Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Titeket zavarna, ha tájszóláss...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Titeket zavarna, ha tájszólással beszélne a másik?

Figyelt kérdés
Tud normálisan beszélni, csak ilyenkor oda kell figyelnie, és néha azért kicsúszik neki. :/

2016. márc. 11. 10:58
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem aranyos. :)

Én mondjuk magyar szakos voltam egyetemen, úgyhogy amúgy is érdekelnek a nyelvjárások és egyáltalán nem zavar.

Volt a suliban is egy tájszólással beszélő srác, nekem kifejezetten tetszett. Nem csak a beszéde miatt, hanem a személyisége és a külseje is teljesen rendben volt.

:)

2016. márc. 11. 11:10
 2/30 anonim ***** válasza:
51%

Érettség és életkor kérdése.

A tájszólás nem beszédhiba, egyszerűen egy adott táj jellegének vagy az ott élő közösségnek köszönhető. Ha a modora rendben van mellette, esetleg társult hozzá egy alap intelligencia, akkor miért lenne baj?

Bár tény, hogy suttyó koromban cikinek tartottam, sőt szívtuk a vérét annak, akinek kicsúszott. Aztán már később direkt zene lett a fülemnek és próbáltam megállapítani, hogy melyik részről jött. Kifejezetten élvezhető hallani,hogy ezerfélék vagyunk.

2016. márc. 11. 11:16
 3/30 anonim ***** válasza:
Ha ejtés beli eltérések vannak, azt könnyen megszokod. Ha már a szavak is egyediek, eltérőek,azt már nehezebben. Amúgy nincs vele baj, szórakoztató is lehet. Én pl veszprémmegyei vagyok, Egerben tanultam tovább érdekes élmény volt :)
2016. márc. 11. 11:17
 4/30 anonim ***** válasza:
Engem speciel zavar, nagyon. De emberfüggő ez is.
2016. márc. 11. 11:24
 5/30 anonim ***** válasza:
56%

A tájszólás nem zavarna, arról ugyanis nem tehet a másik!

Viszont volt egy srác, aki szimplán csak nem volt tisztában jó pár magyar szó kiejtésével és jelentésével. (magyar volt) Ez zavart, ugyanis a teljes sötétség jele.

2016. márc. 11. 11:26
 6/30 anonim ***** válasza:
Öngömöt az zavar, ha épönséggöl nöm böszélne azzal vala...
2016. márc. 11. 11:30
 7/30 A kérdező kommentje:
Én is cikinek érzem, nem is szoktam mások előtt így beszélni.
2016. márc. 11. 11:42
 8/30 anonim ***** válasza:

Nem tetszik a tájszólás a saját és más szájából sem.

Ezt a családom soha nem értette meg, mai napig zavarja őket, hogy nem tájszólással beszélgetek velük, hanem normálisan.

Ezért inkább nem is beszélgetek velük, csak igen vagy nem a válaszom.

Nem hiszem, hogy ez az én hibám, inkább annak a hibája, aki ezt nem tudja elfogadni.

Nem bűnöző az ember, csak normálisan beszél. Ez is baj?

Úgy látszik a szűk látókörűek táborában igen.

Ez van.

2016. márc. 11. 11:45
 9/30 anonim ***** válasza:
51%
Az a szűklátókörűség, ha azt mondod, "normálisan beszélsz" a tájszólás is teljesen normális.. És a nyelvünk része... Te a nemzeti identitásodat tagadod meg totális tudatlanságból és nég büszke is vagy rá...
2016. márc. 11. 11:51
 10/30 anonim ***** válasza:
Te, dugjá' mán mög, embör!
2016. márc. 11. 11:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!