Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Igazam van a szerelemmel, párkapcsolatokkal kapcsolatban?
Előre szólok, hogy néhányotoknál biztos ki fogom verni a biztosítékot.
Tehát: eddigi tapasztalataim alapján, mindent egybevetve úgy érzem, hogy a teljes társkeresési-szerelmi problémakör semmi másról nem szól, mint arról, hogy mindenki javítani akar génállományán az utódjai számára, ezért igyekszik megtalálni azt a partnert, akivel érdemes a saját génállományát kevernie. Ez azt jelenti, hogy a férfiak és nők (de főleg a nők) "osztályokra" oszlanak, aszerint, hogy mennyire kívánatosak a másik nem szemében. Kvázi értékeket vesznek fel egy skálán, ahogy a férfiak szoktak is ezzel viccelni. Van, aki sok ellenkező neműnek kell, van, aki nagyon kevésnek. Elméletem szerint az utóbbival inkább csak kényszerből szoktak párkapcsolatot vállalni. Tehát alapvetően "kasztok" vannak mindkét nemben, és a kasztokban van ugyan korlátozott mértékben átjárás, de ha valaki nagyon kívánatos akar lenni, akkor arra leginkább születni kell.
Tehát alapvetően mindenki felfele néz, de ugyanakkor senki nem akar nála rosszabb genommal rendelkezővel "megalkudni". És így nagyjából erről szól minden. Nyilván van benne pszichológia is, de mondjuk, ha valaki kövér, vagy kisnövésű, akkor is a testalkata hat vissza inkább a személyiségfejlődésére, mint fordítva. Nem?
Mit jelent egyáltalán a génállományon javítani szerinted? Egy mutáció, ami az eredeti génállományt megváltoztatja kihathat jól és rosszul is fenotípusosan, de akár nemtől függő is lehet. Nem tudod előre megjósolni a gyermeked nemét, így lehet hogy azzal a génnel, amivel azt hiszed "javítasz" az utódodon, inkább csak rontasz vagy úgy rekombinálódik, hogy semmit nem ér.
A lényeg, hogy nem kellene ezt az egészet ennyire tudományosan felfognod. Az ember azzal akar együtt lenni testileg, aki tetszik neki külsőre, vonzza és azzal tud párkapcsolatot kialakítani, aki belsőre is ideális rá. Azért keresünk párt, mert szükségünk van mind lelki, mind testi társra, így kielégítődnek az igényeink. Nincs szükség semmiféle kasztokra, mert az ember azt találja szépnek, helyesnek, aki bejön neki, ez pedig emberenként változik. A testvéremmel kiköpött másai vagyunk egymásnak,stílusban is neki mégis olyan pasik jönnek be, akik kb pont az ellentétei annak, akik nekem bejönnek. ha pedig valaki nagyon kívánatos akar lenni, akkor valóban vagy annak születik vagy utánanéz és szerez elég pénzt ahhoz, hogy vegyen pár stílus tanácsot. Ennyi.
"Amit leírtál tulajdonképpen genetika és ösztön szerintem. Amin az emberek akarattal változtatni tudnak."
Nagyon szép feminista vélemény, de engedd meg, hogy ne osszam. Az ember ösztönvilága nem sokat változott az elmúlt 10000 évben.
"Viszont fontos megjegyezni, hogy mindenki számára más a vonzó, és a tökéletes. "
Mondj egy fiút, aki szerint ez nem vonzó!
"Mit jelent egyáltalán a génállományon javítani szerinted?"
Egyszerűen azt, hogy a gyerek ellenállóbb, egészségesebb legyen. Elvileg ezért vonzódunk az egzotikumokhoz és kerüljük a belterjességet. Minél több mindennel szemben ellenállóvá válik a gyerekünk, minél változatosabb génjei lesznek, annál jobb. Szépség szempontjából pedig vannak bizonyos jegyek, amikhez vonzódunk, de általában a szimmetriát szeretjük és a nőkben egy bizonyos csípő-derékbőség-arányt. Én pl. megfigyeltem, hogy vannak lányok, akik nagyon szépek, de azért nem tetszenek, mert valahogy taszít a bőrük. Ezzel szemben pl. van egy koreai lány, akiért megőrülök, mert imádom, amilyen sima és csillogó a bőre. Az én bőröm nem túl ellenálló, hamar kivörösödik fizikai munkától, hidegtől, a családban van olyan, hogy hónalj alatt előjönnek ilyen kis bőrkinövések. Én ezt úgy értelmezem, hogy tudat alatt javítani akarok ezen az utódaim számára.
"Egy mutáció, ami az eredeti génállományt megváltoztatja kihathat jól és rosszul is fenotípusosan, de akár nemtől függő is lehet. Nem tudod előre megjósolni a gyermeked nemét, így lehet hogy azzal a génnel, amivel azt hiszed "javítasz" az utódodon, inkább csak rontasz vagy úgy rekombinálódik, hogy semmit nem ér. "
Ezt nem értem.
"A lényeg, hogy nem kellene ezt az egészet ennyire tudományosan felfognod. Az ember azzal akar együtt lenni testileg, aki tetszik neki külsőre,"
Jó, de mi alapján tetszik valaki külsőre? Ezt boncolgatom. Miért van az, hogy vannak nők, akiknek olyan az arcuk, hogy szinte senkinek nem kellenek (elnézést, de ez az igazság), míg Emma Watsont a fél világ meg akarja ....ni?
"Nincs szükség semmiféle kasztokra, mert az ember azt találja szépnek, helyesnek, aki bejön neki, ez pedig emberenként változik."
Ezt sokáig én is így hittem, olyan polkorrektnek hangzott. Aztán rájöttem, hogy nagy általánosságban vannak kívánatosabb és kevésbé kívánatos nők és férfiak. Pl. Tinderen ezt meg lehetne mérni: meg kéne nézni, hogy ki hány embernek tetszik. Biztos vagyok benne, hogy ez alapján fel lehetne állítani egy rangsort a résztvevők között, sőt, akár arra is lehetne talán írni egy szoftvert, ami kiismeri az emberek ízlését az arcvonások alapján. Egyszerűen vannak olyan mindkét nemben, akik több ellenkező neművel "kompatibilisebbek". De ezt akár egy tánctéren is nagyon egyszerűen meg lehet figyelni. Nézd meg, hogy vannak lányok, akikért egymás után mennek oda a fiúk, le se lehet vakarni őket róluk, míg másokat nem nagyon szólítanak meg. Az igaz, hogy vannak egyéni preferenciák, de nagy átlagban szerintem igaz, hogy vannak, akik általánosságban kívánatosabbak.
"A testvéremmel kiköpött másai vagyunk egymásnak,stílusban is neki mégis olyan pasik jönnek be, akik kb pont az ellentétei annak, akik nekem bejönnek."
Ez furcsa. Kíváncsi lennék, mi erre a magyarázat.
"ha pedig valaki nagyon kívánatos akar lenni, akkor valóban vagy annak születik vagy utánanéz és szerez elég pénzt ahhoz, hogy vegyen pár stílus tanácsot. Ennyi."
Hát igen, de mondjuk a testmagasságán vagy az alkatán elég nehéz változtatni.
"Én nő vagyok,de másik képet kérek,mert ez nekem nem jön be.Mutass egy tényleg szépet."
Ha nő vagy, akkor miért kéne, hogy bejöjjön neked egy másik nő? Leszbikus vagy?
Aha, és mi van azokkal akiknek nem lesz gyerekük/nem akarnak?
Amúgy nem tudom mit kell ezt így túlbonyolítani. Minden ember szeretné, hogy olyan párja legyen aki tetszetős. Ez tök normális, és nem bűn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!