Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Manapság élőben hol ismerkedne...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Manapság élőben hol ismerkednek az emberek? (régen ez hogy ment?)

Figyelt kérdés

Sajnos ahogy elnéztem, eléggé szűkül a kör utcán, tömegközlekedésen, buszon stb. mindenki a telefonját bújja, vagy be van dugva a füle.

Munkahelyemen férfitöbblet van, kevés nő aki van, az idősebb vagy foglalt esetleg ha szabad beszélni nem lehet velük, mert magas az egojuk, vagy nem közös az érdeklődésikörünk, esetleg több "udvarló" van aki nyomul rájuk, esetleg telefont buzerálják egésznap és nem lehet velük beszélgetést kialakítani.

Szórakozóhelyeken, pedig ha lánytársasság van valahol, akkor ott is alfák vagy más furább szerzetek zsongják körül az adott lányokat, illetve zavarni se szeretné őket az ember mert szórakozni mennek gondolom és nem ismerkedni.

Online társkeresők pedig már személytelenek, tárgyiasság jellemző rájuk darab darab, meg ego boost megy ott nagyba. Normális lányt találni ott olyan, mint tűt keresni a szénakazalban.

Olyan érzésem van, mintha szar generációba születtem volna, szüleim korában jobb vagy a 90-2000es években, mikor még jobb lett volna fiatalnak lenni, akkor még nem volt ennyire felpörögve a technika, internetnek és az online csevegésnek is megvolt a maga helye és ideje. Manapság, pedig ez az egész kicsit túltolt, tárgyias és közel kéne hogy hozza az embereket, de inkább csak egyre távolabb taszítja őket. :/

Elnézést, a vége kijött így hát leírtam.

nov. 10. 02:54
 1/6 anonim válasza:
72%

Teljes mértékben egyet értek.

Én is próbálkozom ha van bármi lehetőség, de alig adódik, és a legtöbb kedves, aranyos lánynak van barátja vagy már férjnél is van.

nov. 10. 04:29
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Régebben kevesebb volt a lehetőség az ismerkedésre, mármint úgy értem, hogy inkább csak lokálisan lehetett ismerkedni. Akik egy faluban/városban laktak ott ismerkedtek, most felmész a netre és lassan a marsról is tudsz ismerkedni.

Ennek megvan a jó és a rossz oldala is, szerintem is sokkal nehezebb manapság az ismerkedés mint régebben (én kb 20 éve kezdtem ismerkedni).

nov. 10. 07:01
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Régen szó szerint bárhol. Ezt úgy kell elképzelni, hogy pl sokszor még a társasház szomszédok is összejártak beszélgetni, sütit küldtek egymásnak, öntözték egymás virágait amíg a másik nyaralt. Utcán, tömegközlekedésen, vonaton bárkit leszólíthattál beszélgetni, teljesen alap és normális volt. És tényleg beszélgetni szólították le a másikat, nem lehúzni vagy kellemetlenkedni. Mivel nem volt net, ha szocializálódni akartál emberekkel, akkor bizony ki kellett menned. Közösségi terek, kocsmák, bálok, rendezvények, kiállítások, parkok, játszóterek még mind tele voltak emberekkel. Kevésbé volt tágra nyílva a társadalmi olló, a többség sima munkásként is kapott pár hetes nyaralást, vagy meg tudta oldani, na ott is lehetett ismerkedni, pl a Balatonon még hatalmas élet volt akkoriban minden nyáron. Sorolhatnám még, szerintem értitek a lényeget, szó szerint mindenhol.

Ami azóta főleg változott az az internet és főleg az okostelefonok megjelenése, és a bizalmatlanság, zárkózottság. És persze egyre több közösségi tér szűnik meg, zár be. Bár ez valahol már leköveti a gazdasági és társadalmi változásokat is.

nov. 10. 08:24
 4/6 anonim ***** válasza:
70%
Talán még annyit ha már ismerkedés és 90-es évek, hogy persze régen is megvoltak a menő fiúk és menő lányok, de a többség azért tisztán fel tudta mérni a helyzetet. Nem nézte le a többieket és nem akart magánál sokkal jobban kinéző partnert, hogy az neki jár, és a többi az selejt... Sokkal nyugodtabb és békésebb világ volt, nem voltak a nemek sem egymásnak ugrasztva hanem mindenki viszonylag békésen élhette az életét. A többségnek alap volt hogy társa van, mert aktívan keresték, nem volt divat a szingliség sem. Ja és sokkal többet számított hogy milyen a másik, mármint úgy valójában, a lelke is. Mivel a mostaninál jóval egyenlőbb volt a társadalom, kevésbé voltak hatalmas kirívó különbségek, és a többség is kevésbé volt anyagias. És a többség párt sem ez alapján választott, hanem mondhatni még szerelemből, kémiából, szimpátiából. És számított a látszat is, de még nem erről szólt minden, sokkal jobban a jelenben, a valóságban éltek az emberek, és aszerint is álltak egymáshoz és saját magukhoz.
nov. 10. 08:32
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Attól is függ mennyire régen és hol. Nyilván, amíg nem volt internet és közösségi média, mindenki a saját környezetében nézelődött, falun a bálokban, templomban, közösségi eseményeken. A 60-as évektől jöttek divatba az ilyen házibulik, ott is sokan találtak párt, akár úgyis, hogy egy kapcsolatban lévő lány hívta egyik egyedülálló barátnőjét, a párja meg egy szintén szingli barátját, esetleg ott beszélgettek, összejöttek. Most ez már sokkal kevésbé működik, mert mindenkit egyre inkább csak a saját élete érdekel, bizalmatlan a másokkkal, nem nyit feléjük.
nov. 10. 09:10
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el, hogy ha most 30-40 évesen leszel egyedülálló, vagy vagy még mindig, ugyanúgy nehéz.

Nem csak a 20 éveseknek.

És mindenhol arról panaszkodnak a nők és férfiak is, hogy nem találnak normálisat és, hogy hol...

nov. 10. 10:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!