Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fiúk, mikor értitek már meg?
Az ilyen beszélgetések a másik fél eltűnésével zárulnak. "Úgysem akar tőlem semmit" dumával.
Válaszolva a kérdésedre: én nagyjából 1 évvel ezelőtt értettem meg. 31F
Hozzáfűznivalóm:
1, Ha valamelyik lány teljesen passzív ismerkedésnél, abból az jön le, hogy alacsony a vonzalmi szintje felém, ergó hagyom is. Lehet akár topmodell is, ha nem tud megnyílni, őszintén, szívből beszélni, visszafogja magát, vagy félénk nagyon, az nehéz dió, és később, hosszútávon is visszafogott lesz a kapcsolat.
2,Kérdésfeltevőnek igaza van, nyitott végű kérdéseket kell feltenni, amit ki lehet fejteni, megfogni a választ, boncolni, és tovább kérdezni. És persze érdekeljen is amit mond a nő.
3, Nem kérdezek kihallgatás-szerűen (főleg nem zárt végű kérdések), így ilyen eset nálam nem fordul elő. De megjegyzem, ha a nő nem kérdez vissza, az már rég rossz.
4, Optimális beszéd-arány: Nő-70%, Férfi-30%
Adios amigos
Az esetek többségében próbálom úgy megformálni a beszélgetés menetét, hogy következetes legyen, szeretem kézben tartani a dolgokat, elképzelem, hogy az adott kérdésemre a másik oldalról milyen választ lehetne adni.
Na most, ha felteszek az adott hölgynek egy olyan kérdést, amiről feltételezésem szerint hosszú perceken keresztül lehetne beszélni, viszont kapok egy pár szóból álló mondatot és ezt követően semmi többet, akkor ott felesleges tovább erőlködni. Vagy nem akar tőlem semmit, nem érdeklem, vagy gyenge az írásbeli kifejezőkészsége.
Utóbbit valamilyen szinten fel lehet ismerni, lehet azért érezni, ha próbálkozik a lány, de valahogy nem megy neki.
Ilyenkor, ha van rá lehetőségem, olyan szinten állunk, megpróbálok összehozni egy személyes találkozót, ahol már könnyebben fel lehet mérni a másikat. Hozzá kell tennem, erre nem sűrűn volt még példa az életemben. Általánosan igaz, ha az írásbeli kommunikáció nem kielégítő, akkor ott felesleges tovább húzni az időt.
Persze ilyenkor is illik elmondani a kifogásolt problémáinkat a másiknak, semmiképpen nem jó megoldás az, hogy szó nélkül lelépünk. Meg kell adni a másiknak a lehetőséget, hogy változtathasson a szokásain, viszont ehhez feltétlen szükség van korrekt visszajelzésre is. 25/F
Engem az zavar,hogy a legtöbb lány nem is kérdez, ergo úgy érzem, nem is érdeklem. Most egy randi nem (csak) arról szól, hogy beszéltessem a másikat. Tudok én kérdezni, válaszolgatnak is (néha ímmel, néha ámmal), de hogy visszakérdezne, ááá...néha már pont ezért hagyom is a "kérdésfeltevéseket" egy idő után, úgy vagyok vele, hogy "akkó kérdezz te, bas.zod!" :D
Ráadásul egy beszélgetés nem abból áll, hogy az egyik a kérdező a másik a válaszoló...kijelentő mondatokra is lehet ám reagálni, továbbfűzni a beszélgetést, stb...
Szóval nálam az ilyen lányok eleve felejtősek, aki elvárja, hogy faggató stílusban (egy kérdés-egy válasz)ismerkedjünk .
Nem gondolom ,h ezt így ki lehet jelenteni a mai világban ,h a pasi dolga lenne az ismerkedés kezdeményezése. Azt meg ,h ne interjúszerű legyen inkább a kérdezett fél tudja elérni egy bővített mondattal válaszként.
pl: " és sportolsz valamit? - nem!" helyett írhatná ,h " táncoltam 4 évig ,úsztam 3 évig de volt egy sérülésem ezért abba kellett hagynom de ha teljesen rendbe jövök elkezdek jógázni!" -ebből a pasi is látja ,h kommunikatív és nyitott a lány és minimum 4 irányba el lehet vinni a beszélgetést ennyi válaszból, máris nem interjúszerű az egész! Tudom jó hülye példa volt :D de ezt is fel lehet fogni egy igennel-nemmel megválaszolható kérdésnek mégis ha egy kicsit megerőlteted magad a válaszadásnál máris normális lesz a beszélgetés!
"Ráadásul egy beszélgetés nem abból áll, hogy az egyik a kérdező a másik a válaszoló...kijelentő mondatokra is lehet ám reagálni, továbbfűzni a beszélgetést, stb... "
Abszolút egyetértek. Lányként mondom, hogy ha beszélgetni akarsz, akkor egy eldöntendő kérdésre is lehet hosszan válaszolni. Az meg szerintem a minimum, hogy ha kérdeznek, akkor visszakérdezek, hogy a másik is érezze az érdeklődést.
Szerintem mindkét fél hibás, ha ilyen egy beszélgetés.
Feltehet valóban ilyen kérdéseket a srác, de a lány vagy kifejti bővebben a mondanivalóját nem csak egy "igennel" felel vagy ő átveszi a beszélgetést és viszi tovább a témát.
20 L
Valószínűleg sosem értik meg...
Nekem egy közösségi oldalon már több oldalnyi olyan üzenetem van, hogy 'Szia, hogy vagy?' - mindezt teljesen vadidegen emberektől... Eleinte azt hittem, hogy ez valami vicc, vagy kifogtam néhány h*lyét, de nem. Mindegyik ilyen és ezt halál komolyan gondolják. Most az egyik az, hogy egy vadidegennek mégis mi a francot lehet erre a kérdésre válaszolni? Ilyen hangnemben a legjobb haverjával beszél az ember. A másik meg az, hogy ha ő akar tőlem valamit akkor miért én dolgozzak meg érte? Ő leírja ezt a 3 szót, és elégedetten hátradől, hogy ő kezdeményezett, és milyen király. Én, ha akarok valamit (bármit) akkor odateszem magam, és mondjuk írok egy értékelhető levelet. Őszintén szólva rettentően kiábrándító ez az egész és csak azt azt erősíti bennem, hogy a legtöbb férfi lusta paraszt, és nem elég, hogy 10 év házasság meg 4 gyerek után csak annyiból áll az életük, hogy hazaérnek, levágódnak a kanapéra és böfögnek a sör mellett, de már az előtt sem képesek megmozdítani a kisujjukat, hogy megszerezték a nőt... Kiábrándító ez a színvonal és ráadásul amikor másoknak elmondom (férfiaknak persze...), ők is teljesen természetesnek veszik, hogy ez így megy és engem szólnak le... Röhej az egész. :D
Van azért másik véglet is. Én, ha írok valakinek, szép hosszú levelet szoktam írni, persze nem több oldal, de szépen meg van szerkesztve, helyesírást átnézem küldés előtt, tagolva van stb.
Írok arról, hogy miért írok, mi fogott meg az adott személyben, és egy keveset szoktam írni magamról is, hogy ő is vissza tudjon kérdezni, ha úgy gondolja.
Nos, meglepően sokszor kapok olyan jellegű választ, hogy "Bocs, de ilyen hosszú levelet nem akarok/nincs kedvem/nem fogok/nem tudok elolvasni" :D
Tény, hogy ilyenkor rossz embert szemeltem ki, ezeken elég jót szoktam mosolyogni megmondom őszintén. Annyit akartam ebből kihozni, hogy nem minden a szépen megfogalmazott, kulturált hangvételű levél.
25/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!