Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gáz, ha a sok elutasítás miatt úgy döntöttem, hogy ezentúl randi előtt iszok "egy kis" alkoholt, hogy ne izguljak a helyszínen, lazábbnak tűnjek és több önbizalmat sugározzak?
Hát ennél rosszabb ötletet még nemnagoyn olvastam :D
Ha szorongásos, önbizalomhiányos problémáid vannak, inkább dolgozz rajtuk, ne alkohollal próbáld odlani őket.
Egyébként ha olyan szintet akarsz elérni ami már hatással van a viselkedésedre, akkor már simán érzékelhető is rajtad kívülről, szóval olyan nincs, hogy rád már hatással van, de még nem látszik rajtad. Csak mondom.
#24 Hát... akkor is kérhet bort szerintem, én legalábbis nem tartanék senkit piásnak azért, mert ő bort kér én meg üdítőt.
#23 vagyok
Én mondjuk igen.
Egyedül inni már az öregek szerint is butaság (ökör iszik magában).
Az alkoholfogyasztásnak két oka van:
1. szociális ivás, azaz amikor a társaság együtt iszik, jó buli
2. A szer hatásainak vágya - stresszoldó, vagy már maga a függés.
Az utóbbi valójában sehogysem vállalható. Ha pedig 2 ember elmegy valahova és az egyik nem iszik... akkor az első pont nem megvalósítható. Szóval ha valaki akkor is alkoholt iszik, ha a társaság ezt nem adja, akkor valójában neki a bódítás kell.
#26 Én sem értek egyet. Vannak olyan barátaim, akik nem isznak, de talinál én kérek bort vagy sört, mert szeretem a vörösbort is meg pl. a kézműves söröket is. És akkor nem egyedül iszol, hanem társaságban.
És nem azért, hogy elbóduljak, ahhoz azért egy bor vagy sör kevés.
Vagy hogy pl. a vacsorához egy pohár bort iszol, az sem ördögtől való.
#25 vagyok
26 vagyok
Hát igazából mások vagyunk, én azt írtam, hogy én kevésbé tolerálnám.
Persze haveri összeröffenéseknél kevésbé tűnik fel. Mert amúgy én se szoktam alkoholt inni, csak ritkán, és pont azért amúgy, mert rájöttem, hogy a beszélgetés minősége már 1 sörtől is elindul lefelé. Így én nem iszok, a többiek meg igen. Valamelyest talán jobb így, de persze nyilván a második pohár magasságában kezd egyre elértelmetlenedni az egész:D
De ez egy haveri összeröffenés, ott nem annyira számít. Mondjuk amikor haverom azért nem akar találkozni, mert most nem akar inni, az sztem red flag, hisz... találkozni lehet piálás nélkül is... elvileg... de nekik meg már összenőtt a kettő, csak úgy tudnak haverokkal dumálni, ha közben isznak.
Viszont egy randin, ahol az ember bemutatkozik pont ugyanezért szerintem jelzés értékű, ha a másik azt mondja, hogy "ja, te nem iszol? akkor én sem". Ez jelzi azt, hogy nem csak piával tud szociális életet élni. Persze ha kér egy pohár valamit, az nem jelenti a fordítottját, de nem is zárja ki.
Meg na, ha vlaakinek fontos, hogy ne víz vagy üdítő, hanem alkohol legyen a poharában, akkor az... valamiért mégiscsak ragaszkodik az alkoholhoz. De miért olyan fontos az, hogy alkoholt igyon?
#29 Azért "fontos" (azért tettem idézőjelbe, mert a fontos szó nem illik ide teljesen az értelmezésemben), hogy egy cseppet lelazuljon. Jó, ideális, ha mindketten isznak egy pohárral, mert az picit oldja a gátlásokat. És itt tényleg csak 2 deci borról vagy egy 4 %-os pohár sörről beszélek.
Jó, nálunk nem indul el a duma lefelé, inkább csak még jobb kedvünk lesz, de ennyi.
#25, 28 vagyok
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!