolatomat hogy a "régi, hagyományos" vonalat képviselem vagyis csúnya szóval élve kiszolgáltam a férfit akik ezek után szépen belekényelmesedtek az egészbe mondván úgyis mindent megcsinálok.... a vége az lett hogy már a ffit is én tartottam el (szó nincs arról hogy engem valaha is eltartott volna bárki!), ami enyhén szólva is túlzás. Szakitás lett -nem (csak) emiatt, azóta igyekszem egyensúlyba tartani -annyit adok amennyit én is kapok....
Nyilván mindenki arról tud mesélni, amit megtapasztalt. Az én környezetemben az idősebb embereknél (de még egy csomó fiatalabbnál sem) pont nem az volt, hogy gyájj, de odaadó a férfi meg hogy kölcsönösen kiszolgálják egymást.
Hanem hogy apuka keresi a pénzt, anyuka vagy htb, vagy szintén dolgozik, apuka azt hiszi, amiért többet keres, ő az atyaúristen, és ki kell nyalni a seggét is, miközben ő a tévét bambulja, a nő meg mindent megcsinál otthon, és egy jó szót nem kap érte (rosszabb esetben meló mellett). De unokatesóméknál is ez volt 15 évvel ezelőtt, huszonéveikben... mindketten dolgoztak (unokatesóm nőként többet is keresett), rá szakadt az építkezés nagy része, pasas "csak" dolgozott... aztán hazament, elvárta, hogy legyen meleg vacsi, csilivili lakás, szolgálják ki, szex... hát ez nyilvánvalóan ilyen formában nem történt meg, mert az unokatesómnak is csak 24 órája meg emberi szervezete volt... és akkor a pasas összejött vmi 20éves kis ribizlivel, akinek semmi más felelőssége nem volt, és tudta ajnározni...
Amúgy meg rengeteg egészségesen gondolkodó, rendes lány van, csak éppen nem azok a feltűnőek, hanem a buta p.csák. Nyilván aki Vajna Timike, tip-top tökéletes külsejű csaj meg diszkókirálynő lányt szeretne, az egyoldalú kapcsolatba megy majd.
7. vagyok
Azt lefelejtettem, hogy mindenkinek más tapasztalatai vannak, lehet, hogy máshol meg az dívik, hogy a nő az, aki nem tesz bele semmit a kapcsolatba. Mindenkinek más a tapasztalata. Ezért nem szabad ex cathedra kijelenteni egyiket sem, max. azt, hogy én mit tapasztalok. Itt nem az vna, hogy vagy neked és a nagyidnak vagy a másik rokonnak igaza lenne, hanem hogy ti ezt meg ezt láttátok.
Az meg, hogy tízezer nőből te eggyel sem tudsz elképzelni kapcsolatot, ott azért el kéne gondolkozni, hogy benned mi a hiba, mert olyan nincs, hogy 10ezer nőből csak a viselkedése miatt egyik sem jó.
Neked is azt írom amit egy előző témához.
Ha MINDIG MINDENÉRT magadat tartod a felelősnek, akkor válhat belőled egy olyan Férfi aki bármit kontrollálni tud, nem érik meglepetések az életéban mert ő irányítja azt.
Ehhez persze fejlődni kell, de amíg nem így gondolkozol, a nőket hibáztatod mert ilyenek meg olyanok... addig nem te irányítod a dolgokat magad körül és fejlődni sem tudsz.
Amint abbahagyod mások hibáztatását és úgy teszed fel a kérdést, hogy miért nem tudom ezt vagy azt elérni az életemben, miért nem úgy viszonyulnak hozzám ahogyan szeretném, miben kellene fejlődnöm hogy elérjem ezeket onnan "megváltozik a világod".
Ne sértésnek vedd, de szerintem érdemes ezen elgondolkoznod.
A nagyi megmondta, hiszen kapcsolatban volt már nagyon sok nővel és így valósak a tapasztalatai. Ahogy te is érzékelted az általad említett 10000 nővel. Vagy várj, ez inkább broscience.
24/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!