Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy gazdag, csinos, okos, több diplomás nyelveket beszélő, nagyon szép csajnak, nehezebb találnia megfelelő társat?
"több diplomás, nyelveket beszélő" - ezt lefordítom:
"Nem értek semmihez, logikus gondolkodásra képtelen, léhűtő bölcsész vagyok"
Ha ragaszkodik hozzá hogy több nyelven beszélő, több diplomás, gazdag és jóképű párja legyen akkor igen.
Egyszerűen kevesen vannak az ilyen férfiak, pláne éppen barátnő vagy feleség nélkül.
Kedves 7-es!
Megnézném, hogy hány évet jártál BTK-ra, hogy ilyen jól tudod mi megy ott :) Én BTK-s voltam, soha nem állítottm, hogy álom szak, vagy, hogy ebből fogok meggazdagodni. De a legtöbb hallgató, aki odajárt, 2 nyelven beszél felsőfokon (jártak anyanyelvi közegben, tehát nem csak a papírjukat lebegtetik róla). Van aki párhuzamosan csinálja az MSC szakot itthon és egy külföldi egyetemen. Megnézném, hogy hogyan beszégetsz el akármilyen komolyabb témáról (politika, irodalom, történelem) idegen nyelven, egy külföldivel :) Gyanítom, hogy sehogy... Amúgy volt aki a bölcsész képzés után, váltott és elment egy infó szakra és ott is megállja a helyét, pedig "csak" egy bölcsész... Attól mert valaki nem mérnöknek tanul nem kell lenézni... A diploma sajnos nem garancia arra, hogy valaki intelligens is... Tök mindegy, hogy milyen diplomáról beszélünk :)
Na most ez beképzelten fog hangzani, de mintha rólam tetted volna fel a kérdést. :D
Parhuzamosan tanultam két egyetemen, de nem voltam soha elkeveredve a diplomával, az csak egy eszköz, hogy felkerüljek. Hogy nehezebb -e párt találni? Egyelőre nem feltétlen érdekel, mert csak szórakozngatok. Kimegyek buliba, megismerek valakit, flörtölgetünk, aztán lesz, ami lesz. Nem vágyom semmilyen komoly dologra, a karrieremre koncentrálok. A barátnőim közül is, akik diplomások, van párjuk, vagy igy élnek, mint én, szóval nem lehetetlen. De azok a pasik is értelmesek. Az ész a döntő.
attól függ a pénzen, külsőn és papírokon kívül mije van még...
lehet valaki ilyen és mellette nagyon kedves rendes lány akkor könnyű találnia, vagy lehet mellette a világ r1b4ncra, akkor sem nehéz párt találnia, viszont megfelelő társat igen!
22F
Előttem is írta valaki ezt, de én is írom, mintha rólam tetted volna fel a kérdést!
Tőlem félnek a pasik. Lehet a pénzem miatt is (mellesleg amit bölcsész diplomával magamnak keresek meg). Méregdrága ruhákban járok, pár pasi ezt is kiszúrja. De ha ezt nem is, az autómat biztos.
Szerencsére stabil párkapcsolatban élek elég régóta.
A párom is többdiplomás, több nyelvet beszél, nagyon jó munkahelye van, és kicsit többet keres, mint én. Lehet mondani rám bármit, de nekem ez a minimum és a normális. Nekem szükségem van arra, hogy fel tudjak nézni egy férfira, egy férfi pedig szereti, ha a nő becsüli és nagyra tartja. Ha egy pasi kevesebb pénzt visz haza, mint a nő, akkor önmagát nem becsüli egy idő után. Ha a pasi nem érzi magát férfinek, akkor a nő nem fog tudni rá felnézni. Láttam ilyen kapcsolatot, tönkre is ment.
Kedves 13-as:
"Megnézném, hogy hány évet jártál BTK-ra,"
Bocs én értelmes és hasznos szakra jártam, a BTK-n pedig maximum a nyelvek érnek valamit.
"hogy ilyen jól tudod mi megy ott :"
De sok BTK-s emberkével találkoztam, és BTK-s koliban is laktam egy rövid ideig. Mondanom sem kell szinte sírva menekültem onnan, akkora volt a primitívség és a szellemi nihil, én ott szinte csak alkoholistákat meg ribiket láttam, aki normális volt az vagy mérnök volt, vagy jogász, vagy orvosis. Továbbá BTK-s ismerőseim sem mutatnak túl pozítív képet, elkezdi, aztán nem fejezi be, elkezdi de két év után ő maga bevallja, hogy semmit nem ér a képzés (ELTE), elkezdi és nem látom józanul stb.
D"e a legtöbb hallgató, aki odajárt, 2 nyelven beszél felsőfokon (jártak anyanyelvi közegben, tehát nem csak a papírjukat lebegtetik róla)."
És? Egy bölcsésztől három négy nyelv lenne az alap. Én tök hülye vagyok nyelvekből, utálok nyelvet tanulni, de azért az angol felsőfokot én is összehoztam. Szóval had ne essek hasra két felsőfoktól.
"Van aki párhuzamosan csinálja az MSC szakot itthon és egy külföldi egyetemen."
Két büfészakot nem nehéz, továbbá attól, hogy valami külföldön van még lehet rossz. Egyébként a normális szak ismérve, hogy nem nagyon van időd mellette másik egyetemre.
"Megnézném, hogy hogyan beszégetsz el akármilyen komolyabb témáról (politika, irodalom, történelem) idegen nyelven, egy külföldivel :) Gyanítom, hogy sehogy..."
Vannak holland, bolgár stb. ismerőseim, barátaim soha nem szokott gondot okozni a kommunikáció.
"Amúgy volt aki a bölcsész képzés után, váltott és elment egy infó szakra és ott is megállja a helyét, pedig "csak" egy bölcsész..."
Nőm ő egy informatikus, akinek volt egy eltévelyedése.
"Attól mert valaki nem mérnöknek tanul nem kell lenézni..."
Senkit nem nézek le, aki értelmes dolgot tanul, aminek van társadalmi haszna. A százezredik történelem szakosnak, meg szabad bölcsész idiótának semmi társadalmi haszna sincs.
"A diploma sajnos nem garancia arra, hogy valaki intelligens is..."
Valóban nem az, de érdekes módon az összes mérnök, orvos, TTK-s ismerősöm intelligens művelt ember. A bölcsész ismerőseim közül, ez max két emberről mondható el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!