Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tulajdonképpen mi a nők dolga a mai világban? Fiatalnak, szépnek és feszesnek lenni?
Sokan beszélnek arról, hogy a férfi és női szerepek, meg hogy egy nő az legyen Nő egy kapcsolatban, egy férfi az meg legyen Férfi.
De..
Tulajdonképpen mi a nők dolga a mai világban?
Az anyagi javakat, jólétet és biztonságot a férfinak kell megteremteni, mert ő a férfi. Jóképűnek, izmosnak és erősnek a férfinak kell lenni, mert ő a férfi. A nőket elcsábítani és egy tapasztalt lepedőakrobatának, kiváló szeretőnek lenni, többszörös orgazmust okozni a férfinak kell tudni, mert ő a férfi. Technikai dolgokhoz és mindenhez a ház körül a férfinak kell érteni, mert ő a férfi. A házimunkához is érteni kell, meg milyen férfi az aki főzni se tud magára, no meg minél több terhet le kell venni a nő válláról a házimunkából is, mert te vagy a férfi.
Csak nekem tűnt fel, hogy a nőkkel szemben (főleg a fiatal nőkkel szemben) az ég világon semmi elvárás nincs a mai társadalomban? Max annyi, hogy lehetőleg ne hízzanak el nagyon.
Az ismerőseim körében a nő feladata szépnek, ápoltan, csinosnak lenni, főzni, mint egy séf, ellátni a házimunkát (takarítás, meszelés, elromlott dolgok megjavítása), az állatokat, dolgozni járni, emellett edzeni, diétázni, gyereket nevelni, kertet gondozni: ásni, kapálni, veteményezni, fát, szőlőt metszeni. Otthonos lakást teremteni, bevásárolni, csekket befizetni, hivatalos ügyeket intézni. Mindezek után odaadó szexistennőként kiszolgálnia esténként a férjét.
A férfi feladata: elmenni dolgozni, belüli sörözni a haverokkal (közben szép kis sörhasat növeszteni), otthon ordibálni, mert feszült a munka miatt, leb...szni magát a heverőre, tévézni, közben zabálni, aztán este rámászni az asszonyra.
Hát... erről az jutott eszembe, amikor a legutóbbi barátnőmet megkérdeztem, miért nem nyírják le a füvet a kertjükben (egy barátnőjével laktak együtt éppen). Azt mondta, ő azt soha nem csinálta, meg a barátnője sem, mert az nem női munka. Hát, én ekkor tudtam meg, hogy a fű fűnyíróval való lenyírása nem-specifikus volna. Ha én vagy öcsém nem voltunk éppen a közelben, anyám szó nélkül lenyírta otthon a füvet (apám akkor már rég nem élt velünk, még mielőtt...).
Ekkor megkérdeztem a barátnőmet, szerinte akkor mi a női munka, mire mondta, hogy pl. a vasalás. És vasalni szokott-e? Nem, azt nem szokott. Hát mondom, nekem egyedül élő férfiként magamnak kell vasalni is, és nem mondhatom, hogy azért járok vasalatlan ingben, mert az női munka.
Hát, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!