Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Van egy férfi aki annyira...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van egy férfi aki annyira szerelmes belém, hogy kárt tesz magában, mert visszautasítottam. Nekem emiatt nagyon durván lelkiismeretfurdalásom van. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

#lekiismeretfurdalás
2015. nov. 30. 10:47
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Nagyon kiváncsi vagyok olyan emberekre akinek hasonló szituációval kellett megküzdenie.
2015. nov. 30. 14:30
 32/35 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer leírtad, hogy "Pont ez az, hogy ezzel sose támad! Sose mondta, hogy bezzeg segítettem, se ő se az apukája!", aztán meg azt, hogy "Sakkban vagyok tartva valóban és jelen pillanatban nem tudom, hogy hogyan tudnék ebből kijönni."

Szerintem azt lenne jó felismerned, hogy téged valójában nem az az a férfi tart sakkban, (akkor sem, ha a viselkedése lehet érzelmi játszma veled szemben), hanem a saját magadat tartod sakkban azzal a - lelkiismeret furdalásból fakadó - helytelen meggyőződéseddel, tévhiteddel, miszerint nem ő maga, hanem te vagy felelős a sorsáért, jövőéért, azért, hogy mit kezd az életével, és neked kell a megmentőjeként feláldoznod magadat, a saját boldogságodat és a szabad akaratodat.

Gondolom, utólag belátod, hogy nem volt jó ötlet elfogadni komoly anyagi támogatást úgy, hogy nem állapodtatok meg arról, hogy később milyen formában tudod valahogy viszonozni, részletekben visszafizetni, ha már dolgozol, (hogy mennyire szorultál rá, mennyire tudtad volna máshogy finanszírozni a tanulmányaidat, azzal nyilván nem lehetek tisztában, mint ahogyan a családi háttereddel, körülményeiddel sem, meg amúgy sem tartom jó dolognak az ítélkezést, pláne nem egy olyan döntés kapcsán, amit valaki 18 évesen hozott meg, a maga nem túl sok élettapasztalatával, esetleg inkább naivitásával, jóhiszeműségével), de meg nem történtté nem tudod tenni a dolgot, és most azt a helyzetet kéne megoldanod valahogy, amiben jelenleg vagy.

Ha ilyen helyzetben lennék, függetlenül attól, hogy a saját bevallásuk szerint elvárások nélkül támogatták a tanulmányaimat, megpróbálnám előbb-utóbb, apránként részletekben visszafizetni a pénzt, ahogy az anyagi lehetőségeim engedik, hogy a saját lelkiismeretem rendben legyen, de eszembe nem jutna a felelősséget olyan értelemben magamra vállalni egy felnőtt férfi jövőéért, ahogy te az általad leírtak alapján gondolkozol erről a kérdésről.

Teljesen abszurd ötlet valakihez úgy feleségül menni, hogy nem szereted, nem vonzódsz hozzá, csupán egyfajta anyagi lekötelezettséget, felborult adok-kapok egyensúlyt próbálsz vele kiegyenlíteni, illetve attól a téves meggyőződéstől vezetve tennéd, hogy te vagy a felelős, ha magányában bármi módon kárt tesz magában, nem pedig ő. Azt írtad, ő rendes ember, aki görcsösen vágyik arra, hogy szeresse valaki. Szerinted megkaphatná ezt valaha is tőled?

Próbáld a tényeket nézni: ő egy 35 év feletti felnőtt férfi, akinek, ha rendben van pszichésen, képesnek kéne feldolgoznia ennyi idő után egy csalódást, visszautasítást, és idővel ép lélekkel továbblépnie, - ahogy az emberek többsége képes is és kénytelen is megtenni az élete folyamán valamikor, - ahelyett, hogy az önpusztító viselkedést, netalán ezzel együtt más valaki - nem is feltétlenül szándékos, tudatos - érzelmi manipulációját választaná.

Ha pedig nincsen rendben pszichésen, ennyi idő alatt sem tud továbblépni az életben, és önsorsrontó viselkedést tanúsít, akkor valamifajta terápiás segítségre, kezelésre szorul. Ha valóban az a helyzet, amit leírtál, nem te dramatizálod túl a dolgot kétségbeesésedben, azt a családjának is látnia kell, főleg így, hogy együtt dolgozik az édesapjával, és ha tényleg komolyabban megborul pszichésen, nyilván fel fogják ismerni, és nem fogják magára hagyni.

"lehet gyenge ember vagyok, de volt-e bárki ilyen helyzetben, hogy egy másik ember élete múlott rajta? Túl nagy felelősség!"

Nem gondolom, hogy gyenge ember vagy, csak azt, hogy az érzelmi érintettségednél fogva nem látod tisztán, reálisan, hogy kinek miben, milyen mértékig van egyrészt mozgástere, másrészt felelőssége ebben a kérdésben, és olyan terhet próbálsz magadra venni, amit nem kéne, nem szabadna.

A legjobb, amit tanácsolni tudok, hogy keress egy jó pszichológust, akinek tudsz őszintén beszélni ezekről a téged nyomasztó dolgokról, és aki segíteni tud annak a felismerésében, hogy meddig terjed a te felelősséged, és abban is, hogy a lehető legjobban tudd kezelni ezt a helyzetet, nem csak saját magad, hanem a másik érintett érdekében is.

2015. nov. 30. 14:34
 33/35 anonim ***** válasza:

Nézz csak ide, kérdező, te is hasonló sorsra vágysz?

http://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__parkap..

2015. nov. 30. 15:52
 34/35 anonim ***** válasza:
100%
szörnyű olvasni is, amiket írsz, meg ahogy próbálod elhitetni velünk, hogy nem rossz ember... hogy ne lenne az... a szabadságodat, boldogságodat akarja elvenni. undorítóan viselkedik szerintem. csak megjátssza, hogy ő milyen rendes, szeretetre való, valójában pedig egy önző, akaratos, erőszakos ember.
2015. nov. 30. 21:28
 35/35 anonim ***** válasza:
Engem is akartak már érzelmileg zsarolni, hogy annyira szeret hogy inkább megöli magát ha nem lehet velem stb. Dühösen kiosztottam az illetőt és megszakítottam vele minden kapcsolatot. Láss csodát amíg beszélgettem vele a "bűvöletemben" sajnáltatta magát, de utána hipp hopp lett barátnője... Engem nem lehet érzelmileg zsarolni. Én js sajnáltam, de tudtam ez segit rajta ha nem érintkezik velem... Jót is tettem vele.
2015. dec. 2. 20:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!