Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Neked mi a véleményed egy olyan emberről, aki nem tud helyesen írni? Összejönnél vele?
Arra értem, aki nem csak olykor-olykor téveszt, hanem az alapok sem mennek neki, például ragozásnál:
Szexbe > szexben helyett
Ebben voltam buliba > buliban helyett
Muszály > muszáj helyett
lét szíves > légy szíves helyett
felál > feláll helyett
dúrva > durva helyett
És a rövidítések: vok = vagyok, szal = szóval, és társai.
Csak engem irritál az ilyen 21. századi neoliberális lingvisztika?
Nehéz kérdés, de számomra is elég fontos tényező. Az előző párom diszgráfiás volt, természetesen hibásan írt, de nem is olvasott, semmi igyekezetet nem mutatott, hogy legalább egy kicsit javuljon a helyzet. Hiába mondtam csomószor, hogy legalább annyit jegyezzen meg, hogy nem "ál" és "leni". Szerintem ez még neki is ment volna, de helyette csak lecseszett, hogy ne javítgassam.
A jelenlegi párom nagyon szépen ír, annak ellenére is, hogy sosem tanult magyar nyelven. Előfordulnak apróbb hibák, jellemzően a -nák, -nék, de emiatt meg sem fordul a fejemben, hogy szakítsak vele.
Nekem is vannak hibáim, bármennyire is próbálok rá figyelni, ez ugyanúgy másnál is előfodulhat, nem mindenkinek a nyelvtan az erős oldala.
Az sms-ben használt rövidítésekkel nincs különösebb bajom, kivétel talán a vok szócska, mert ettől falra tudok mászni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!