Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Női szempontból miért nem hihető férfiről hogy nem "NEM TUD" hanem "NEM AKAR" lakást venni(még)?
Kalap úr: "Ezt senki se veszi be!"
Amúgy meg manapság kb. alapelvárás, hogy legyen lakásod. Különben hogyan fogsz később egzotikus utazást, drága holmikat, nagy kocsit venni? Illúzióid ne legyenek, ezeket nagyrészt vagy teljesen neked kell fizetni, hiába "közös". Majd váláskor közös lesz, ergo el kell osztani. Ki van ez találva.
Teljesen hihető. Rengeteg oka lehet. Pl én a párommal együtt szeretnék lakást venni 50-50%-ban, ehhez meg előbb még szeretnék kicsit többet együtt élni vele meg kicsit öregedni, tapasztalatot szerezni (pl hogy mit szeretnék egy lakástól, hol legyen, mekkora stb)
Egyébként meg van előnye a bérlésnek is (ha valaki pl nem akar röghöz kötődni, utazgatna stb, bérbeadó intézi ha elromlik valami, rossz szomszéd vagy egyéb probléma esetén könnyű elköltözni, likvid a befektetésed stb)
Nekem sincs, de a megtakarítás megvan rá. Még nem tudom, hol szeretnék vásárolni. Nem érdekel, ki mit gondolt.
F
Mert az albérlet is van annyi, vagy több, mint a lakáshitel törlesztőrészlete.
Ha meg a szüleivel él, akkor az benne a fura hogy nem akar leszakadni, egyedül élni. Ő még csak egy gyerek.
#5 Azért ez nem mindenhol, nem mindenki esetében van így. Én 200k-ért bérlek (párommal felezve szóval igazából 100k) belvárosban 80m2-es 2 szobás, kád+zuhany, felújított, amerikai konyhás, erkélyes első emeleti lakást megyeszékhelyen.
Ha ilyen lakást szeretnék venni, az kb 80m lenne - ennyiért árulja az 5. emeleti szomszéd (nincs lift) (de ekkor még nem kalkuláltuk bele, hogy mondjuk 2 gyerek lesz és nekik külön szoba, plusz 2 homeoffice nekünk, szóval hogy hamár saját, akkor ne csak a jelenlegi, hanem a 10 év múlvai igényeket is elégítse ki). Ami azt jelenti hogy kb 400 hónap bérleti díjból jön ki a lakás (kamat nélkül), ami 33 év.
És nem beszéltünk arról, hogy így a tulaj/ingatlanos intéz minden javítást.
Vagy lehet te kerültél nagyon közel önerővel a végösszeghez. Mert nem mindegy, hogy megvan a 80%-a a lakásnak és csak a maradék 20-hoz veszel fel hitelt, vagy mihamarabb, azaz 10% önerővel ugrasz bele, hiszen elméletileg úgy is lehet. Nem tudom mennyiért vettél lakást, vagy hol, de ha 180 a törlesztőd, és nemsokára a tied, akkor nem sok hitelt vettél fel, sok önerőd volt, vagy nem olyan lakást vettél, amit havonta 350-ért kivesz valaki.
Én elhiszem, mert én se akarok venni.
N 32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!