Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Hogyan lehet egyszerre szakmai...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehet egyszerre szakmai és párkapcsolati téren is sikeresnek lenni, mit rontok el, ha csak az egyik terület megy?

Figyelt kérdés

39 éves nő vagyok, a legutolsó kapcsolatomnak 4,5 éve lett vége, azóta sikertelenül ismerkedem. Szerintem ennek egyik oka a munkámban keresendő, a legtöbbek fejében elég negatív kép él az ügyvédekről. Ha megkérdeznék mondjuk 100 férfit, abból 95 biztosan nem ilyen foglalkozású párt képzel el maga mellé, legalábbis nagyságrendileg hasonló arányok jönnének ki. Mellette van még egy közgazdász diplomám, valamint 2 szakmám, illetve jelenleg is egy posztgraduális képzésen tanulok. Megkaptam már azt is, hogy minek ennyi végzettség, tölthettem volna sokkal hasznosabban az időmet ennyi tanulás helyett.

Ennyi sikertelenség után nyilván az ember először a külsejét veszi górcső alá, hogy azzal lehet valami baj. Úgy gondolom, hogy amit lehet, azt megteszem a megjelenésemért. Néhány éve rászántam magam néhány esztétikai kezelésre is, de ügyeltem arra, hogy a jóízlés határain belül maradjak, Egyetlen dologgal vagyok nagyon elégedetlen, a vékonyszálú hajammal, erre még nem találtam meg a tökéletes megoldást, póthajat pedig nem szeretnék. A testalkatommal szerintem nincs gond, hetente 4-5 alkalommal járok edzeni, illetve ügyelek rá, hogy legalább napi 15 000 lépésem legyen. Mióta a mozgásra és az egészséges étrendere ennyire figyelek, izmosabb lettem a korábbi alkatomnál.

Következő terület, ahol probléma lehet, az a viselkedésem, kommunikációm. Nagyon sokáig küzdöttem azzal, hogy a végletekig meg akartam felelni mindenkinek, még a 110% is kevés volt, mert 200%-on akartam teljesíteni. Ez vonatkozott a munkámra és magánéletemre is. Mostanra megtanultam bizonyos helyzetekben magamat előtérbe helyezni, egyre többet foglalkozom önismerettel, járok pszichológushoz, illetve ezzel kapcsolatos szakirodalmak olvasása is a napi rutinom része. Elvégeztem egy asszertív kommunikációs kurzust is, úgy gondolom ez a munkám során is a hasznomra válik.

Kérdezhetnétek, hogy oké, de mégis milyen férfiakkal ismerkedtem, ismerkedek? Nem azt mondom, hogy konkrét pipálandó listám van az elvárt tulajdonságokról, de vannak bizonyos dolgok, amik esszenciálisak számomra. Csak olyan dolgokat várok el, aminek én is eleget tudok tenni, nyilván a magasság kivételével. Mindenekelőtt az, hogy ne dohányozzon, ugyanis allergiás vagyok a cigarettafüstre, rosszul leszek, ha valaki a közelemben dohányzik. Külsőre nagyon vonzónak tartom a magas (195 cm feletti), nagyon izmos férfiakat. Nyilván nem járok mérőszalaggal a kezemben, nem azt mondom, ha valaki csak 185 vagy 191 cm, az probléma lenne, de mondjuk egy 175 cm körüli magasság már zavarna, nem tudnám megszokni,. A korra is szigorúbb megkötéseim vannak, mint az átlagnak, nálam az 5 év a határ, akár felfele, akár lefele nézzük. Ne legyen ősz a haja, ha őszül, akkor festesse, ezt leszámítva a hajszín, szemszín nem releváns. A foglalkozása, anyagi helyzete terén annyi számít, hogy legyen stabil munkája és ezáltal jövedelme, ne nekem kelljen őt eltartani. Egyáltalán nem zavar, ha nincs felsőfokú végzettsége. Éljen egészséges életmódot, figyeljen az étkezésére, rendszeresen eddzen, ne az legyen az állandó hétvégi programja, hogy lerészegedik a haverokkal. Legyen alapvető számára a maximális, feltétel nélküli bizalom, ne féltékenykedjen, ne ellenőrizzen. Örülök annak, ha a szabadidejében szeret olvasni bármilyen témában. Most jön az a pont, ahol mindenki megrökönyödik, nem szeretnék, sosem szerettem volna gyereket, illetve házasságot sem, ezt talán ahhoz tudnám hasonlítani, hogy egy matematikus sem hiszem, hogy lottózik, hiszen pontosan tudja, hogy mekkora a valószínűsége annak, hogy elvigye a főnyereményt.

Sokszor kapok dicséreteket, bókokat a megjelenésemre, azonban a munkám során ügyfelekkel nem ismerkedem, ahogy nem szeretnék senkinek a szeretője sem lenni, monogám kapcsolatban gondolkozom. Volt egy rövidebb próbálkozásom Tinderen, onnan volt néhány randim, más társkereső oldalt nem használtam.

febr. 15. 22:35
1 2
 11/12 anonim válasza:
Na csak egy gondolat, magyar férfiak átlag magassága 176cm. Tehát mégegyszer azaz: egyszázhetvenhat. Lehet másik kontinensen kellene keresned. És 30 körül azért kezdünk őszülni. És ezt nem szemétségből írom.
febr. 17. 15:03
 12/12 anonim ***** válasza:
Európában a hollandok a legmagasabbak, és az ő átlagmagasságuk is csak 182 cm még sajnos. De a huszonévesek már sokkal magasabbak, ott több 190+-os van itthon is. Lehet, hogy akkor a fiatalok között kell keresgélni.
febr. 17. 15:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!