Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » A nők miért tagadják a barátzó...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A nők miért tagadják a barátzóna létezését?

Figyelt kérdés

Mielőtt valamelyik zseni a torkomnak ugrana, a barátság és a barátzóna két külön dolog, szóval nem zárom ki a valódi férfi-nő barátság létezését.

A barátzóna az, ahová olyan embereket pakolunk az ellenkező nemből, akik többet akarnak a barátságnál, azonban mi (nem tudom miért T/3-ban írok) nem kérünk ennek az illetően a közeledéséből, viszont elutasítani se akarjuk, hanem egyfajta érzelmi tamponnak szeretnénk használni, akinek elmeséljük minden bajunkat meg kérünk tőle egy-két szívességet, de ettől függetlenül semmi komoly tervünk nincs vele, mindezt annak a tudatában csináljuk, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy az illető ezeket azért csinálja, hogy közelebb kerüljön hozzánk. Számomra ez a barátzóna definíciója.

A kérdésem azonban az, hogy ennek az állapotnak, vagy nem is tudom minek nevezzem dolognak a létezését miért tagadja a legtöbb nő? Általában azt hallom tőlük, hogy ezt csak a sikertelen férfiak képzelik be maguknak, akiket rendre visszautasítanak és azzal nyugtatják magukat, hogy ez biztos nem az ő hibájuk. Na most, én nem vagyok egy Yoda, nem éltem le évszázadokat, de a rövid és gázolajszagú életem során több száz olyan esetet láttam, ahol férfiak és nők (jobbára nők - no offense) annak tudatában tartottak meg másokat maguk mellett "barátként", hogy tudták az illetőről, hogy ő több akar lenni, mint barát és ezt tudva használták ki őket, közben pedig azzal hitegették a szerencsétlent, hogy egy nap talán lesz esélyük a hőn áhított hercegnél/hercegnőnél.

#energiatakarékos kecske
2016. jan. 27. 08:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
# 10 Időpont ma 11:39 - Nem tudom, de az én értelmezésembe a barát kifejezéssel valahogy nem fér össze, hogy kihasználja egyik a másikat. Azt én nem "barátzónának" hívom, hanem baleknek.
2016. jan. 27. 12:12
 12/17 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem is az, de ha meg megmondod, hogy nem fizetek é skész akkor - még itt az oldalon is - kapsz egy MINDENKI által aláírt határozatot, hogy bunkó vagy, sóher vagy, szemét vagy...

2016. jan. 27. 12:14
 13/17 Költőnő? ***** válasza:
Erre írtam h inkább legyek bunkó és haragudjon meg a másik, minthogy illendőségből lassú, kínkeserves mártírhalálba taszítja önmagam.
2016. jan. 27. 12:47
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert finmoítani kell a fogalmat. Azt sugallja a leírásod, hogy a nők ezt szánt szándékkal, tudatosan csinálják, azért, direkt húzogatják a mézesmadzagot, hogy valamiféle hasznot húzzanak a fiú ragaszkodásából.

Én úgy gondolom, hogy elenyészően kevés az olyan lány, aki direkt teszi a barátzónába a srácokat, tisztességtelen szándékkal, tudatosan. Éppen ellenkezőleg, az ilyen fiúk önszántukból, vígan vonulnak be ebbe a kikötőbe, mert nagyon kényelmesen el lehet benne lubickolni akár évekig. Megadja az érzést, hogy ebből "még bármikor lehet valami", hogy "majd egyszer észreveszi, hogy én mindig ott voltam neki", meg hasonló borzalmak.

A lányok oldaláról szerintem sokkal gyakoribb az, hogy:

- nem akarják megbántani a srácot, ezért nem küldik el határozottan, sajnálják;

- valóban barátként tekintenek rá, amit a srácok visszanyelt könnyekkel, de mosolyogva viszonoznak.

Összességében: sokkal inkább a fiúk aktívak ebben, beleküzdik magukat a barátzónába, a lányok inkább passzívak a dologban.

Mondom ezeket úgy, hogy éveket töltöttem magam is különböző lányok barátzónájában :D. De szerencsére tanultam belőle és nem csak másokat okolok.

2016. jan. 27. 13:12
 15/17 anonim ***** válasza:
76%

Én nem tagadom, hogy létezik a jelenség, csak nálam nincs ilyen. Legalábbis miután észreveszem, hogy egy barátom többet érez irántam és biztos vagyok benne, hogy nem tudom viszonozni, inkább megszakítom vele a kapcsolatot, hogy ne reménykedjen feleslegesen, tovább tudjon lépni.

Még nagyon fiatalon én is belementem ilyen játékokba: ha a srác azt mondta érez irántam valamit, de megelégszik a barátságommal is én ezt el is hittem. Persze aztán általában kiderült, hogy ez azért nem ilyen egyszerűen működik. Azóta próbálom kerülni az ilyen szituációkat.

2016. jan. 27. 13:37
 16/17 anonim ***** válasza:
84%

Pont azért, amiért a pasik is tagadják a kapcsolat zóna létét. Ez ugyanolyan létező dolog, mint a barát zóna, csak itt általában a pasik a bűnösök, szóval kevésbé elterjedt dolog sipákolni miatta.

Biztos ismered azt a jelenséget, amikor a pasi elhiteti a csajjal, hogy tényleg érdeklik a lelkizős baromságai, és biztosítja róla, hogy rá számíthat, mert ők barátok, miközben ez csak egy lassú becserkészés része.

Néha nehéz bevallani, hogy valami kétes dolgot csinálunk, pláne ha esetenként nem is vesszük észre, hogy bűnöse vagyunk a dologban. Ráadásul rengeteg pasi akkor is a barát zónával dobálózik, mikor a nő nem tartogatja rosszabb időkre, csak meg akar őrizni egy beszélő viszonyt, amit joggal lehet baromságnak nyilvánítani.

2016. jan. 28. 21:11
 17/17 anonim ***** válasza:
52%

Tegyük fel, hogy van egy munkahelyed, szeretsz ott dolgozni, megvan a rendes fizetésed, jó a közösség, normálisak a főnökök... stb. Az egyik kollégádról kiderül, hogy többet szeretne tőled, de te nem érzel iránta semmit, viszont a munka miatt nem tudjátok elkerülni egymást.

Hogyan kezelnéd a helyzetet?

Nyilván munkahelyet emiatt nem váltasz, hogy mindent újra elkezdj nulláról felépíteni, csak azért, hogy ne is lássátok egymást. A munkát el kell végezni, adott esetben továbbra is együtt kell tudni dolgozni, nem engedhetitek meg azt a luxust, hogy egy ilyen viszonzatlan vonzalom a munkavégzést negatívan befolyásolja.

2016. jan. 29. 10:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!