Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fiatal nőknél miért tapasztalom ezt, ha online ismerkedés van?
Anonim ismerkedéskor nem nagyon mernek átjonni más felületre. Az, hogy telefonszámot megadjanak, az pedig szinte kizárt.
2x-3x éves csajok teljesen makrancosak ilyen tekintetben. Aki 40 feletti azok "bátrabbak" általában, meg a lázadó kislanyok is, de velük nem akarok semmit. Férfi vagyok, és kultúráltan viselkedem. Se elhízás, se munkanélküliség, sem mamahotel nincs, ami redflag lehetne.
Egy csomó huszonéves nem szeret és nem is tud telefonálni.
Mondjuk nekem nincs telefon parám, de én sem adnék meg telefonszámot anonim embernek.
Előbb adj meg te magadról egy ellenőrízhető elérhetőséget, és majd ő felvesz, ha biztonságosnak érzi. Névtelen embernek azt sem hiszem el, amit kérdez. Lehet, nem vagy kamu és vagy, akinek mondod magad, de rengetegen nem.
Szabaly telefonszamot mas elerhetoseget csak akkor adok meg ha a szemelyes tali jol aikerult. Pedig 50 vagyok...
Ha lett volna zaklatod akkor siman megertened miert. Ja tudom te nem olyan vagy. O is ezt mondta ...
Azért, mert a 20-30 évesek már tudatosabbak társkeresésben, mert jobban átlátják a társkeresés veszélyeit. A 40+-os az utolsó generáció, aki még nem digitálisan nőtt fel (én most vagyok 35, és nálunk járt az átlagemberek számára elérhető Internet gyerekcipőben, amikor én voltam tini). Teljesen fogalmatlanok, nem vigyáznak magukra, az adataikra (az a kivétel, aki olyan területen dolgozik, hogy erről kellett tanulnia). Nem csoda, hogy arányaiban több középkorút meg idősebbet vágnak át társkeresőkön meg neten en bloc.
Anonim társkeresőnél én sem szívesen adnám meg első találkozás előtt a számomat egy idegennek. És nem, nem a mamahotel meg az elhízás a legrosszabb, ami történhet, sajnos (azért nem egy sztorit lehet olvasni a neten, hogy milyen baltás gyilkosokba futott bele egy-egy nő... közvetett ismerősöm is lett áldozat sajnos).
Nincs igaza a negyvenesnek, egyszerűen a kérdező próbál meggyőzni másokat érvekkel, hogy nem olyan vészes így ismerkedni, mert nem tudnak így zaklatni. Annyira nem is, de azért kicsit igen.. inkább azt mondanám, hogy nem komfortos, nem kényelmes a nőknek csak a hangukat mutatni, amikor mellé jól is néznek ki, és kevésbé gyakorlottak a telefonálásban..
A 43asnak meg teljesen igaza van, azért nehéz úgy átérezni, ha nálad van az erőfölény, illetve előnyösebb helyzetből indulsz. Ijesztő egy kicsit, és ha lehet a kicsit ijesztőbe sem megyünk bele. Én azt szeretném a helyedben, hogy küldjön egy csomó normális ruhás meg tájképet arról, mit csinál egy nap, nem is feltétlen magáról, így szép lassan belefolysz az életébe és meg tudsz róla győződni, hogy igazat mond és valós és te is küldesz ilyesmit, majd a része akar lenni, könnyebben találkozik veled. Illetve ne naponta beszéljetek, hosszan hanem 2 naponta áraszd el pár fotóval és sztorival, kérdezd meg az ő dolgait, hadd legyen minek összegyűlnie..
" A 40+-os az utolsó generáció,"
Azok már akkor neteztek és számítógépen dolgoztak, amikor itt sokan még olvasni sem tudtak vagy meg sem születtek.
Másrészt az a generáció hozta létre.
38
"Hidd el, hogy eddig el sem jutnánk. Annyira különbözően tekintünk a másik emberre, hogy ez köztünk gyorsan kiütközne, majdnem mindegy milyen témában is. Lehet naív vagyok, de ha valaki idegennel beszélek, nem azt feltételezem, hogy a busz alá akár lökni. Figyelek, éber vagyok, de megelőlegezem a bizalmat."
Persze, hogy megelőlegezed a bizalmat, mert neked nincs mitől tartani. :D Mert eszedbe sem jut olyan, hogy egy nő majd zaklatni fog telefonon, vagy kéretlen fotókat küld a messengeren, vagy esetleg majd bántalmaz.
A nők is figyelnek és éberek, emiatt nem adják meg az elérhetőségeiket csak úgy. Teljesen más szocializációból indulunk, már egészen kicsiként is azt nevelik belénk, hogy idegenekkel (idegen férfiakkal) ne álljunk szóba.
Ahhoz legalább egyszer kell személyesen találkozni, hogy felmérjük a helyzetet. Más dolgokat nézünk egy férfiban, hogy megbízható-e: a tekintetés, a mozdulatait, a hanghordozását, hogy mennyire jön közel valaki, fenyegető-e. És még sajnos így is sokan benézik az életben:(
"Sajnos számomra nehezen hihető, hogy egyesek tényleg a visszaélésektől félnek. Ezek ki is szoktak bukni hamar, mert én sem a falvédőről másztam le! Hazug embert hamarabb utólérik, mint a sánta kutyát."
Akkor ne hidd el. Direkt itt akarunk hazudni a gyakorin. Sajnos tök hiába mondjuk... Valószínűleg nem 1-2 nővel volt az az élményed, hogy nincs telefon, messenger, szóval logikusan van magyarázat erre.
És persze az sem világos, hogy miért akar egy férfi mindenáron messengert vagy telefont, amikor ott a személyes találkozás lehetősége. Érthetetlen számomra.
És persze az egyik válaszadónak is igaza van abban, hogy sokan lehet, hogy kifejezetten neked nem akarják megadni az elérhetőségüket, mert furán viselkedsz. Ami lejön erről az 5 oldalról is, az nem túl bizalomgerjesztő rólad.
43
Egyetértek ezzel a hozzászólással.
Amíg nem érzem magam biztonságban, addig nincs se facebook, se telefonszám, hiába néz hülyének egy férfi.
39
"Teljesen normális a kérdező, pár válaszoló ijesztő itt inkább.
Szinte semmi mesterséges intelligencia nincs a társkeresőkön, nekem már többen is mondták régen, hogy biztos az vagyok, paranoiások:))"
Én az AI-t egy félig viccnek írtam. Bár már simán láttam társkeresőn AI generált képeket, szóval ez nagyon hamar egy valós probléma fog lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!