Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Számotokra mit jelent demiszexuálisnak lenni, hogyan élitek meg ezt?
It's okay ez teljesen rendben van. Ne akarj azért megváltozni, mert ők mások.
Ha van valaki aki tetszik nyiss felé, de elég a saját tempódba haladnod. Amúgy is ma már ritka ha egy férfinak nem állatias a szexualitása
Őszintén, akkora viszonyítási alapom nincs, mert nem tudom, milyen nem demiszexuálisnak lenni. :D Sokkal könnyebb most, amikor még nem tudtam, hogy az vagyok, mert magamat hibáztattam a beállítottságomért, most pedig már teljesen elfogadom, és együtt tudok élni vele.
Szerintem az, hogy csak érzelmek kialakulása után érzek szexuális vonzalmat, nem hátrány, sőt. Ad egyfajta biztonságérzetet, hogy a kapcsolat a megfelelő lábakon áll, és - reménység szerint - nem csak a testiségről fog szólni, hanem komolyabb irányba halad. Ez a kialakulás nálam nem vészesen hosszú idő (hallottam pl. olyan demikről, akiknek fél évbe, egy évbe is beletelt, ettől én messze állok), úgyhogy szerencsére ez a másik fél részéről sem "kibírhatatlanul hosszú".
A hátránya nyilván az, hogy volt már olyan, hogy siettettem volna a
vonzalom kialakulását, jobban esett volna, ha az első pillanattól kezdve ott van, illetve mindig ott van bennem a félsz, hogy hogy reagál majd a jövendőbelim arra, hogy demi vagyok, sérti-e az egóját, ha aszex-spektrumosként, vagy queerként hivatkozom magamra (nyilván ezt olyan körökben teszem meg, ahol tudom, hogy elfogadják), de eddig nem találkoztam elutasítással.
"Sokszor azt érzem, hogy kilógok a sorból, barátaim folyamatosan azt mondják, hogy rá kell ugrani a nőre és csinálni kell, nekem meg ez sokkal lassúbb folyamat. Lassú vagyok érzelmileg s érzelmek nélkül nem gondolok szexre."
Nem az a lényeg, ráugranál-e, nyilván elég sok embernek kell több-kevesebb érzelem, bizalom, biztonság a szexhez (gyakran olyanoknak is, akinek csak a szája nagy). Az a kérdés, maszturbálsz-e olyan nőkre gondolva, akivel nincs közeli érzelmi kapcsolat? Ha igen, akkor nem vagy demiszexuális.
"Bárcsak többen lennének demiszexuálisak."
Nem akkora buli, hogy csak akkor tud kiderülni, vonzódsz-e a partnerjelölthöz, amikor már szoros érzelmek kötnek össze. A lelki szerelem már nagyban dúl, a testi részből meg lehet, hogy nem lesz semmi.
Úgy élem meg, hogy már több, mint 5 éve nincs senkim emiatt.
Aki próbálkozott nálam ez időszak alatt, egyszerűen nem hozott szellemileg lázba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!