Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért mutat mást sokszor a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért mutat mást sokszor a férfiak tapasztalata, mint a nők állítása társkereséssel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Jó pár társkereséssel kapcsolatos témában látom azt, hogy egy adott kérdésre a férfiak leírják a tapasztalataikat, amire válaszként a nők leírják a sajátjaikat és teljes az ellentmondás.

Konkrét példák:

Sokszor látom, hogy a férfiak azt írják, hogy tapasztalataik szerint a társkeresésben komoly problémát okoz, ha nem helyesek, izmosak és nincs semmi extra a kinézetükben. Erre a nők sorban írják, hogy ezek nem is annyira számítanak az ő részükről. Akkor a férfiak miért tapasztalnak mást? Az összes ilyen jellegű ismerősöm, aki fiatal és elmúlt 20, még mindig szűz és egy kapcsolatuk sem volt. Pedig nálam sokkal kedvesebbek és normálisabbak. Ezekre a tulajdonságokra is azt mondják a nők, hogy nyerők. Mégis sok férfi írja, hogy tapasztalatai szerint a klasszikus kedves gesztusokkal kevésbé voltak sikeresek, mintha lekezelőek lettek volna.

Másik hasonló téma, a kereslet - kínálat. A pasik sorban írják, hogy a lányoknak nagyobb a választék, a férfiaknak kisebb. Egy átlagos nőre több pasi jut, mint ahány nő egy átlagos férfira. A nők ezt is megcáfolják általában.

Ezt a dolgot pl. letudtam tesztelni. Szóba került 3 lány ismerősömmel is a dolog és azt mondták, hogy nem kellenek senkinek. Kapásból mondtam mindegyiküknek pár közös ismerőst, akikkel kapcsolatban egyértelmű volt, hogy tetszik nekik a lány. Erre általában annyi volt a válasz, hogy jó, de ez nem olyan. Akkor mit tekintetek jelentkezőknek? Utána a facebook levelezésükre is ránéztünk és ott is volt több ismeretlen, aki rájuk írt. Persze, volt, aki bunkó módon, de mindenkinél volt olyan, aki normálisan. Teljesen átlagos kinézetű lányokról van szó. Miért nem ismerték el, hogy vannak jelentkezők? Mert előttem csak terelni próbáltak a kérdésnél.

Ezek a dolgok miért vannak? Valószínűleg az itteni válaszoknál is elég durván le lesznek pontozva azok, akik leírják a saját tapasztalataikat, akár nők, akár férfiak. Miért?

2015. dec. 22. 17:10
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
97%

Én ilyenkor soha nem tudom értelmezni, hogy milyen az a "helyes" pasi. Mert ha a közízlést veszem alapul, akkor a helyes fiúkat még bottal se... 40 kilós páwák, meg felfújt idióták. Az viszont evidens, hogy mindenkinek van ízlése, prioritást élvez az, akinek számomra megnyerőbb a külseje.

Egy tajparaszt bunkóval szintén nem kezdenék, de attól hogy valaki tud viselkedni, még nem kell karót nyeltnek lennie...

2015. dec. 22. 17:44
 12/34 anonim ***** válasza:
0%
#6 El is döntötted, csak nem tudatosult benned azonnal.
2015. dec. 22. 17:48
 13/34 anonim ***** válasza:
93%

Ha körülnézel azt látod, hogy nem csak a kigyúrt gazdag jóképű pasiknak van barátnője. Talán az itt válaszolgató nők sem ilyenekkel járnak hanem hétköznapi, átlagos férfiakkal. Az én barátom is ilyen, semmi extra de azért imádom. Sértő számunkra, hogy egy kalap alá vesztek bennünket.

Ami a jelentkezőket illeti: mihez kezdjek velük ha egyikhez sem tudok vonzódni? És mivel átlagos barátom van, és küldtem el nála magasabb kategóriájú pasikat is, felelősséggel állíthatom: nem csak a külsőségekhez, pénzhez stb vonzódunk, de kicsit már fárasztó, hogy ha elküldök egy "menő" pasit azt kapom, mi az, hogy még ő sem elég nekem. Pedig itt nem erről van szó, a társkeresés több, mint kategóriák stb.

2015. dec. 22. 18:13
 14/34 anonim ***** válasza:
97%

A férfiak, főleg ha több visszautasítást kapnak (amit ugyanúgy kapnak a nők is akik nem születtek kifejezetten szépnek), hajlamosak csak és kizárólag a nőket hibáztatni, ahelyett hogy egy bizonyos idő 10+ év sikertelenség után magukba néznének, és elgondolkodnának ők mit rontanak el. Mintha az ember tehetne arról, hogy mi a vonzó számára...Ez egy olyan dolog, hogy mindenkinek más a vonzó, más a szép, és más a helyes pasi/szép nő stb.

A férfiak kitaláltak egy ideált, és szerintük minden egyes nő az ilyen férfiakért rajong. Ez a pénzes férfi, és vagy a jóképű kigyúrt magas férfi. És aki mást mond, az csak hazudik. Ez úgy ahogy van nevetséges, és természetesen nem igaz. Mindenkinek más jön be, bár vannak olyanok akiknek hasonló az ízlése. Mint amikor mindhárom barátnőnek bejön ugyanaz a pasi.

A magam részéről, a magasságot aláírom, de nekem soha az életben nem volt se kigyúrt, se pénzes pasim. Egyszerűen azért mert nem jön be nekem. Egyik régi barátnőmnek volt kigyúrt pasija, nagyon nem tetszett. Jóképűnek sem tartottam, és a testalkata sem jött be, valamit szteroidozós idióta volt. Egyébként nem lett komolyabb a kapcsolat nekik sem, a pasi otthagyta 5 és fél év után. És még sok más nőnek sem ez az ideálja. Az, hogy kinek ki a jóképű, szintén attól függ melyik nőt kérdezed meg.

Egy férfi sem jön össze olyan nővel aki valami miatt nem tetszik neki. Ha igen, akkor az egy lúzer kapcsolatfüggő. Semmi értelme a dolognak. A nincs ló jó a szamár is típusú kapcsolatok nem működnek, soha nem lesz boldog az ember egy ilyenben. Szerény véleményem szerint jobb egyedül, mint egy szar kapcsolatban, vagy olyannal akit nem szeretek.

Továbbá vannak emberek pl én is akik ismerőssel nem akarnak összejönni. Gondolok itt baráti körre, munkahelyre, osztály és évfolyamtársakra. Miért? Mert egy esetleges szakítás esetén nagyon kényelmetlen a dolog. Szóval én például soha nem néztem úgy egy ismerősömre aki férfi, hogy lefeküdnék e vele vagy nem feküdnék le. Ez nem ennyire egyszerűen eldöntendő kérdés. Legalábbis nálam nem. Például hiába tartottam helyesnek egy férfit, ha kiderült róla valami, benne, ami nem tetszett, máris esélytelennek könyveltem el.

Hirtelen ennyi jutott eszembe.

2015. dec. 22. 18:20
 15/34 anonim ***** válasza:
5%

"Ha körülnézel azt látod, hogy nem csak a kigyúrt gazdag jóképű pasiknak van barátnője."

Mégis hol kellene ehhez körülnéznünk? Mert én csak ilyeneket látok nővel az utcán.

2015. dec. 22. 19:01
 16/34 anonim ***** válasza:
84%
Akkor neked nagyon rossz szemed lehet. Nagyon kevés pasit látok, aki annyira izmos és jóképű lenne, hogy ezzel indokolnám a barátnőjét.
2015. dec. 22. 19:03
 17/34 anonim ***** válasza:
77%

Hát akkor ez a Mo. kész aranybánya a férfiak terén...:D

Jó, persze találjátok már ki, hogy csak az ilyeneknek van barátnője. Ülj fel a metróra vagy a buszra, és nézz körül.

2015. dec. 22. 19:19
 18/34 A kérdező kommentje:

#3-as:

Ez érdekesnek tűnik! :) Arról már olvastam, hogy pár pillanat alatt mindenki kialakít a másikról egy képet, amit nehéz megváltoztatni. Azt pedig tapasztaltam, hogy sok nő ténylegesen lefesti az igényeit, aztán pedig ha mondok az igényeknek megfelelő emberkét, akkor valami kifogást mindig találnak.

Ha esetleg megtalálod a cikket, elküldenéd vagy belinkelnéd ide? :)

#4 és 5: Ezzel egyetértek, tényleg mindenki hazudik. Azért durva, hogy van, aki titeket is lepontozott. Gondolom, kiskorukban sem füllentettek és csodagyerekek.

#6-os: Az már bizonyított tény, hogy mindenkiről kialakítunk egy képet. Nem mondom, hogy feltétlenül a kategóriákba beraktad, de biztos, hogy nem volt róla olyan benyomásod, hogy nem kell. Hagytál neki esélyt szerintem, még ha nem is tudatosult.

#8: Érdekes, amit írtál és elég jól összefoglaltál olyan dolgokat, amik jó pár a kérdésemmel kapcsolatos dologra választ ad.

Belegondolva, én is szinte minden nőn láttam ezt a cukormázat. A barátnőikről előttük szépen beszéltek, a hátuk mögött pedig kibeszélték őket. Ha valaki gyengébbet, elesettebbet egy közösség bántott, a nők mindig védelmezően léptek fel. Közben volt olyan, akinél láttam, hogy ugyanolyan jellegű problémával rendelkező emberen röhögött, amikor a neten nézte ugyanazt és nem volt akkora a tömeg. Amikor egy kikosarazott pasiról egy közösségben épp szó esett, őt is egyből rengeteg nő nyugtatta, hogy igazából jó pasi, helyes, értelmes, mégsem kellett egyiküknek sem.

Nálunk pasiknál, mintha ez az egész nyersebb és őszintébb lenne.

A nyertes-vesztes szituáció érdekes felvetés. Néhány párkapcsolatban lévő ismerősömnél láttam, hogy amikor a férfival történt valami, ami nem épp nyerő, domináns szituációban tüntette fel, a párja arcán megjelent valami furcsa fintor. Pl. ha a srác rosszabb lelki időszakban volt.

Olyat is láttam jó párszor, hogy egy kevésbé jó csaj, egy átlagos pasi mellett fejlődött, tapasztalatot szerzett, majd az első adandó alkalommal, amikor egy jobb pasinál is esélye lett, dobbantott. Pasiknál inkább azt láttam, hogy ragaszkodóbbak voltak. Pedig sok helyen olvasom nőktől, hogy mindig a pasik mennek félre a plázacicák miatt.

A koreai közmondás pedig eléggé tetszik!

#9: Feltűnt, de részben állítottam azt. A környezetemben lévő férfiak általában a tapasztalataikat egyből elkezdték sorolni és hoztak fel példákat. A nő ismerőseim nem tudtak példákat hozni, nem volt rájuk jellemző a saját állításuk, így nem igazán tudnám tapasztalatnak nevezni, csak állításnak, amit mondtak.

A környezetemben ugyanannyira szokták kérdőre vonni egymást, nemtől függetlenül az emberek. A pasik valóban nagy részére jellemző, hogy kikosarazáskor odavágják, hogy miért nem kellettek. Nőknél viszont ugyanezt láttam, csak más kiadásban. Vagy a barátnőket küldték puhatolózni, lehordani a férfit, vagy a nők magukat teljesen megalázva könyörögtek és kérdezték, hogy miért nem elég jók.

A környezetemben minden nőt nyitottan fogadok, minden embert barátként. Senkire sem mondom, hogy érdektelen, mert nem tudok róla még semmit. Amint megismerem, eldől, hogy hova sorolom és akarok e tőle valamit. Az, hogy nincs jelentkező és az, hogy figyelmen kívül hagyja valaki a jelentkezőt, két teljesen különböző dolog. A nők nagy részénél viszont már sablon szöveg, hogy nincs egy jelentkező sem. Nem véletlenül kérdeztem meg a témáról komolyabban néhány női barátom. :)

A kikosarazott pasik felháborodását, teljesen mértékben aláírom! Tényleg sokunk bunkó ilyen helyzetben! :D De mi ezt általában el is ismerjük.

#10: Az általad leírtakkal egyetértek és szerintem is természetes a dolog! :) Azt a részét nem értem, hogy akkor miért állítanak mást, mint amit tesznek? Tehát miért állítják, hogy xy tulajdonságtól lesz valaki számukra vonzó, amikor szemmel láthatóan teljesen más dolgok is ugyanannyit nyomnak a dologba, csak azt nem ismerik el?

#11: Igen, ez mindenkinek egyedi. De azért mindkét nemnél lehet mondani olyanokat, akikre a nem képviselőinek többsége azt mondaná, hogy bejön. Pl. Brad Pitt vagy Angelina Jolie fénykorában.

#13: "Ha körülnézel azt látod, hogy nem csak a kigyúrt gazdag jóképű pasiknak van barátnője." Ez így van! De az olyan ismerőseimnél, akiknél a 3 közül nincs meg valamelyik, láthatóan óriási társkeresési problémáik vannak. Csak közöttük vannak szüzek 20 év fölött.

Én is átlagos vagyok, de tudtam barátnőt találni, volt 2 komolyabb kapcsolatom is. De tapasztalom, hogy a nők többségénél pár perc alatt lejön, hogy nincs esélyem. Pár éve, 2 hónap kondi után már azt tapasztaltam, hogy sokkal több nő próbál közeledni, olyanok, akik azt állították, hogy őket nem érdeklik az izmosabb srácok.

Azt tejes mértékben megértem, hogy sértő az, ha mindenkit egy kalap alá vesznek! :) Én sem minden nőről vagy férfiról állítok dolgokat, hanem azt mondom, hogy bizonyos dolgok jellemzőbbek az egyik nemre.

#14: A férfiak nőket való hibáztatását szintén aláírom. Rengeteg férfi látványosan csinálja. Viszont, ha leülsz velük sörözni, pár üveg után olyan szintű önmarcangolásba kezdenek, hogy az valami hihetetlen, aztán következik az önmarcangolásuk nőkre való kivetítése.

A többi részével, amit írtál, azonosulni tudok. Én is inkább voltam kapcsolati/baráti társaság terén egyedül, mint egy rossz személlyel/társasággal.

#15-16: Tényleg sokkal több ilyen jellegű kapcsolatot látni. Nemrég voltam egy ismerősömmel osztályfotózáson, ő fotozta az osztályokat. Végignézve a középiskolás srácokon, sokkal több izmos volt köztük, mint akkor, amikor én voltam középiskolás. Egyre több helyről hallom azt is reflexszerűen az emberektől, amikor egymásnak adnak tanácsot, hogy ha nem vagy helyes, gyúrd ki magad. És amelyik ismerősöm ezt tette, tényleg sikeresebb lett a nőknél.

2015. dec. 22. 19:21
 19/34 anonim ***** válasza:
97%

'Az általad leírtakkal egyetértek és szerintem is természetes a dolog! :) Azt a részét nem értem, hogy akkor miért állítanak mást, mint amit tesznek? Tehát miért állítják, hogy xy tulajdonságtól lesz valaki számukra vonzó, amikor szemmel láthatóan teljesen más dolgok is ugyanannyit nyomnak a dologba, csak azt nem ismerik el? '

Az a baj a férfiakkal, hogy mindenáron megpróbálnak kőkemény logikát kicsikarni a párkeresésből... Pontos, 100%-osen sikert garantáló útmutatót várnak ahhoz, hogy mit tegyenek a nő tetszésének elnyerése érdekében, és tudományos tényekre alapozott komoly érvelést arról hogy miért nem kellettek valakinek/mi volt a szakítás oka. Mintha ez valami matekpélda lenne amibe csupán meg kell találni a megfelelő számot és minden garantált. El kell hogy keserítselek, ez nem így működik. Szerintem a férfiaknál sem, de a nőknél biztos. Biztos van valami oka annak, hogy miért tetszik valaki, míg mások nem, kibe leszünk szerelmesek, kit utálunk, stb, de ezt még a tudósok sem tudják pontosan megmondani, egy átlag ember pedig főleg nem lesi ádázul minden egyes percben a saját viselkedését, hogy értelmezni tudja. Amikor pedig kérdezik, akkor ugye valamit csak mondani kell, hát a nő mond valamit amit igaznak érez, csak hogy az érzelmek, körülmények és ehhez hasonlók változnak és ezt nem lehet előre megjósolni. Neked is van egy véleményed arról, hogy mit tennél ha üldözne a baltás gyilkos, aztán lehet, hogy a valóságnak köze sem lenne hozzá, mert előre nem tudhatod hogy fogsz reagálni, ezt rengeteg dolog befolyásolja plusz jó esetben tapasztalatod sincs sok erról a dologról. De azért utána gondolom rosszul esne ha számonkérnének, hogy miért nem úgy reagáltál, ahogy előtte leírtad... Neked van arról egy pontos leírásod, tettél már valahol, valahol, valaki előtt nyilatkozatot hogy milyen lányt szeretnél? És mindig, minden esetben minden egyes szót be is tartottál belőle?

2015. dec. 22. 19:54
 20/34 anonim ***** válasza:
26%

Azért mert egy férfinak semmi nem esik olyan rosszul, ha egy nő romba dönti az önbecsülését vagy az egóját.

Márpedig, ha a nők elmondanák a frankót akkor a férfiak 80%-a eret is vágna. Így legalább megmarad nekik a hiú ábrándozás és a néha, néha (évek alatt max 1-2) jelentkező nő akikkel van valami...

Ez olyan, hogy a nők szeretik elvégezni a piszkos munkát, miszerint a pasik 20%-ával simán összejönnek erre-arra még akkor is, ha először ellent mondanak nekik.

Ezt jól mutatja az is, hogy pár férfi aki úgy beszél úgy általánosságban a nőkről mint valami felmosórongyról és csak szexuális segédeszköznek tekinti őket főleg (persze nem a nők szemébe beszél/cselekszik így, hanem a hátuk mögött... ;) ), vulgárisan megmondva, sokkal több p*nát lát mint egy olyan aki megpróbál tisztelettel és kedvességgel közelíteni hozzájuk.

Pont ezért mert a nők úgy vannak vele, hogy na majd az ő kedvéért megváltozik.

Ez persze inkább ilyen alkalmi dugásokra és kapcsolatokra jellemző, komolyakra nem. Ám a nők szinte mindegyike elvihető ilyen alkalmi dologra, ha elég ügyes és jóképű egy férfi.

Le lehet pontozni, de ezeket a tényeket egyetlen nő sem tudta konkrét tényekkel megcáfolni, itt is max dumával tudják.

Amúgy hasonló okokból kifolyólag olyan népszerűek a flegma ribik is, csupán annyi a különbség, hogy velük a férfiak nem is akarnak szexnél többet, viszont rájuk túljelentkezés van ezért válogathat össze-vissza.

Érdekes mód őket a nők utálják legalább annyira mint amennyire egy átlagos férfit bosszant egy jóképű, jó testű nőcsábász fröcsögése arról mikor, hol mennyi nőt fektetett meg. Még, ha a fele kamu is, sokaknak még annak a huszada sem jut... :)

úúú, már alig várom, hogy most én is nyomom itt a nőgyűlölő szöveget és, hogy ez mennyire nem így van... :D

2015. dec. 22. 20:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!