Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Szégyenlem a lakásom, ami...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szégyenlem a lakásom, ami ismerkedésnél gondot okoz számomra. Elutasítanátok ezért a másik felet?

Figyelt kérdés

Volt egy hosszú kapcsolatom, együtt éltünk exbarátnőmmel. Mikor vége lett, mennem kellett, és egy szerény lakást tudtam csak venni, mivel nem akartam milliós hiteleket felvenni, mert akkor elég alacsony volt a jövedelmem, tartottam attól, hogy elvesztem mindenem, ha nem tudok törleszteni.

Panelben élek, próbálom újítgatni, de egyedül nehéz gyűjtögetni csak erre, főleg, hogy vannak más terveim is, amire kell a pénz. Ismerkedésnél mindig feszélyezve érzem magam, mikor arra kerül a sor, hogy felhívjam magamhoz a lányt. Nem egy lelakott putri azért, de akadna mit javítani rendesen.

Nálatok mennyire számít az, hogy milyen állapotú a lakása annak, akivel épp ismerkedtek? Vannak elvárásaitok ezzel kapcsolatban?

A plusz poén, hogy a régi munkahelyemen nagyon tetszett egy nő, 1 évvel idősebb nálam, de nem mertem kezdeményezni nála, mert ő sokkal jobb anyagi helyzetű családból származik, és akkor még sima gyári munkás voltam. A költözés után vettem észre, hogy ő a szomszédom. Azóta irodai munkát szereztem, jobb a fizetésem, de még így sem tudok kezdeményezni nála, egyrészt a lakás állapota miatt, másrészt a különböző anyagi helyzetünk miatt.

2016. jan. 9. 12:00
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Lehagytam, hogy 29F vagyok. :)
2016. jan. 9. 12:02
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Nos, ha megengeded akkor mint férfi leírom a véleményem:

Azt gondolom hogy egy ismerkedési fázisban a fókusz azon van , hogy milyen a másik fél. Az hogy "felhívd magadhoz" nem az első randikon kell hogy megtörténjen, szóval szerintem addig van lehetőséged a személyiséged eladására.

Ha tényleg normális a nő akkor a személyed fogja majd meg, és nem a lakásod kinézete alapján fog veled lenni. Persze nem árt ha takaros, és mondjuk nem szétdobált boxerek fogadják a hölgyet a lakásba lépve :) de ezt gondolom te is tudod, és nem is erre vonatkozott a kérdésed feltevése.

Szerintem nyugodtan kommunikáld a 2. 3. randin a lakást, és azt hogy számodra még nem tökéletes de dolgozol rajta.

Nem gondolom hogy e miatt elutasítanának.

26F

2016. jan. 9. 12:06
 3/12 anonim ***** válasza:
A lepukkant lakás is jobb mintha szülőknél laknál. Ha a lehetőségekhez képest szép, tiszta a lakás, csak annyi, hogy nem csilli villi és modern, engem nem zavarna egyáltalán.
2016. jan. 9. 12:06
 4/12 anonim ***** válasza:
Szerintem már az tök jó, hogy van saját lakásod. Mit szóljon, aki anyuci nyakára viszi a nőket?
2016. jan. 9. 12:07
 5/12 anonim ***** válasza:

Figyelj, az én barátom sem éppen luxuskörülmények között él, de nem zavar. Mondjuk általában nálam vagyunk az albérletben, hozzá csak néha megyünk és akkor se maradunk sokat. Igaz, az nem az ő lakása, mert a családjával lakik még otthon.

Saját lakás esetében sem zavarna, ha felújításra szorulna, amennyiben tényleg folyamatban van a felújítás. (Még ha nem is megy gyorsan.)

2016. jan. 9. 12:08
 6/12 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs mit szégyellni. Olyan, amilyen... ez van. Ha valakivel kölcsönös a szimpátia, akkor nem ez lesz a meghatározó.

Én albiban élek és bizony nem minden olyan, amilyen lenne, ha az enyém lenne és pénzem lenne a felújításra. Ez van. El kell fogadni, hogy az ember nem tud erején felül teljesíteni, esetleg lakáscélú megtakarításra kell havi szinten fordítani, amiből néhány év múlva telik némi felújításra.

Már az is tök jó dolog, hogy van egy saját lakásod ennyi idősen!

Mellékesen megjegyzem az én párom ugyanolyan idős, mint te és az anyukájával lakik, aki idős, beteg, segítségre szorul, illetve nem volt értelme két lakással arrébb költöznie csak azért, hogy egyedül élhessen. Az ő lakásuk sem olyan, amilyennek én álmodnám meg, de ehhez semmi közöm és abszolút nem is érdekel. Rend van, mi pedig ha összeköltözünk nem ott fogunk élni. A közös lakásunk majd a kettőnk ízlését tükrözi és ketten gyűjtögethetünk a felújításra. Számomra ez nem mérvadó, csak legyen meleg és otthonos, legyen rend és tisztaság.

Egyébként a kiszemeltnek simán elmondhatod mielőtt hazavinnéd, hogy nem teljesen olyan, amilyennek szeretnéd, hogy legyen, de amikor időd és pénztárcád engedi, mindig újítgatsz rajta. Ha valakit ez zavar, mehet is a levesbe. :)

2016. jan. 9. 12:10
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat! :)

Természetesen nem a tisztasággal van gond, mert hétvégente takarítok, nem áll hegyekben a szemét, porcicák sincsenek, bár van, amikor kimarad 1-1 hétvége. :)

Igazából az is zavaró, hogy van egy "kedves" alsó szomszédom, akivel már elbeszélgettem párszor, mert minden hétvégén hőzöng a haverjaival, és annyira áthallatszik, mintha az ágyam mellett állnának, és ott buliznának. De még a sima beszélgetés is hallatszik. Ha nincs buli, akkor hajnalban kelnek, és üvölt a tv. Szóval nem nagyon lehet egy romantikus estét-reggelt együtt tölteni, mert rettentően zavaró.

2016. jan. 9. 12:17
 8/12 anonim ***** válasza:
Kit érdekelne, őszintén, hogy milyen a házad?:D Van rajta tető? Gondolom van, ha panel. Van benne wc, csap, víz? Még ha az utóbbiak nincsenek is, idővel azon is lehet segíteni. Mi egy romos tanyát akarunk majd megvenni, és szépen fokozatosan újítgatni, de mire addig eljutunk, addig egy romos tanyaházban fogunk lakni. És? :D Nincs abban semmi. Egy nem jó állapotú ház is lehet otthonos. :)
2016. jan. 9. 12:40
 9/12 Linó03 ***** válasza:

Nő vagyok, és a #2 válaszoló majdnem mindent elmondott, amit én is gondolok a dologról.

És igen, tök jó, hogy saját lakás, nem szülőknél és nem lakótársakkal, a későbbiekben biztosítja a privát szférát.

2016. jan. 9. 12:41
 10/12 anonim ***** válasza:
Én még annyit hozzáfűznék, hogy ha valakinél emiatt indulsz hátrányban, azzal a helyedben nem is terveznék. ;) Örülj neki, hogy nem egy villád van. Így legalább nemcsak ház, hanem szűrő funkciót is ellát. :D
2016. jan. 9. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!