Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Velem van a baj vagy egy átlagos parasztember tényleg nem jön már be a nőknek?
11
Nem mondtam senkinek, hogy jöjjön össze vele. Egyèbkènt a műveltség azt is jelenti, hogy nem csúfolsz másokat, ezek ellen a hozzászólások ellen tiltakoztam. Ha Te erre engem minòdítesz, az nem az én bajom.
A vidéki élet, gazdaság nagyon is jó és boldog, tartalmas élet. A gond az, hogy aki már más módon elindult, tanult, dolgozik, az valószínűleg nem fog váltani, ezért nehéz a társkeresés a posztolónak, de drukkolok, hogy sikerüljön.
Elég egyszerű a kérdező. Az, hogy nem mindenki vágyik erre az életre vagy, hogy hajnaltól napestig fizikai munkát végezzen az nem azt jelenti, hogy büdös a munka.
Főzök mosok, takarítok bevásárolok, de a párommal együtt. Ő is kiveszi a részét a háztartásból (ok a főzés az enyém, szeretek a konyhában lenni). Ugyanannyit dolgozom, mellesleg nem kevés pénzt viszek haza (többet mint párom), szép is lenne ha nekem kéne még ezen felül kiszolgálni, csak mert ő keményen dolgozó férfi.
Én is keményen dolgozom, a munkám is elég komoly tud lenni, és nagy a rizikója (nem véleltlenül kötelező a felelősségbiztosítás hozzá).
Egyébként van összehasonlítási alapom. 14-20 éves korom közt lovardában dolgoztam diákként. Szerettem, de csak a lovak miatt. Nem vágyom gazdaságba, nincs bajom a kosszal, természettel, vadászom is, de pont azért végeztem egyetemet és hajtok keményen, hogy megbecsült, jó munkám legyen, és nem utolsó sorban azért mert az a terület érdekel. Szeretem csinálni és jó is vagyok benne. Nem adnám ezt fel.
Mellesleg nincs műkörmöm se póthajam (olyan sportot űzök ahol ezek nem biztoságosak, meg amúgy se érdekelnek) nem minden nő felel meg a plázacica teóriának aki nem akar pl tyúkot kopasztani (ami amúgy nagy meló). Viszont az, hogy nem akar gazdaságban dolgozni, senkit nem tesz semmirekellővé.
És ajánlanám a nyelvtani ismeretek elsajátítását kérdező. Nem sértés vagy bántás okán írom, de pocsékul írsz. "Kiseb nagyob, teccik, válalkozó, lenék" -ezek csak erősítik a 'paraszt=műveletlen tuskó' sztereotípiát.
En parom is hasonlo. Csak ő allatokkal nem foglalkozik. Traktor,kombajn, arat,vet stb. Nekem nincs bajom a munkajaval. Paraszt embrr?
Lehet. De ugyanolyan munka mint mas. Sőt elveztem ha kivitt magaval a földekre kombajnnal. En varosi nő vagyok, mégis elfogadtam őt olyannak,amilyen.
Es ki merem jelenteni, nála senkit jobban nem szerettem még, komoly a kapcsolatunk es boldogok vagyunk. Hamarosan megerkezik a közös babank is.
Sok sikert es inkabb helybelit keress, sok varosinak ez nem tetszik e fajta melo. En elfogadtam es ugy erzem helyes döntes volt anno. A munkaja cseppet sem zavar. Tisztesseges melo.
Mostanában fordul arra a tendencia, hogy az értelmiség közül egyre többen kifele vágyakoznak tanyára, ahol termelhetnek, és jobban a maguk urai lehetnek.
A mai magyar falu meg a város karikatúrája, nincs ott sem több olyan nő, aki értene a paraszti élethez, vagy vonzaná.
Én imádom a kertet, nemcsak mint haszon/erőforrás, hanem mint az emberi élet alapja; lassan változatosabbá lesz az állatállomány is, s azon dolgozom, hogy minél függetlenebb legyek, legalább magamat el tudjam látni (én nem örököltem földet, így kicsiből kell terjeszkednem egyéb munka mellett). De azt én sem tudom elképzelni, hogy mindössze ennyiből álljon az életem, főként ami a párkapcsolatot magát illeti.
A leírásodból ítélve nem azt látom problémának, hogy a gazdálkodást választottad, hanem hogy az az érzésem támad tőle, mintha mereven behatárolt szerepkörbe, biorobotnak keresnél nőt magad mellé. Ez nekem sem hiányozna.
Személy szerint inkább szeretek agyalni és kísérletezni valamin hosszasan, hogyan lehetne egyszerűsíteni vagy hatékonyabban megoldani, mint nonstop sürögni-forogni. Sok trükköt felfedeztem már, amivel időt nyerhetek.
Nem szeretek bent lenni a házban, a kinti munkákat szívesebben végzem, és van igényem a változatosságra, a rugalmas feladatmegosztásra. A(z értelmesebb) mai nők sem könnyen szoknának vissza egy ilyen monoton, és túlságosan fizikailag igénybevevő életmódba, miközben a szellemi-kreatív munkáknak van becsülete anyagilag és társadalmilag is a jelenlegi rendszerben...
Helyesen írni azt nem tudsz,pardon.Nekem meg ez már egy kizáró ok és az életmódoddal van a legkevesebb bajom.Sajnos negatív értelemben is "parasztember" vagy,mert ma már bizony a nők bő 90%-ának lehetősége sincs azt teljesíteni napi szinten,amit te elvársz.Tanyáról bejárni dolgozni meg még kocsival is necces.Úgy,hogy tanyán ezért nem laknék,nem azért,mert büdös a munka.
22/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!