Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Igazam van a szerelemmel, párkapcsolatokkal kapcsolatban?
Előre szólok, hogy néhányotoknál biztos ki fogom verni a biztosítékot.
Tehát: eddigi tapasztalataim alapján, mindent egybevetve úgy érzem, hogy a teljes társkeresési-szerelmi problémakör semmi másról nem szól, mint arról, hogy mindenki javítani akar génállományán az utódjai számára, ezért igyekszik megtalálni azt a partnert, akivel érdemes a saját génállományát kevernie. Ez azt jelenti, hogy a férfiak és nők (de főleg a nők) "osztályokra" oszlanak, aszerint, hogy mennyire kívánatosak a másik nem szemében. Kvázi értékeket vesznek fel egy skálán, ahogy a férfiak szoktak is ezzel viccelni. Van, aki sok ellenkező neműnek kell, van, aki nagyon kevésnek. Elméletem szerint az utóbbival inkább csak kényszerből szoktak párkapcsolatot vállalni. Tehát alapvetően "kasztok" vannak mindkét nemben, és a kasztokban van ugyan korlátozott mértékben átjárás, de ha valaki nagyon kívánatos akar lenni, akkor arra leginkább születni kell.
Tehát alapvetően mindenki felfele néz, de ugyanakkor senki nem akar nála rosszabb genommal rendelkezővel "megalkudni". És így nagyjából erről szól minden. Nyilván van benne pszichológia is, de mondjuk, ha valaki kövér, vagy kisnövésű, akkor is a testalkata hat vissza inkább a személyiségfejlődésére, mint fordítva. Nem?
Allan es Barbara Pease evtizedek ota kutatjak a temat, söt több könyvet is irtak rola. Olvasd el öket, nagyon jol le vann irva, hogy mi alapjan rangsorolnak a nök es a ferfiak.
A kerdesedhez nagyon röviden, igen, vannak akik jobban megfelelnek az "altalanos" nö/ferfiideal kepnek, nekik jobb eselyük van a tarskeresedben. De ettöl függetlenül mindenki tudat alatt olyan part keres, akinek a genallomany a sajatjatol a legjobban különbözik. Ez alapjan nem csak x embernek van eselye part talalni.
Es azt meg vegkepp nem ertem, hogy mi azon a meglepö, hogy egy gazdag, sikeres, jokepü valakinek könnyebb nöt talalni mint egy 50kg-os, csunya, buta anyuci pici fianak..
"Allan es Barbara Pease evtizedek ota kutatjak a temat, söt több könyvet is irtak rola. Olvasd el öket, nagyon jol le vann irva, hogy mi alapjan rangsorolnak a nök es a ferfiak. "
Olvastam őket. Részben onnan vannak ezek az elképzeléseim.
"Hogyan állapítom meg, hogy kinek van jobb génállománya a gyereknemzésre? "
Pl. külső alapján, illatok alapján.
Nem verted ki a biztosítékot, csak ez is egy meglátás....
Szerintem normális ember nem úgy választ párt, hogy kinek jobb a génállománya, nem úgy megy neki 1 kapcsolatnak, hogy na, ő megfelelő lesz a szaporodáshoz, amaz meg nem.
Hanem, hogyha jól alakul a kapcsolat, akkor előbb utóbb kialakulhat a vágy, hogy na tőle akarok gyereket!
Nekem egy társ akit szerethetek és aki szeret, akivel leélem az életem, speciel fontosabb volt mint egy gyerek. Soha nem azért jöttem össze valakivel, hogy mindenáron utódom legyen. Nem mindenki vágyik erre. Sokaknál már mánia, hogy mindenáron szaporodjanak, de ez valamilyen szinten beteges is.
Elözö valaszolok: egy picit.itt összekeveredtünk.. A tudatos ened nyilvan nem olyan dolgok alapjan rangsorol, mint hogy mennyire mas a masik ember genetikaja, vagy mennyire tudna gondoskodni a közös utodokrol.
Ezen a valogatason mar reg tul vagy, mire a masikat vonzonak vagy taszitonak talalod. Pl. a ferfiak vonzodnak a "nöies" nökhöz - szeles csipö, keskeny derek, mert ez a termenyeksegre utal. Masreszt allitolag tudat alatt tenyleg ki tudod szagolni, hogy a masik illk e hozzad genetikailag. Ebböl az egesz "elövalogatasbol" te tudatosan annyit erzelkelsz, hogy hüüü de vonzo... De eleg nagy irodalma van a temanak, olvassatok utana.
A második válaszoló vagyok, de kicsit félreértettél. Ugyanis fogalmam sincs, hogy amit írtam, abban mégis mi volt a feminista, amikor még csak nem is külön nemekben gondolkoztam, hanem emberben mint fajban...
De akkor megfogalmazom még egyszer. Amit írtál az valóban igaz lehet. A párválasztás alapvetően ösztönökön alapul.
Ezen viszont az emberek változtatni tudnak, mert nem vagyunk állatok, képesek vagyunk akár olyanhoz is hozzámenni, és neki gyermeket nemzeni, akihez fizikailag nem vonzódunk. Férfiak és nők egyaránt, csak egyébként az egy vitathatatlan tény, hogy ezt nők gyakrabban megteszik, vagy mert a férfiaknak több mindenki tetszik, vagy szimplán mert őket lehet kényszeríteni ilyen dolgokban. Értem ezalatt például az érdekházasságokat, akár itthon, akár más kultúrákban. (Kicsit mást jelent a szó itt mint ott.)
És igen, vannak olyan külső megjelenések, amik általában több embernek tetszenek. De valóban nem mindenki ugyanazt találja a legvonzóbbnak, pláne külsőt és belsőt egyaránt nézve.
Nem azt mondtam, hogy ne lehetne olyan kép egy nőről , amit a nagy többség vonzónak talál. (Egyébként tudok olyan férfit mondani, aki nem találja Emma Watsont vonzónak. Talán ezen a képen tetszene neki, de ez egy kép (ráadásul évekkel ezelőttről), nem pedig egy személy.) Hanem azt, hogy elméletileg szinte mindenkihez, gyakorlatilag pedig mindenkihez rendelhető olyan személy, aki őt vonzónak és tökéletesnek találja. (Ilyenkor az ember külső és belső alapján egyaránt ítél.)
Remélem most már érthetőbb a válaszom.
"A párválasztás alapvetően ösztönökön alapul.
Ezen viszont az emberek változtatni tudnak, mert nem vagyunk állatok, képesek vagyunk akár olyanhoz is hozzámenni, és neki gyermeket nemzeni, akihez fizikailag nem vonzódunk. "
Lehet ilyet csinálni, csak nem érdemes. Beszéltél már olyan férfival, aki ezt megtette? Azok az ösztönök nem véletenül vannak ott...
"elméletileg szinte mindenkihez, gyakorlatilag pedig mindenkihez rendelhető olyan személy, aki őt vonzónak és tökéletesnek találja. (Ilyenkor az ember külső és belső alapján egyaránt ítél.)"
Ez tök jó, és idáig ez stimmel is, csak ettől még a dolog nem fog fordítva is működni. Én is tudok olyat, akinek én tetszem, csak nekem meg ő nem tetszik. Az, hogy a kereslet-kínálat mindkét oldalon passzoljon, na, az a nagy kunszt. Kezdek lemondani arról, hogy valaha is el fogom ezt érni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!