Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A fiatal nők szeretnének még családot?
Elég ellentmondásos információk jönnek szembe ezen a téren. Egyrészt a női influenszerek állandóan azt hangoztatják, hogy a házasság, a család a patriarchális elnyomás eszközei és nem szabad ilyenekkel fárasztani magukat, egyedül kell élni kutyával, macskával, karriert építeni, eljárni szórakozni, sportolni és mindig szexinek lenni. Elhiszem, hogy nem mindenkinek ez az élet célja, de mégis nagyon sokan követik őket és befolyásolják a közvéleményt, szerintem sokkal több emberhez jut el egy tudatosan gyerektelen nő véleménye, mint egy hagyományos családanyáé.
A fiatal lányokon sem azt látom, hogy annyira szeretnének gyereket, van persze egyfajta kultusza annak, ha valaki nagynéni vagy keresztanya lesz és akkor valamennyit lehet a gyerekkel, vehet neki ajándékot, bár ez utóbbi szerintem pont, hogy kevésbé lényeges. Vagy, ha valaki azt is mondja, hogy szeretne gyereket, akkor is hozzáteszi, hogy, de ő egyedül is tökre eltud intézni mindent, nincs szüksége férjre. És ez szomorú, mert a család maga együtt lenne kiegyensúlyozott és még tovább nézve egy tágabb közösség is, régen is úgy mondták egy egész falu kell egy gyerek felneveléséhez. Csak én azt látom és ez mondjuk nemtől független, hogy az egot nagyon nehezen tudják félretenni az emberek, túl individualista lett a kultúránk, mindenki csak azt nézi miből hogyan profitálhat minél többet.
"Vagy, ha valaki azt is mondja, hogy szeretne gyereket, akkor is hozzáteszi, hogy, de ő egyedül is tökre eltud intézni mindent, nincs szüksége férjre."
Ezzel én is találkoztam, nem tudom honnan jön, de sok sok éve tömegesen terjedhet. Meg látom is sokszor a hatásait, mert divat lett a szingli anyuka lét. És lehet a férfiakat köpködni hogy azok hagyták ott őket, de mióta több nőtől is hallottam ezt, hogy férfi nélkül akar gyereket nevelni, azóta az ilyen eseteknél is nevetségesnek tartom, hogy még a férfiakra háborodnak fel, és rájuk mutogatnak, mintha ők lettek volna csak és kizárólag a hibásak. Mert ha cél lett volna, hogy a gyereknek legyen apja, akkor olyat választ a nő, aki ennek megfelelő. És lehet tévedni, meg vannak szemét férfiak, de ilyen sok esetben kizárt dolognak tartom, amennyi szingli anyuka van jelenleg ebben az országban. Itt sokkal inkább arról lehet már szó egy ideje, hogy csomó modern nőnek tök oké, sőt buli és dicsőség annak a gondolata, hogy egyedül neveljen gyereket. Talán az idióta média is ráerősíthet most erre, nem tudom. Aztán a valóság integet, és máris a saját döntéséről a férfiakra tereli a felelősséget, hogy az apa volt a szemét aki otthagyta, meg hogy nincs normális férfi akivel összeállhatna. Talán mert gyerekkel már kevésbé kapós, de ennek ellenére még durvábban válogat, mint korábban.
Szóval alaposan el lett cseszve ez az egész. És a legnagyobb vesztese a gyerek, ő nem tehet arról ha anyuka egy idióta agymosott ösztönlény. És most nem azokra a szingli anyákra mondom ezt, akiknél valami nagyon félresikerült, vannak néha nagyon gáz esetek, pl ha menet közben derül ki hogy apuka bántalmazó. De azért a legtöbb esetben nagyon nem erről van szó. Hanem ahol tudatosan ez volt már a kezdetektől a koncepció, hogy jólvanazúgy apa nélkül is, erős és független nő vagyok (lol) és felnevelem egyedül. Az ilyen esetben tényleg csak a gyereket tudom sajnálni. Már a kezdettől sérülnek az esélyei egy normális és teljes életre.
Nem lehet hogy keveritek azt hogy "nem jó családot vállalni" azzal hogy "nem jó a ha a család címszóval egy életen át parazitáskodik rajtad egy olyan felnőtt ember aki körül több a munka mint egy gyerek körül"?
Mert a kettő nem ugyanaz.
"ez szomorú, mert a család maga együtt lenne kiegyensúlyozott"
De szép is lenne, ha így lenne.
Csak az a nagy probléma, hogy a nőknek nem éri meg egy férfival együtt élni /házasságot kötni, vele gyereket vállalni.
A legtöbb nő, akit ismerek, a párkapcsolata alatt ment testileg és lelkileg is tönkre.
Nem kell ehhez infkuenszert neznem...
https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__megcs..
NEM SZÜLÖK! Kérdésedre a valaszom, igen, nagyon szeretnék, de okosabb vsgyok annál, minth. szüljek
Párom van, akivel nagyon szeretjük egymást.
Gyereket viszont miért akarnék? Legjobb esetben felesben osztjuk meg a gyerek és a ház körüli teendőket, a fizikai és a karriert érintő szopást viszont egyes egyedül én viselem. Kinek kell ez?
2: " Lassan minden második házasság válással végződik."
Hogyhogy lassan?
A 70-es években voltam óvodás, a gyerekek 70%-ának elvált szülei voltak már oviban.
Idővel ez felment 80-85%-ra, kb. mire iskolába mentünk.
Volt olyan osztálytársam, akinek a szülei a 3. házasságukban voltak.
Egyébként ez így van. Visszanéztem én is válási statisztikákat, mert korábban volt egy olyan feltételezésem, hogy csak 10 éve ugrott meg nagyon a válások száma. KSH adat, elvileg ebben hiteles. Na most az jött ki, hogy évtizedek óta nagyjából azonos a válások száma.
De mondjuk az anyagi problémák, boldogtalanság, abba biztos vagyok hogy a mai pároknál sokkal hangsúlyosabbak, mint mondjuk 10-20 éve, vagy régebben. Épp gazdasági és morális válság csúcsain járunk ország szinten, az igények és elvárások pedig kilőttek már korábban az égig.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!