Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Titeket zavarna, ha tájszólással beszélne a másik?
Igen, az szűk látókörűség, ha valaki a családból kiakad azon, hogy nem akarok tájszólással beszélni.
Nekem nem tetszik és kész.
Talán akkor lennék vétkes, ha magyarul nem lennék hajlandó megszólalni. Én például nem piszkálnék senkit ezért.
Az ember elmegy egy távoli helyre tanulni és kicsúszik a száján egy-két szó tájszólásban és mindjárt kicsúfolják.
Kinek kell ez?
Hogy emiatt másként nézzenek rá?
Hiszen a magyarok többsége nem tájszólással beszél.
Aki ezért megszól valakit, az buta.
Engem nagyon zavarna.
Erdekes, hogy angolul is zavarnak bizonyos akcentusok, es el nem tudnam kepzelni hogya pasim olyan szavakat hasznaljon, h "eztet","aztat", "köll e mèg valami a bùtbùl", "ennyeeee mán te lány", "asszonka", "mög köll azt önni", "" tenèkem"...
Szal kosz, de nem:-)))
Hát igen, kérdező szerinted is hátrány lenne egy buliban az alábbi szavak használata?
neköm, mönnyé má, hunnan gyütté, sémmi, kérök, stb.
Vagy akár egy szigorlaton azt mondaná a vizsgáztató, hogy nagyon szép tájszólással adta elő, ötös?
Na nekem ne magyarázza be senki, hogy erre bárki azt mondaná, cuki nagyszerű csak így tovább és te aztán csodálatosan ápolod a hagyományokat.
Azért is húztam fel rajta magamat, mert ebben az országban még azt sem dönthetem el, hogy beszéljek aki szerint ez a szűk látókörűség, hogy én megtagadnám a tájszólásomat.
Azt sem tudod, mit beszélsz.
Ez nem tájszólás.
Sok erdélyből származó ismerősöm van, és szinte mindnek tájszólása is van, de még soha nem hallotram, hogy munkájukban, vagy bármiben hátrányt szenvednének emiatt, pedig felső vezető is van köztük... + egy céges tárgyaláson, ami angolul, vagy németül történik, hót mind1, hogy tájszólással beszéli e az anyanyelvét...
Egyébként meg felnőtt emberek nem szokták kicsúfolni egymást... Persze kérdező, ha most töltöd a 13-at, akkor megértelek...
Egyébként, aki úgy nőtt fel, hogy tájszólással beszélnek körülötte, az még ha oda is figyel, max csak hiszi, hogy tud "normálisan" mert nem, nem fog tudni...
És sokkal rosszabb, ha hallani, hogy erőlködsz, mintha elengeded magad, aztán beszélsz, ahogy jön.. Pont senkit nem érdekel, hogy van e tájszólásod vagy nincs... De hangsúlyozom, csak ha nem most töltöd a 13-at... A tinik gonoszak, ők mindig találnak valami szekálni valót a másikban... Ha nem a tájszólást, akkot az öltözködésed, súlyod, hajszíned...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!