Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A társkeresésre akkor sem érdemes rágörcsölni, ha valaki szeretne családot és már sürgetné az idő?
A rövid válasz az hogy nehezen.
Alapvetően szerintem nincs olyan dolog az életben amire "érdemes" lenne rágörcsölni. Ez jellemzően nem egy választott reakció. Egy 35 feletti nőnél bizony már zárul az a bizonyos biológiai ablak, amíg van lehetősége gyereket vállalni. Viszont egy családalapítást emiatt elkapkodni megint nem egy jó dolog.
Saját ismerettségi körből is van több példám ahol már első randik környékén ez volt a fókuszban, mert hogy a kor miatt kifutnak az időből. Az egyik helyen 2 gyerek után már válnak. A másik helyen még együtt vannak, de abban a kapcsolatban 0 szeretet van. Az egészet egy projektként kezelik, hogy kell a gyerek, mert kell a család, és most utolsó pillanatban egymásra akadtunk, és szar, meg nem vagyunk kompatibilisek, de akkor is, mert már nincs idő mással ismerkedni.
Ha valaki nőként 35 éves koráig nem találta meg a családalapításra megfelelő partnert, akkor én, nyilván könnyelműen mondom, de ezt lehet el is kéne engedni.
Ha idáig nem volt fontos akkor valószínűleg amúgy se ez volt élete álma. Azok az ismerősem, volt osztálytársak, munkatársak, stb, akik nagyon családot akartak, már lebabáztak 20on évesen. Ha valaki a karrierre koncentrál, vagy bulizgat, meg kalandozik és közben elmennek mellette az évek, az már ne sopánkodjon 35 felett hogy családot akar.
Egy gyerekvállaláshoz szerintem legalább 2-4 éves stabil, erős párkapcsolat kell. 35 felett erre már nincs idő, ezért kapkodás lesz belőle, meg válás, és egyedüli gyereknevelés az esetek 90%ában.
Én régóta nem göröcsölök ezen, 3 éve közöm sem volt nőhöz. Szóval ha akarsz kapcsolatot, házasságot, gyereket akkor érdemes "görcsölnöd" rajta. NEM fog magától jönni a dolog, NEM fog "megtalálni" a szerelem, NEM fog senki besétálni az életedbe! Az "előbb-utóbb összejön" egy rohadt nagy bullshit, baromság.
Persze, ha jól nézel ki akkor valóban így van, meg ha minden más téren is alapvetően rendben vagy. De ha nem érdekled a nőket, leszarnak és ez mindig is így volt, akkor sajnos esélytelen lesz a dolog. Hacsak nem kezeled abszolút prioritásként a társkeresést.
Ha bármire képes akkor előbb kellett volna gondolkodni. Ha meg 35 évesen jut el idáig akkor barátkozni kell a gondolattal hogy ez már elúszott.
Senki nem mondja hogy lehetetlen. A lottón nyerni se lehetetlen, arra is vannak példák. Én csak azt mondtam hogy normális esetben az ember azért ismerkedik hogy találjon valakit akivel jól érzi magát, és ha ez működik hosszú távon akkor lehet házasság meg család. 35 felett már háttérbe szorul ez, és akkor egyből a gyerek a fókusz, mert elszaladt az idő, és sokkal gyakrabban kudarc meg válás a vége, mert nincs idő tisztességen megismerkedni.
Persze vannak jó példák is, de arányaiban jóval kevesebb mint rossz.
És férfinél ez nem ugyanúgy igaz? Ott lazán belefér a 35 év?
Férfiaknál teljesen más a helyzet, mert ott a nemzőképesség megmarad.
Al Pachino 83 évesen lett apuka, Mick Jagger 73 évesen... de hogy ne menjek ilyen messze, nekem apukám 46 éves volt mikor én megszülettem. Nem mondom hogy ideális, de sokkal könnyebb.
A nőknél sajnos 40hez közeledve már egyre kisebb esély van a természetes fogantatásra, ráadásul ezzel egyidejűleg magasabb az esélye a komplikációknak. Ideális esetben egy nőnek szerintem célszerű lenne 35ig bezárólag megszülni annyi gyereket amennyit szeretne, nem akkor kell elkezdeni gondolkodni a családalapításon.
Az erre alkalmas férfiak eleve akkorra már jóeséllyel foglaltak, esetleg elváltak már 1-2 saját gyerekkel a hátuk mögött, és nem biztos hogy már akarnak további gyereket vállalni mással. Gyakorlatilag minden tekintetben gyötrelem ha egy nőnél ilyen korban kattan csak be az anyai ösztön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!