Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok! Mennyire számít nektek egy fiú családi háttere párválasztásnál?
Nem erdeme ezzel kezdeni az elso randin, de magyarorszagon lassan 10% lesz az alkoholistak aranya, tehat majdnem mindenkinek van alkoholista rokona.
Ugyis mondhatjuk hogy magatol ertetodik hogy alkoholistak a szuleid es a leendo parod szulei is.
Nekem csak amiatt volt gondom, hogy annyira más családi háttérrel rendelkezett, hogy az kihatott a személyiségére is. Értsd, az érzelmi intelligenciája emiatt fejletlen volt, a családból hozott probléma (nem)megoldási helyzetekkel sokszor kellett küzdeni. Vagy pl amiatt, hogy eszébe sem jutottak (számomra) alap dolgok, mert nem látta korábban senkitől. Ez kihatott a kapcsolatunkra.
Az én családi hátterem: szüleim együtt, nem alkoholisták, támogatnak mindenben, szeretnek, jó otthon a légkör, sok a közös program. Nála problémás gyermekkor, apa szinte születésekor meghalt, anya egyedül küszködve, nevelőapával, aki bántalmazta őt, így sokszor a rossz barátokhoz fordult, bajban volt...
Vége is lett. Szerintem ez rengeteg konfliktust hozott magával a kapcsolatunkba.
Jelenleg egy hasonló családi háttérrel rendelkező barátom van, és ég és föld a konfliktus megoldási képessége, család centrikus, látta hogyan kell szeretni a másikat, hogyan kell kedveskedni neki. Ő is viszonylag gyakran hazajár, otthon szeretettel várják, támogatták anno mindenben.
Szerintem az alkoholista szülők tudnak szintén befolyással lenni egy kapcsolatban. De az én példámról is tudni kell, hogy ez az egész teljesen személyiségfüggő is. Nem feltétlen kellett volna egyik fiúnak sem a családi háttér miatt/ennek ellenére ilyennek lennie. Sok példát látunk ugye, hogy törődő, támogató szülők gyermeke félresiklik..blabla.
Szóval ne aggódj ezen, mindkét oldalról van példa bőven. Ez csak az én történetem.
Üdv,
26/N
Szerintem nem rögtön a legelső pillanatban kell elmondani a családodról a dolgokat,hanem amikor úgy érzed,már bízhatsz a másikban. Bár attól is függ,hogy te mennyire vagy nyílt személyiség.
Nekem eddig volt már több problémás hátterű párom, de nem alkohol miatt. Végülis mindegy mi miatt, de ha van valami látható/érezhető neveltetésbeli hiány,akkor kihat a kapcsolatra az biztos. Főleg,ha az érzelmeit és a cselekedeteit nem tudja jól kontrollálni :(
Engem nem befolyásolt egyébként, hisz nem laktam a családjával! A kapcsolatunk nem azon múlt, hogy kinek milyen a családja szerencsére :)))
Kérdező, ne félj a reakciójától,ha bízol benne,szeretnél vele komolyan lenni,mond el,h mi van a családoddal és kész. Ha ez miatt ő eltávolodik,akkor majd találsz olyat,aki jobban megbecsül!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!