Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Hogy szabaduljak ki ebből az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy szabaduljak ki ebből az ördögi körből?

Figyelt kérdés
Iszonyatos nőhiányom van. Elvileg jól nézek ki, de 0 önbizalmam van, mivel régen kicsi voltam és vékony, és les sem sz*rtak a nők. Azóta megnőttem, meg sokat edzettem, meg jóképű is vagyok, de nincs bennem semmi magabiztosság, határozottság ami a nőknek kell. Pénzem is van, de nem megyek vele semmire, mert egy rakás szerencsétlenség vagyok, aki nem mer kezdeményezni a nőknél. Az ördögi kört arra értettem, h tudom, h nekem kéne összeszedni magam, de egész egyszerűen nem megy amíg nem kapok valami biztatást, mert nagyon durván leértékelem magam. Ha sikerülne összejönnöm egy nővel, akkor össze is tudnám szedni magam, de mivel ahhoz h összejöjjek egy nővel, előbb össze kéne szednem magam, így nem megy, főleg hogy már évek óta egyedül vagyok, és szarul érzem magam.
2015. nov. 7. 16:21
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon jól hangzik, hogy ha lenne nőd, akkor lenne önbizalmad, csakhogy ez nem igaz! Mindenki ezt hiszi, amíg meg nem tapasztalja, hogy egy párkapcsolatban sokszorosan jönnek elő az önértékelési problémák.

Az ÖNértékelés (a nevében is benne van) független a külső tényezőktől, ha mástól várod, sose lesz.

Azt írod, van pénzed... akkor irány egy jó pszichológus, aki segít felépíteni az önértékelésed! Erre ne sajnáld, mert csodákat tesz!

Elárulom: alacsony önértékeléssel csak nagyon rossz kapcsolatod lesz. Ez tapasztalat!

2015. nov. 7. 16:27
 2/4 A kérdező kommentje:
Járok pszichológushoz, de nem sok értelme van.
2015. nov. 7. 16:31
 3/4 anonim ***** válasza:
Túl sok benned az önsajnálat,és kevés az élni akarás.Nyilván néha elkeseredik az ember,és leértékeli saját magát,én is voltam már így,de nem szabad ennyire belemerülni a kesergésbe!Mindig lesznek nálad jobbak,de belőled csak egy van.Abból kell a maximumot kihoznod,amid van.
2015. nov. 7. 16:52
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

# 2 Ha nem érzed hasznát, annak több oka lehet, például:

1. Nem a megfelelő szakembert választottad, vagy eleve nem jó szakember (nagyon sok a kókler), vagy csak nem illetek össze. Megfelelő pszichológust választani nagyjából olyan nehéz, mint megfelelő társat találni.

2. Nem vagy képes mélyre ásni, csak "csacsogni" jársz. A terápia akkor hatásos, ha teljesen összeomlik a személyiséged, és apránként építgeted újra. Ez pedig egy fájdalmas folyamat. Sokan azt hiszik, hogy a pszichológusnál jól kell érezniük magukat. Nem így van. Ha nagyon rosszul érzed magad, akkor indul el a személyiség újjáépítése az alapoktól.

3. Nem telt még el elég idő, a terápia hatása csak hosszabb idő után alakul ki, különösen ha önértékelésről van szó.

2015. nov. 7. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!