Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » A 40 éves nőknek miért van...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A 40 éves nőknek miért van gyerekük mindnek?

Figyelt kérdés
Nem találok olyan nőt páromnak akinek ne lenne gyereke. Az 5-10 éves gyerek csak probléma egy kapcsolatban és a nő minden idejét a gyerekkel tölti. Nem lehet kettesben lenni.

tegnapelőtt 18:30
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
61%
Hát, akinek már van, az nem biztos, hogy 40 évesen akar újra.
tegnapelőtt 20:02
 12/32 anonim ***** válasza:
100%
12-es.Szerintem ez mindkét nemre igaz..
tegnapelőtt 20:07
 13/32 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes. Én 46 éves férfiként most épp szingli vagyok, és olyan párt keresek magamnak, aki még nyitott gyermekvállalásra, erre fel folyton olyanok jönnek szembe, akiknek nemhogy nincs, de nem is akarnak. Se 35 évesen, se 42 évesen.
tegnapelőtt 20:09
 14/32 anonim ***** válasza:
75%

Kedves 10-es!

Én ugyan nem pontozlak, de a valóság kicsit más. A nők többsége manapság már nem 25-30 éves korban házasodik és vállal gyermeket. Minél tanultabb, annál kevésbé. A KSH vonatkozó statisztikája szerint 2023-ban az első házasságkötéskori átlagos életkor nőknél 30,9 év volt, lásd itt:

[link]

Az első gyermek születésekori anyai életkor is ekörül lehet (vagy kicsivel alatta), és mindenképpen növekvő tendenciát mutat. Ma bizony nagyon sokan 35 év körül jutnak el oda, hogy komolyabban kezdik venni a gyerekvállalást, és esetleg akkor tudatosul, hogy az aktuális partnerük nem is biztos, hogy az, akitől szeretnének. Mérnöki munkát végzek, hasonló munkakörben vannak 30-31 éves kolléganőim, akiknek meg sem fordult még a fejükben a gyerek kérdés, pedig párkapcsolatban élnek. Holott mikor, ha nem most? 35 év felett minden várandós nő automatikusan a veszélyeztetett terhes kategóriába kerül, és ma rengetegen várják meg ezt a kort, vagy szülnek akár 40 felett is.

Ebből következik, hogy aki 40 éves, és szingli, az ha nem is feltétlenül van maga alatt, de a biológiai órája miatt valóban lehet benne feszkó, ugyanakkor még nincs elveszve a dolog egyáltalán. Egy ember élete sokféleképpen alakulhat, akár önhibáján kívül is, és nem biztos, hogy 30 éves kora előtt megtalálja élete párját, akitől gyereket is akar, és aki szintén akar gyereket. Vagy akár élhet stabil párkapcsolatban hosszú ideig, és derülhet ki a végén, hogy a pasi mégsem akar apa lenni, a nő meg már 40 felé közelítve szembesül azzal, hogy ha gyereket akar, akkor gyökeres változásra van szüksége az életében.

Van ismerősöm, aki 40 körül szingli volt és már majdnem privát spermadonorhoz fordult, mert annyira szeretett volna babát, de inkább kivárt, és jól tette. 44 évesen esett teherbe, és gyönyörű kismama lett belőle.

Végül pedig: ha a házasság zátonyra fut, akkor a gyerek régen maradt általában a nőnél, ma már a bíróságok - ha lehetséges - akkor megítélik a közös szülői felügyeletet és a váltott elhelyezést. Erre egy közelmúltbeli törvénymódosítás is lehetőséget ad. Amennyiben pedig az anyánál gondok merülnek fel - ahogy pl. az én példám is mutatja - akkor a bíróság simán az apának ítéli a gyereket, ha ő vállalja és alkalmas is rá.

46/F

tegnapelőtt 20:30
 15/32 anonim ***** válasza:
100%
Én 37 vagyok és nincs gyerekem, soha nem is akartam.
tegnapelőtt 21:04
 16/32 anonim ***** válasza:
39%
Nekem nincs de biztos hogy nem téged kereslek.
tegnapelőtt 21:33
 17/32 anonim ***** válasza:
40%
Általában azért, mert fiatal korukban nem gondolkodnak sokan, csak a kémia-, és a társadalmi konvenciókat követve mennek a saját fejük után. Így lesz egy rakat használt ember - mindkét nemre vonatkozóan. Sokan azzal ámítják magukat, hogy a gyerek élteti, stb., de mi lett volna, ha akkor-, abban a pillanatban nem a biológia dönt, ha már van agyunk?
tegnapelőtt 22:29
 18/32 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem lesz majd 😘
tegnap 03:09
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
En ismerek többet akinek nincs
tegnap 07:35
 20/32 anonim ***** válasza:
Én sem ismerek olyan 30 feletti nőt, akinek ne lenne gyereke. A legtöbb nő életcéljai között ott van a gyerek. És mivel két ember kell hozzá, a hasonló korú férfiaknak is van. Nincs könnyű dolga annak, aki gyerektelen társat keres. Én eddig csak itt a gyk-n találkoztam tudatos gyerektelenekkel, a való életben egyet sem ismerek.
tegnap 09:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!