Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Visszautasítanátok egy lányt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Visszautasítanátok egy lányt pusztán azért mert jogász/ügyvéd a foglalkozása?

Figyelt kérdés

Magas fizetésű senior IT-mérnökként egy társkeresőn váltottam pár levelet egy átlagos külsejű (jobb sajnos nem akadt eddig) 30 éves nővel, akiről kiderült, hogy egy (alkalmazott) ügyvéd. Nem tudom mennyi lehet a fizetése, de nem is igazán az izgat.

Maga a szakma, tehát elkap tőle a viszolygás. Az egész Btk. Ptk. meg az ilyen jogi tanok az emberi rosszindulat, rosszakarat, a harag, a gonoszság manifesztációja. Valósággal kiráz a hideg az egésztől.

Aki ebben él már 10+ éve, feltéve ha a szülei is hasonló körökben mozognak ami még rosszabb, annak eléggé megromolhatott a lelke, a jelleme, a személyisége. A képein egyébként nem mosolyog, rideg arcot vág. Ezt utólag vettem észre.

Ez már elég ok lehet arra, hogy megszakítsam a kapcsolatot és inkább ne is találkozzak a csajjal?

tegnapelőtt 00:09
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
65%

#18 "A kérdező nem feltétlenül szimpatikus, de ne állítsuk már be úgy, mintha semmi baj nem lenne a törvénykezéssel."

Én vagyok a hülye, amiért azt feltételezem, hogy a válaszolók birtokában vannak az alapvető szövegértelmezési képességeknek. Kezd már unalmas lenni, hogy magyarázkodni kell, ha valamit nem egy egyszerű tőmondatban írok le.

Ha jobban elolvasod a hozzászólásomat, sehol nem állítottam, hogy minden tökéletes lenne. Sőt, konkrétan le is írtam, hogy igen, vannak hibák és hiányosságok a rendszerben. Szeretem, amikor valakinek ennyire szelektív a figyelme, hogy csak azt veszi észre, amibe bele tud kötni...

"Ha megerőszakolják a lányodat, jó esetben kap 5 év letöltendőt (miközben a lányodnak az egész életét tette tönkre), de 2,5 év mulva szabadulhat jó magaviseletért. Kiengedik és erőszakolgat tovább."

Igen, sajnos ez így van, sőt, mivel magánvádas eljárás, sokan eleve nem is kerülnek bíróság elé. Ez így tényleg nincs jól. De vajon jobb világ lenne, ha semmiféle törvény nem vonatkozna erre? A frászfenét. Nem ennyi erőszak lenne, hanem kb. tízszer ennyi.

tegnapelőtt 10:01
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Volt próbálkozásom de nem lett belőle semmi.

Rengeteget dolgozott sajnos.

tegnapelőtt 11:04
 23/27 anonim ***** válasza:
82%

"A képein egyébként nem mosolyog, rideg arcot vág. Ezt utólag vettem észre."

Azaz utólag vetítetted ki az ellenérzéseidet. Hagyd a csajt, talál normálisabbat nálad, nem való neked egy ilyen nő.

tegnapelőtt 12:29
 24/27 anonim ***** válasza:
46%
Utálom a jogászokat és a politikusokat. Nem kizáró ok az ismerkedésnél, de komoly hátrány hogy tisztességtelen úton szerzi a pénzt.
tegnapelőtt 14:58
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
Elvinnem a burgerkingbe. Udv segedmelos pisti
tegnapelőtt 15:13
 26/27 anonim ***** válasza:
Diplomással soha, ha csak nem ékszernek kell.
tegnap 08:44
 27/27 anonim ***** válasza:

"Visszautasítanátok egy lányt pusztán azért mert jogász/ügyvéd a foglalkozása?"

Önmagában emiatt nem. Egyedül amiatt lennék óvatosabb, hogy sok jogász ismerősöm hozzám képest túlzottan komoly és szabálykövető ember, vagy ha mégsem, akkor is nagyon igyekszik mások előtt ezt az imidzset fenntartani.

Egyébként viszont erkölcsi kifogásom nincs, még a védőügyvédek ellen sem. A védőügyvéd nem csinál mást, mint hogy alaposan megkeresi a lehetőségeit, hogy ne legyél olyasmiért büntetve, amiért az adott jogrend szerint nem jár büntetés. Akár teljesen ártatlanul is kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy jogi védelemre van szükséged. Ha pedig igazából egy megátalkodott bűnelkövető vagy, akit bárki jóérzésű ember a pokolra küldene, de mégis sikerül megúsznod a büntetést: akkor vagy hiányos a jog (de ezt korrigálni nem az ügyvéd feladata), vagy gyenge volt a vád. Utóbbi esetben megint ott tartunk, hogy ki akar olyan társadalmat, ahol gyenge vádra is jár a súlyos büntetés, hisz bár lehet, hogy néhány megúszós pokolfajzat így nem úszná meg, viszont sok ártatlan is megszívná. (lásd "bemondásra történő megvádolás")

tegnap 11:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!