Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi lehet az oka ennek az íràsmódnak?

Figyelt kérdés

Randizgatok egy ferfival es feltunt hogy mindent a tukorkepemre formal a kommunikacioban foleg irasban

Pl.: irok neki hogy szia aladar... akkor visszair nekem hogy szia marika, de ha nem irom a nevet akkor o se irja az enyemet... vagy irom neki hogy jo pihenest... erre a valasz jo pihenest neked is, ezt mas szavakkal is mondhatna, de nem.. rengeteg ilyen dialogus van koztunk hogy kvazi megismetli azt amivel nyitom a temat, beszelgetest...

Ez vmi PUA módszer? Vmi pszichológia mögötte? Vagy miért?

jan. 11. 17:36
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
76%
Azt akarja, hogy úgy érezd, egy hullámhosszon vagytok, hasonló a stílusotok.
jan. 11. 17:40
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Asszimilálódik.

Nekem is volt ilyen pasim aki tükröz.

Ez amolyan ösztönösen bevágódásféle.

Mint pl az ha egy teremben halkan beszélnek te is lehalkítod a hangod.

Vagy ha vki szomoru nem kezdesz el vigyorogni mint a tejbetök.

Meg stb

Vagy pl kollegák vagy akármi.

Ültök ha elore dőlsz vagy hátra az kezd el tükrözni akinek bejössz.

Vagy legigplsz valahol pl haveri korben vagy leülsz. Erre legigolnak melléd vagy leülnek. Aki nem tart veled az inkább tartózkodik tőled.

jan. 11. 17:41
 3/16 anonim ***** válasza:
*vagy legugolsz balahpl
jan. 11. 17:41
 4/16 anonim ***** válasza:
*valahol
jan. 11. 17:42
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Az első tippem nekem az lenne, hogy olyasmi azonosulás, mint amikor élőben is az egyik ember öntudatlanul felveszi a másik ember pózait, úgymond tükrözi őt, ha szimpatikus számára. De alap szimpátia esetén is megvan az, hogy egymás írásmódját, kifejezéseit is néhol átveszik az emberek. Szerintem ez itt nála se tudatos, hogy ennyire másol téged. Aztán persze ki tudja, lehet valami kóros megfelelési kényszer, neadjisten szándékos és olcsó manipulációs kísérlet is. De úgy sejtem hogy az meg csak ennyiből még nem fog kiderülni.
jan. 11. 17:42
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha manipuláció lenne is szerintem ez akkor is ösztönösen jön.
jan. 11. 17:43
 7/16 A kérdező kommentje:

3 hete ismerem

Nem tudom hogy ez tudatos-e nàla

De konfliktuskor is ez a jelenség volt pedig ilyenkor ki kellene hogy zökkenjen az ember

jan. 11. 17:46
 8/16 anonim ***** válasza:
Attól félsz, hogy csak szerepet játszik? Akkor bátran kérdezz be tőle olyan dolgokat is, amiről nem tudhatja hogy te hogyan vélekedsz. De arra ügyelj, hogy szándékosan ne csald csapdába! Tehát véletlen se csapda vagy szabotázs legyen ez, csak szimplán megnézni hogy mennyire van meg ez a nagy egyezés, mennyire van meg a tényleges alapja. Egyébként még annyit, ha tényleg csak megfelelésből másol, az se feltétlen rossz szándékot jelent. Lehet csak meg akar felelni neked ennyire, vagy mondjuk tényleg alárendelődő, hozzád igazodó típus. Persze ugye kinek mi jön be, ez is sokat számít.
jan. 11. 18:05
 9/16 A kérdező kommentje:
#az a gond hogy nem nagyon beszél magàról inkàbb csak baràtokkal kapcsolatos szorikat mesél vagy reagál/kérdez arról amit mondok
jan. 11. 18:19
 10/16 anonim ***** válasza:

Aha hát az megint eléggé kétesélyes dolog. Lehet hogy félénk, esetleg megégett korábban, így csak lassabban adja ki magát. Ezt szerintem illik tolerálni és tiszteletben tartani, már ha valóban fontos a másik fél. De közben tudok róla hogy sokszor a manipulátorok se adják ki magukat, megkönnyítve azt, hogy egy aktuális, másiknak tetsző hamis képet adhassanak elő magukról. Meg igazából a kettő között van az is, aki mondjuk nem tartja szerethetőnek magát, ezért vesz fel a másik számára megfelelőbbnek tűnő képet.

Szerintem az ártatlanság vélelme felől érdemes ezt megközelíteni. Amíg nem ad okot gyanúra, nem érzékelsz ellentmondásokat, vagy önző, rosszindulatú manipulációs kísérleteket felőle, addig minden rendben. Persze nyilván ahhoz is jogod van, hogyha mondjuk így nem érzed őt megfelelőnek, vagy magadhoz valónak, akkor megszakítsd vele az ismerkedést. Bár gondolom ha így lenne, akkor mostanra már nem beszélnétek.

jan. 11. 18:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!