Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Titeket zavarna, ha tájszólással beszélne a másik?
Szerintem aranyos. :)
Én mondjuk magyar szakos voltam egyetemen, úgyhogy amúgy is érdekelnek a nyelvjárások és egyáltalán nem zavar.
Volt a suliban is egy tájszólással beszélő srác, nekem kifejezetten tetszett. Nem csak a beszéde miatt, hanem a személyisége és a külseje is teljesen rendben volt.
:)
Érettség és életkor kérdése.
A tájszólás nem beszédhiba, egyszerűen egy adott táj jellegének vagy az ott élő közösségnek köszönhető. Ha a modora rendben van mellette, esetleg társult hozzá egy alap intelligencia, akkor miért lenne baj?
Bár tény, hogy suttyó koromban cikinek tartottam, sőt szívtuk a vérét annak, akinek kicsúszott. Aztán már később direkt zene lett a fülemnek és próbáltam megállapítani, hogy melyik részről jött. Kifejezetten élvezhető hallani,hogy ezerfélék vagyunk.
A tájszólás nem zavarna, arról ugyanis nem tehet a másik!
Viszont volt egy srác, aki szimplán csak nem volt tisztában jó pár magyar szó kiejtésével és jelentésével. (magyar volt) Ez zavart, ugyanis a teljes sötétség jele.
Nem tetszik a tájszólás a saját és más szájából sem.
Ezt a családom soha nem értette meg, mai napig zavarja őket, hogy nem tájszólással beszélgetek velük, hanem normálisan.
Ezért inkább nem is beszélgetek velük, csak igen vagy nem a válaszom.
Nem hiszem, hogy ez az én hibám, inkább annak a hibája, aki ezt nem tudja elfogadni.
Nem bűnöző az ember, csak normálisan beszél. Ez is baj?
Úgy látszik a szűk látókörűek táborában igen.
Ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!