Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tulajdonképpen mi a nők dolga a mai világban? Fiatalnak, szépnek és feszesnek lenni?
Sokan beszélnek arról, hogy a férfi és női szerepek, meg hogy egy nő az legyen Nő egy kapcsolatban, egy férfi az meg legyen Férfi.
De..
Tulajdonképpen mi a nők dolga a mai világban?
Az anyagi javakat, jólétet és biztonságot a férfinak kell megteremteni, mert ő a férfi. Jóképűnek, izmosnak és erősnek a férfinak kell lenni, mert ő a férfi. A nőket elcsábítani és egy tapasztalt lepedőakrobatának, kiváló szeretőnek lenni, többszörös orgazmust okozni a férfinak kell tudni, mert ő a férfi. Technikai dolgokhoz és mindenhez a ház körül a férfinak kell érteni, mert ő a férfi. A házimunkához is érteni kell, meg milyen férfi az aki főzni se tud magára, no meg minél több terhet le kell venni a nő válláról a házimunkából is, mert te vagy a férfi.
Csak nekem tűnt fel, hogy a nőkkel szemben (főleg a fiatal nőkkel szemben) az ég világon semmi elvárás nincs a mai társadalomban? Max annyi, hogy lehetőleg ne hízzanak el nagyon.
Nő vagyok.
1. Nem dolgom hogy fiatal legyek.
Hagyjon mindenki szépen érett nő lenni, és idővel megöregedni! Nem fogom hajszolni 30 évesen, hogy 20-nak nézzek ki. Azt méltóságot alulinak látom, mikor 40-es nők még mindig tinilánynak akarnak látszani.
Nem hagyagolom el magam, festem a hajam (korán őszülök), kencézek, sminkelek. De NEM dolgom, hogy kergessem a fiatalság látszatát: plasztikáztassak, botoxoljak, meg ilyenek.
2. NEM az a dolgom, hogy szép legyek. Vannak előnyös adottságaim meg előnytelenek. El kell fogadnom magam így, ahogy másoknak is engem. Ez vagyok én! Nem kötelező felturbózni a mellem, szétszabatni a fejem, meg felismerhetetlenné sminkelni magam. Biztos sokat dobna rajtam is a póthaj, a magassarkú, miniruha, az állandó koplalás és torna. :)
De nekem ezt nem kell csinálni.
3.
A feszességet is kitárgyaltnak tekintem.
Viszont tudok sütni, főzni, kötni és horgolni is, nyáron befőttet és lekvárt főzök. Nyulat és csirkét is vágok. Nem simogatni tartom őket.
Apropó: felrotálom a kertet, állatot trágyázok, kapálok, fát vágok, szőlőt metszek. Tudok vakolni, falat festeni, flexszel vágom a szögvasat, kerítést javítok.
Mert ez viszont a dolgom.
Egyébként meg kiskosztümben rohangálok heti öt napot, és viszem a főnököm cégét. Ez is a dolgom.
Van két gyerekem, őket nevelem, a fent felsorolt dolgaim is értük teszem.
De most törhetem a fejem, hogy nő vagyok-e még?
;)
Majd este szex után megkérdezem a férjemet.
Hahaha... még hogy nincs elvárás... dehogynincs. Csak azokat írom le, amiket személyesen hallottam és tapasztaltam, különböző férfiaktól, és ezeknek a nagyrésze nem alfahím volt, aki bármit elvárhat, mert úgyis lesz neki vki, aki igyekszik megfelelni. Azt előre leszögezném, hogy nem minden férfira igaz... ugyanúgy, ahogy a kérdező listája sem igaz minden nőre, hiába szeretné úgy feltüntetni.
- szégyen, ha egy nő nem tud főzni
- a házimunka a nő DOLGA, mert a férfit ki kell szolgálni, akkor is, ha mindketten ugyanannyit dolgoznak... az meg nem baj, ha a pasi még a büdös zoknit sem tudja a szennyestartóba belehelyezni
- ha hízik 5-10 kilót a kapcsolat alatt, akár gyerek után, akkor már zsírdisznó és igénytelen (mondja ezt olyan pasas, aki többször 5 kilót hízott, de az más, mert férfi)
- ha náthás a férfi, kezelje úgy, mint egy haldoklót, szolgálja ki teljesen, és viselje el a hisztit (ami ellenkező esetben meg szakítóok kb.)
- ne próbálja meg megbeszélni többször az őt zavaró dolgokat, mert az már hiszti
- ne sminkelje magát egy nő, de smink nélkül legyen hibátlan bőre, mint egy modellnek... ha már van rajta pattanás, egyeneletlen a bőrszíne, karikás a szeme stb., akkor igénytelen és ronda meg beteges tapétavirág
- úgy öltözzön, ahogy a férfi elvárja
- nyaljon az anyósnak akkor is, ha az a legszemetebb ember az egész világon, és folyton fúrja, mert anyucikát nem szabad megsérteni
- ha gyerek van, akkor legyen kiváló óvónő, takarítónő, szakács, ügyintéző egyben, és minden álljon készen a szexre és nézzen ki úgy, mint fénykorában
- kezdeményezze a nő a kapcsolatot, de nehogy meg merje kérni a kezét, mert ugye ott az a fontos, hogy a FÉRFI mikor érett meg rá, és mikor akar házasodni, ha egyáltalán, ugye
- el tudja tartani magát, de nála többet ne keressen, mert az ciki...
- azt mondják, hogy "olyan csajt keresek, akinek van humorérzéke", de az alatt azt értik, hogy az ő vicceiken nevessen, de inkább ne vicceskedjen maga, mert akkor urambocsá kiderül, hogy egy lánynak jobb a humora... ugyanígy az okossággal... legyen elég intelligens ahhoz, hogy ne legyen ciki vele társaságba menni, de ne legyen nála okosabb
- viselje el, hogy a férfi "úgy van bekódolva", hogy nem hűséges, és hunyjot szemet aölött, hogy néha mással kettyint... de a nő rá se nézzen más pasira se
Persze van olyan férfi, aki annyit vár el egy fruskától, hogy jól meg lehessen dugni sokszor meg legyen annyira gyönyörű, hogy a kritikus haverok előtt is lehessen illegni-billegni vele... de ugyanez megtalálható a másik oldalon is. Az alfahímektől a butább csajok tényleg csak azt várják el, hogy az ő párjuk legyen, és ennyi. Vagy a pénzéhes csajok a tök mindegy, hogy kinéző pasastól hogy tartsa el. Ez mind a két nemnél megvan... ugyanúgy, ahogy egyes emberek mindkét nemből irreális elvárásokat támasztanak úgy, hogy maguk nem tudják ugyanazt nyújtani.
14-es vagyok:
amúgy a te listádról, kapcsolatben élő nőként annyit:
1. én többet keresek a páromnál, és egyikünk sem keres irdatlan összegeket... együtt teremtjük meg, nem csak ő, a férfi :). Az én ingatlanomba fogunk beköltözni, autója nincs
2. izma nincs, az izmos pasik nem is szoktam bejönni nekem, csak ritkán, ő mackós-pocakos alkat. Jóképűnek az, legalábbis nekem, de az is biztos, hogy nem egy médiaideál típusú arca van
3. az ágyban tényleg jó :D de most őszintén, ez nem alap egy kapcsolatban, hogy egymésra érezzen a pár?
4. tényleg ezermester típus, de nem várom tőle el, nekem bővne jó lenne, ha kihívnánk egy szerelőt
5. azt igenis elvárom, hogy ő is kivegye a részét a házimunkából, ha már mindketten dolgozunk, és hogyha én esetleg beteg vagyok, akkor ne nyafogjon, hanem meg tudjon magának csinálni egy zacsküs levest. Aránytalanul sokat nem dolgoztatnám, max. a fele-fele, de kicsit konzervatívabb vagyok, és szeretnék jobb háziasszony lenni, így felém billen el a mérleg nyelve
Ez a kérdés merő provokáció. Ha komoly, az azt jelentené, hogy a kérdező semmilyen kapcslatban nem áll az élettel, a külvilággal, leszámítva a médiumok egy torz szemléletet, trendet közvetítő szűk szeletét...
Egyébként, én tanulok, dolgozom, mindezek mellett kézzel művelem a jókora kertet, ami okosan gazdálkodva pár év múlva már képes lesz több ember ellátására. Világ lustája vagyok, úgyhogy folyton azon agyalok, hogyan oldjam meg a dolgokat kreatívan, sokkal hatékonyabban, mint ahogy papír szerint sikerülne. A hivatásom és a hobbijaim tesznek róla, hogy sem szellemileg, sem fizikailag ne épüljek le. Nem járok szépségszalonokba, annál több eszem van, mégis közel harminchoz elkérik a személyim, ha sört rendelek egy pubban; nemrég 17 éves húgom pasija nézett az osztálytársának.
Nem várok egy férfitól sem anyagi jólétet, sem kidolgozott testet (mellettem úgyis kifejlődik az a fizikum, csak idő kérdése), de azt igen, hogy valóban, lelkileg is férfi legyen. Rám nem való a nadrág, és bár nem vagyok gyáva, nekem fontos a tudat, hogy "elengedhetném" magam valaki mellett (a nőies, bújós ént). Szerintem ezekben nem sok újdonság van, inkább a jól bevált klasszikus minta, amit keresek.
A leghajmeresztőbb elvárás,amit konkrétan megkaptam: igazat kell adnom,akkor is ha nincs igaza,mert ő a férfi,ő a domináns...
Hát,b+, én meg qrvára nem fogok igazat adni egyetlen olyan esetben sem,amikor nincs igaza az illetőnek.
A fenti elvárás egyébként azon bukott ki,hogy a Jégkorszak melyik részének végén jönnek elő a mamutok...én a másodikat mondtam,ő az elsőt... És ezért én nem tekintettem férfinak! :-D
Ha ennyit vársz el az a te bajod. A környezeted is fura lehet ha nem látsz benne követendő női mintát.
Én most többet keresek mint a párom. Főzök, mozgok, programozok sőt volt képem szingliként kocsit venni magamnak. Borzasztó. Biztos velem van a baj amiért nem elsőszámú célom kiszolgáltatni magam....
én pont fordítva látom
a nőknek rengeteg feladatuk van, míg a férfiaknak alig.
a nőknek is kell biztosítani valamilyen szinten az anyagiakat, főleg ha egyedülállóak de amúgy sem egészséges valaki mástól függeni. alapvetően a nők végeznek több házimunkát, te is azt írod hogy le kell venni a vállukról belőle. a nőknek jónak kell lenni az ágyban, tehát jó barátnőnek kell lenni. gyereket is a nőknek kell nevelni mert hát ugye amíg a férj dolgozik addig a gyerekkel kell foglalkozni. ezek mellett legyen jó szociális élete, legyenek barátai mert milyen már az aki csak otthon ül. na mindezek mellett még jól is kell kinézni: fiatalnak, szépnek és feszesnek lenni. igen. szerintem nem könnyű dolog nőnek lenni. az ideális az lenne ha a pasi is besegítene ahogy leírtad de a valóságban kevés az olyan aki részt tud venni a többi feladatban. általában csak dolgoznak aztán otthon leülnek a fotelben a tv elé és nyomkodják a távirányitót. szomorú
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!