Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kell a férfiaknak egy ilyen nő?
Adott egy csinos talpraesett nő, semmi gond nincs vele, jó a kisugárzása, jó a humorérzéke, nagyon kedves, ragaszkodó. Anyagilag független, egyedül él, egyedül építi az életét.
Viszont kiderül, hogy évek óta szingli, mert csak rosszfiúkba botlott eddig, és nagyon extrém (tényleg nem mindennapi történetek) traumák állnak mögötte. Ezért nehezen nyit, nehezen bízik.
Mennyire vesz el egy nő értékéből, ha kiderül mennyi mindent elnézett egy férfinak, mennyire át lehetett őt verni, stb stb? De olyan végletekig, hogy 30 évesen semmi, de tényleg semmi tapasztalata nincsen normális kapcsolatról.
"Szerintem nem kell ecsetelni a múltadat senki számára sem, mert nem tartozik másra. Nincs a homlokunkra írva, hogy milyen tapasztalatink voltak eddig:) "
Ezzel én sem értek egyet. Nem kell litániákat zengeni, hogy milyen rossz kapcsolatokban vett részt, de kijelenteni, hogy nincs hozzá köze miközben párkapcsolatot szeretne a másiktól röhejes. Másrészt hiába nincs a homlokodra írva, hogy mi történt ha nincs kiheverve, tele van extrém traumákkal a kérdező az meg fog mutatkozni. Milyen tarot kártya? Jaj, ezosra hallgatni mint te kész önszabotázs.
"Ha problémáink voltak, akkor lehet mondani, hogy volt rosszabb időszak az életünkben, vagy rossz döntéseink, de tanultunk belőle. Volt ami volt, túl vagyok rajta! - Vagy ilyesmi válaszok."
Vagyis hazudjon mert a kérdező egyáltalán nincs túl azon ami történt és nem kész felelősséget vállalni. Sőt meg merem kockáztatni, hogy mintát követ mert ugyanolyan típusú férfiak az esetei.
Kemény munkával tud magán változtatni pszichológussal, de nem félév után jön a siker.
"Viszont a mi döntésünk, hogy mikor milyen részletekbe avatunk be másikat."
Konkrétan előbb sumákoljon, lódítson és amikor a férfi már vele van, vagy oda van érte akkor meg avassa be az igazságba.
De ha téged verne át valaki és akár évek múltán derülne ki akkor még te lennél felháborodva.
Nem, tessék felvállalni minél előbb, hogy milyen múltja volt, de előbb pszichológushoz menjen.
Új vagy? Nos azért mert ha férfi le meri írni, hogy nem kéne olyan nő mint a kérdező akkor azt hiszik, hogy ellenük szól és lepontoznak a vérbe. De ha férfi ír ki kérdést ilyen témában akkor a nők egymást pontozzák fel úgy, hogy mindennek elhordták. Ennyi a titka.
Önmagában ez nem venne el az "értékéből", mert sokan vagyunk, akik nem akarunk kihasználni másokat, különösen a nőt, akivel közös jövőt tervezünk. Ha pedig mellettünk van és tételezzük fel hűséges és megbízható is, akkor bár lehet, hogy a hiba továbbra is ott marad, csak éppen jelentősége nem lesz, mert mi nem használjuk ki, másnak meg nem ad rá lehetőséget sem.
A gond abból lehet, ha összejövünk vele, aztán kitalálja, hogy ő mégis "izgalmasabb" életet akar és jobb esetben lelép mellőlünk, rosszabb esetben velünk párhuzamosan van egy másik férfi is az életében, aki szépen ki is használja.
11, 13
Ugyanazt a történetet nagyon sokféleképpen el lehet mondani.
Mondjuk így:
Csak rosszfiúkba botlottam eddig, akik mindig csak kihasználtak, ezért senkiben és semmiben nem tudok már bízni, mert minden férfi szemét. (és még litánia vagy egy oldalon keresztül h miken ment át, amiket hagyott(!) hogy megtegyék vele)
Vagy:
Sajnos az eddigi kapcsolataim nem voltak jók nekem, mert túl naiv voltam és tapasztalatlan is, így rosszul választottam, visszaéltek a bizalmammal. De azóta úgy érzem, hogy sokat fejlődtem, levontam a megfelelő tanulságokat. Nyitott vagyok arra, hogy egy jól működő kapcsolatot tudjak kialakítani a megfelelő társsal.
Ez ugyanaz a mese is lehet, két megközelítésben. Melyik a szimpatikusabb vajon?
Nálam ez nem lenne kizáró ok, mivel én is átmentem férfiként hasonlókon, és nekem is pont úgy traumák állnak mögötte.
Az, hogy szeretnék-e kapcsolatot ilyen nőtől, attól függ, hogy mit hozott ki magából, merre fejlődött a traumái és a félresiklott kapcsolati után.
Ha önismeretre tett szert, esetleg eljárt terápiára, tehát bármilyen módon pozitív irányba fejlődött, elég érett lett, akkor semmi akadálya nincs, hogy kezdjek vele.
Azzal sincs gond, hogy nem azonnal bízik a másik emberben, ez is egy tanulási folyamat eredménye.
Én se bízom rögtön.
Ha viszont a múltban él, nincs elég rálátása magára, esetleg még tol is valamilyen szintű férfiellenességet az exei miatt, akkor teljesen kizárt, hogy kezdjek vele.
De olyan büdös paraszt se vagyok, hogy azt mondja, hogy haha, leszopatni jó, de másra nem. Félelmetes, hogy milyen ego kell ehhez, hogy valaki ide eljusson.
Egyébként ahhoz, hogy kinek milyen gyerekkori vagy egyéb mély traumái voltak, és pontosan milyenek voltak az előző kapcsolatai, ismerkedés elején semmi köze a másiknak.
Azzal, hogy nem mondja ezt el rögtön, nem hazug.
Én is amondó vagyok, hogy ismerjük meg egymást a jelenben, lehetőleg mindenki adja magát, legyen őszinte, a múlt árnyairól, fájdalmakról, traumákról pedig majd beszélgetünk igény szerint akkor, ha van már kötelék, bizalom, ami ezt megalapozza.
Szerintem sokan a "rosszfiú" szótól kattantak így el (mert az a stílus, amit néhányan megengedtek itt maguknak, nem normális, valljuk meg), mert rögtön arra asszociálnak, hogy a nő szimplán merészelt szexuális vonzalmat érezni, vagy, hogy nem unalmas palikra bukott, és a téma valós tartalmáról gőzük sincs.
Ők nehézkesen (vagy sehogy) képesek bárkiből is szexuális vonzalmat kiváltani, nem volt lehetőségük semmire, és tudják, hogy soha nem adja úgy oda magát nekik semmilyen nő, ahogy a kérdésben szereplő nő tette a rosszfiúkkal, és az a legnagyobb szívfájdalmuk, hogy ők pontosan arra vágynának, hogy ők is lábtörlőként kezeljenek egy nőt.
Ezért sértő az, ami a nő múltjában történt, és az a része különösen, hogy velük már óvatosabb lenne a nő, mert ők ezt nem úgy értelmezik, hogy a nő fejlődött, és lett valamiféle önbecsülése, józan esze, "pajzsa", hanem úgy, hogy milyen má', hogy más férfiakkal való tapasztalása miatt nekik nem jut már úgy ki a "jóból", meg lassabban kell haladni.
Csakis olyan ember lenne mellé jó, aki nem veri át, tanítja a normális életre, lehet rá felnézni, és türelmes vele szemben, empatikus, de ha kell védelmező, ugyanakkor igazságos is, következetes.
De ilyen aligha van ma már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!