Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak, akiknek önbizalomhiányotok volt ismerkedésben és legyőztétek, mi segített?
Több ilyen jellegű kérdést is lehet olvasni, ami erre a témára megy rá és igen, racionálisan is be kell látni, hogy férfiként a legrosszabb ami valakivel történhet az az, hogy ha nincs elég bátorsága kezdeményezni. Ha jóképű, jó egzisztenciális háttere van, úgyis oda kell menni, meg kell szólítani a nőt és ami ennél is fontosabb, hogy beszélgetés közben is erőt kell sugározni, hogy az illető rendben van magával, ez csak egy helyzet, ha nem jön össze, nem dől össze a világ, tovább kell lépni.
Nekem amúgy érdekes a dolog, mert alapvetően az élet sok területén van önbizalmam, nem is nézek ki rosszul, jól is keresek, társaságban is tudok viselkedni, tudok például táncolni, ami nagyon jó alapot ad kezdeményezéshez. Viszont van néhány helyzet, amikor előjön az önbizalomhiány. Az első, ha olyan társaságban vagyok, ahol domináns, nagyhangú férfiak is vannak és ők viszik a beszélgetést, ők mondják a sztorikat, poénokat, rájuk figyelnek a nők. Lehet, hogy fizetés meg kinézet alapján nem vagyok rosszabb náluk, de így nagy körben nem tudom ezt megmutatni, inkább meghúzom magam, nem szeretek szerepelni. Ha kettesben lennénk a lánnyal is inkább kérdezem, arra próbálok reflektálni, nem az, hogy az én sztorijaim mondjam mindenáron, ki tudja érdekli-e, érezni kell a pillanatot, lassabban haladni.
A másik dolog, hogy ha már túl vagyok az ismerkedésen, akkor nagyon nehéz elengedni az olyan rossz gondolatokat, hogy jaj mikor lesz vége, mikor fogom elrontani, mikor bukkan fel valaki, aki jobb nálam, stb. Valamiért úgy érzem nem nagyon jöhet össze nekem boldog párkapcsolat, nem láttam sajnos erre mintát, innen jön az önbizalomhiány.
Megöregedtem és megszűnt magától.
50/F
Próbáld meg úgy terelni a beszélgetés, úgy pozícionálni magad ha mondjuk nagyobb társaságban vagy, hogy a kiszemelt nő veled legyen kettesben. Ezt el lehet érni, de gyakorolni kell ,hogy természetesnek tűnjön a folyamat, amiért kettesben maradtok. Nagy társaságban nehéz kitűnni, főleg ha amúgy nem te vagy legnagyobb hangú vagy legjobb dumás srác.
Amúgy meg igazából tök mindegy, mert ha érdekled a csajt és TE érdekled, nem a többiek, akkor veled lesz és akár kezdeményezni is fog, vagy legalábbis női praktikákat bevetve úgy fogja alakítani a dolgokat, hogy tudjato kegymásra koncentrálni. Feltéve, hogy azt látja rajtad, te is érdeklődsz iránta.
Ne feledd, MINDIG a nő választ, te csinálhatsz akármit, ha nem vagy számára érdekes, nem lesz a dologból semmi. Ez pedig elég hamar kiderül ki az akinek bejössz és ki az akinek nem. A vonzalmat nem lehet erőltetni, a vagy van vagy nincs.
Ha alapvetően vannak nők akik érdeklődnek irántad, ott nem létezik az "önbizalom" hiány. Ez amúgy is nagyrészt egy bullshit, lekoptató szöveg, hogy "neked nincs önbizalmad". Általános érvényű önbizalom egyébként sem létezik, ez adott dolgokra vonatkozik csak, pl. munkában, hobbiban, szociális interakciók terén. Ami segíthet az a gyakorlás és a rutin. Pl. ha régóta dolgozol egy adott szakterületen, már olyan rutinod lesz, hogy nem igazán fog megelepetés érni, kvázi abszolút magabiztos, önbizalommal telt leszel. Ha a csajozás, ismerkedés nem megy, akkor gyakorolni kell, feltéve, hogy van annyi ellenállóképességed, hogy kibírd a durva, megalázó visszautasításokat is. Meg persze az sem árt ha valóban érdekel a dolog valóban rászánod az időt, energiát.
Én nekem már nincs se türelmem, se energiám, se kedvem az egészhez, rohadt fárasztó, abszolút nem érdekes számomra szóval hagytam a francba az egészet jópár éve.
Építs az erősségeidre! Sokfajta vonzó férfias tulajdonság van. Az önazonosság mindig nyerő.
- Nagydarab, félelmetes
- Intelligens, komoly szellemi kihívás
- Humoros, laza, könnyed
- Bátor, vakmerő, nem teketóriázik
- Határozott, nem tudod meglepni, mindig lesz véleménye, és dönt, lehet nem gyorsan de biztosan, a nem az nem, az igen az igen
- Érzéki, rátapint a vágyakra
- Hírnév, reputáció, ismerettség, vagy jófajtából, vagy a meghökkentő fajtából
Te mi vagy?
Vannak még amikkel nem mindenki ért egyet, de igazak.
- Elérhetetlen, ezzel felkelti a kíváncsiságot, hogy lehet az hogy nem adja meg a nőnek azt a figyelmet, amit megszokott, főleg az ilyen pasiktól
- Más nők kedvelik, tehát már eleve a jópasi kategóriában van, legalábbis pozitív a megítélése alapból, tehát ha sok lánybarátod van, előny
Azt hiszem, ha valaki jó valamiben, és ezt megmutatja vagy észreveszik, az lehet vonzó.
Az 1-es válasz ütött.
A Te válaszod ütött, nagyon szépen összeszedted, minden szavad igaz, kérdező remélhetőleg megérti, hogy alapvetően saját maga megismerésén, elfogadásán és fejlesztésén múlik az önbizalom.
Nem kell minden helyzetben versenyezni a "nagyhangúakkal", lassú víz partot mos!
Aggódnod meg végképp nem szabad, hinned kell magadban! Koncentrálj az erősségeidre!
Lehet, hogy az említett nagyhangúaknak tényleg nincs semmijük, csak a hangjuk, a saját önbizalomhiányukat palástolják a harsánysággal, fölényességgel, nagyképűséggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!