Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Ez az életmód egyáltalán nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez az életmód egyáltalán nem vonzó a férfiak számára. Hogyan értessem meg vele?

Figyelt kérdés

Adott egy jól szituált nő, van saját lakása, pénze, diplomája, viszont nem dolgozik. Ügyeskedik ott ahol tud, narkót árul. Céljai nem igazán vannak, csak szórakozni szeret, mivel a saját lakása már megvan, nem látja értelmét gyűjtögetni, inkább csak szórja a pénzt. Nagyon kényelmes életmódot él, pl mindennap kaját rendel, taxival jár a sarki trafikba is, valamint amibe erőfeszítést kell tenni, azt egyáltalán nem csinálja meg, csak szórakozik, él a nagyvilágba, kólázgat kedve szerint. Családot szintén nem akar, mert az túl nagy felelősség és elköteleződés a szórakozás rovására. Közben bántja, hogy nem tud normális párt találni (inkább semmilyet egy jó ideje), annak ellenére, hogy a kinézete kifogástalan, intelligens, valamint kedvesen bánik az emberekkel. Én már mondtam neki, hogy ez a felelőtlen, hedonista életmód áll a sikertelenség hátterében, úgyhogy arra gondoltam, hogy néhány választ innen megmutatnék neki, hátha észhez tér, ha látja, hogy ez semmilyen férfinak nem pálya így.

26 éves a nő.

aug. 1. 17:01
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
40%
A 76%-os drogos hedonista kommentelő társunknak nem tetszik, amikor az ilyen hozzá hasonlókat elítéli a többségi társadalom! Ez a negatív diszkriminációt! :D :D :D Pedig ő leírta hogy ugyan ilyen életet él, és ezt senki sem veszi figyelembe amikor kommentel...
aug. 1. 18:51
 22/30 anonim ***** válasza:
37%

21-es, rám gondoltál?

Én vagyok a 8-as és 14-es kommentelő.

Valóban sokban hasonlítok a kérdésben leírt csajhoz, de nem vagyok drogos (soha nem voltam), nem árulok drogot (soha nem árultam), nem szórom annyira a pénzt, mint a csaj és csak ritkán taxizom, akkor sem közelre.

Ha 76 %-os kommentelőt keresel, akkor 4 zöld teli pipás kommentelőt kell keresned, mivel elvileg felfelé kerekíti a %-okat a rendszer, így a 71-80 %-os kommentelők a 4 zöld pipások (5 zöld pipából 4 zöld pipa = 80 %). Az én válaszhasznossági %-om csak 52 %, ezért vagyok csak 3 teli zöld pipás. :D

aug. 1. 19:30
 23/30 anonim ***** válasza:
68%

Értelmesebb embert nem érdekel a "többségi társadalom" véleménye, pláne nem tudományosan vizsgálható témákban.

Sőt, a törvényt is nehéz komolyan venni, amikor inkonzisztenciákkal van tele.

A drog téma közel sem olyan egyszerű, mint ahogy azt sokan elképzelik.

Drogból van millió féle, és hatalmas különbségek vannak.

De alapvetően nehéz komolyan venni ilyen fekete-fehéren azt, hogy "a drog" így meg úgy, mocskos narkós mindenki, aki ilyesmihez nyúlt valaha is, biztos, hogy majd meglop másokat, családokat tesz tönkre, kocsiba ül és kinyír mindenkit, börtönbe való.

Azért nehéz komolyan venni, mert az alkohol legális, ami a legveszélyesebb drogokkal van egy szinten addiktológiailag, orvosilag.

Ezzel szemben az átlagos társaság olyan, hogy én mondom, hogy nem iszom alkoholt soha/szinte soha (és épp akkor NEM akarok inni SEMMIT), akkor jön a tátott száj, a csodálkozás, a demiéééééért vagy rosszabb körökben a tukmálás.

Nemrég a családi kapcsolatok témakörben olyan kérdés volt, hogy egy egyetemista lány rendszeresen piál, és olyan szintre jutott egyik hétvégén, hogy be kellett vinni a mentőknek, és alig tudtak neki vénát szúrni, és a válaszolók túlnyomó többsége az aggódó szülőt szólta le, és olyanokat írtak, hogy teljesen természetes minden hétvégén berúgni az egyetemen, és az se baj, hogy a mentő vitte el, 1-2 ilyen alkalom még szinte KELL is, mert így tanulja meg a határait (Na, milyen lenne, ha valaki mondjuk, hogy semmi baj nincs, ha valaki mondjuk 1-2x ájulta kiütötte magát ketaminnal, mert így tanulja meg, hogy mennyi az annyi? :D Hányan kívánnák a halálát vagy a börtönbe vetését?).

De még ha sokan vannak is szerencsére, akik nem így gondolkodnak azért, de a többségnél akkor is valamilyen szinten normalizálva van az alkoholfogyasztás, nagyon kevés ember van, aki nem iszik legalább alkalmakkor.

Én nem vagyok olyan szigorú, nincs gondom azzal, ha valaki időnként (tényleg csak néha) szalonspiccesre issza magát, csak épp semmi különbséget nem látok, hogy most akkor alkohollal teszi-e vagy valami mással.

Sőt, vannak az alkoholnál egészségre kevésbé káros szerek.

De erkölcsileg nem hiszem, hogy bármi különbség lenne.

A másik téma, ami miatt nehéz komolyan venni, hogy intézményesített formában adnak a pszichiátrián olyan gyógyszereket, amelyek szintén függőséget és tartós egészségügyi károkat tudnak okozni.

Számomra nonszensz, hogy mondjuk valaki kipróbál vagy alkalomszerűen használ drogot, akkor rögtön kántálják sokan, hogy gyenge, akaratgyenge, menekül a problémák elől, még akkor is, ha azt se tudják, kiről van szó és milyen szert használ.

De az meg rendben van, ha az orvos írja fel a nyugtatót, vagy a szedés abbahagyása után is maradandó károkat potenciálisan okozó antidepresszánst. Ők nem menekülnek, és be lehet nézni a mentális egészség kategóriába az oldalon, ha ilyen téma van, akkor a gyógyszerszedők sok esetben egyenesen leszólják azokat, akik gyógyszer nélkül szedték össze magukat, sőt, olyat is láttam, aki szinte előre kárörvendett, hogy csak áltatja magát, hogy meggyógyult, és majd jusson eszébe, hogy ő megmondta előre, amikor megint jó pánikbeteg lesz, mert gyógyszer nélkül nem lehet meggyógyulni.

Szóval a törvényt és a többségi véleményt többek között ezért nem lehet teljesen komolyan venni.

Vannak szerek, amelyekről tudományos kutatások vannak, amik azt mutatják, hogy a függőség és a károkozás kockázata alacsony, sőt, vannak olyan illegális szerek, amelyeknek még hasznuk is könnyen lehet. De ha azt írja le valaki, hogy ilyesmit fogyaszt, akkor is jön a mocskosdrogosozás, hulladékozás, meg a mese az aranylövésről. Így mégis hogy vegy az ember komolyan? Majd ha tájékozott és értelmes lesz az emberek túlnyomó többsége, akkor komolyan veszem a többségi véleményt.

Nos, a drogok árulása...

Na, az már bonyolultabb téma. Attól függ, mit árul.

Ha olyasmi szert, ami tényleg széles körben képes ölni, életeket tönkretenni, azt elítélem.

De ha nem ilyesmit, az már nehezebb kérdés.

Mindenféle szert lehet felelőtlenül használni, nézzük csak meg, mennyien halnak meg alkoholtól, cigarettától.

De nem is kell idáig menni, nézzük meg az ételt. Hányan képtelenek mértéket tartani, milyen gyakori probléma az elhízás. Az elhízás egy sor betegséget okozhat közvetlenül, és alig van olyan egészségügyi probléma, amire ne hajlamosítana legalább közvetetten.

Most akkor ez azoknak a hibája, akik gyártják a csokoládét, kekszet, gyorskaját, stb.? Ők az életet tönkretevő mocskok?

Vagy esetleg a saját életét teszi tönkre az, aki képtelen minimális önuralomra?

Nekem nem lenne ínyemre, ha betiltanák a csokoládét, chipset, gyorskaját.

Én szeretem ezeket, de nem ezekre alapozom az étkezésem, nem vagyok elhízva, normál súlyom van és sportolok is, ami meg is látszik rajtam minden téren.

Kb. ugyanez van bizonyos drogokkal, vagy akár az alkohollal is.

A saját felelősséged, hogyan fogyasztod.

Van akaratgyenge ember, aki nem tart mértéket, és van olyan, aki szereti a módosult tudatállapotot, de felfogja, hogy nem alapozhatja arra az átlagos mindennapjait, nem élhet úgy.

De persze itt NEM heroinra, kristálymeth-re, crackre meg hasonló kaliberűekre gondolok!

A vezetés is ugyanez.

Én mélységesen elítélem, ha valaki arra alkalmatlan állapotban vezet, és nem is szeretem, amikor ezzel akarják megcáfolni a liberális hozzáállásom a drogokhoz.

Attól nem a drog a rossz vagy az összes drogfogyasztó ember a hulladék, mert egyesek önzők, felelőtlenek és buták, és ezért képesek úgy vezetni.

Éppen ezért szerintem az ittas/droghatás alatt álló vezetést kell keményen büntetni.

Szóval visszatérve arra, hogy árulja...

Én se szívesen jönnék össze olyan nővel, mert akár tetszik, akár nem, tök mindegy a véleményem, akkor is tény, hogy akár 10-20 évre leültethetik ezért, ha kiderül, és nem szeretnék olyan párt, aki ilyesmit kockáztat.

Az, hogy nem dolgozik és hogyan költi a pénzt, a saját dolga, nincs olyan, hogy valaki megszabja, hogy más mire költsön, hogyan tegyen félre és csak akkor lehet jó ember, ha kidolgozza a belét. A kajarendelést is vicces felhozni.

Egyéni életstílus, vérmérséklet. Olyan, amilyen, az ő felelőssége, ahogy az is az övé, hogy börtönt kockáztat.

Az utolsót leszámítva nincs "jobb belátásra térítés", mivel nem biztos, hogy az a "jobb belátás", amit Pistike gondol, nem kell Pistike értékrendje szerint viselkedni senkinek.

Mielőtt bárki személyeskedni kezdene: Nem élek hedonista életet, nem árulok drogot, dolgozom és igényem is van dolgozni, és még főzni is szoktam heti párszor (pedig férfi vagyok).

aug. 1. 19:38
 24/30 anonim ***** válasza:
56%

A drogokon kívül szimpi.

Nem minden pasi akar gyereket, és vannak, akik élni is akarnak (utazgatni, vásárolni, stb). Szerintem találhat majd párt, de ha nem akkor megszokja az egyedüllétet. Jól él egyedül. Jobban, mintha egy átlag pasival élne.

Tudom, rohadt nehéz elképzelni a begyöpösödött, közjószág gyártó, smucig magyar agyacskáddal..

aug. 1. 22:19
 25/30 anonim ***** válasza:
28%
#24 Te sem bírtad ki, hogy ne séregess valakit, így viszont ne hidd jobbnak magad :)
aug. 1. 22:28
 26/30 anonim ***** válasza:
59%
Mit árul?
aug. 2. 04:38
 27/30 anonim ***** válasza:
52%

Ti vagytok a kerületben akik miatt lankad minden?

Hallottam hogy egyéb természetbeli szolgáltatást nyújtotok a vevőknek.

aug. 2. 04:42
 28/30 anonim ***** válasza:
67%

A morális deficittel van a baj, nem azzal, hogy a maga útját járja. Emiatt nem lesz normális párja.

Egy segítségre szoruló embert mindig 3 féle ember vesz körül:

-olyan, aki közömbös a problémájára,

-olyan, aki segíteni akar rajta,

-olyan, aki hasznot húz a problémájából. A díler minden esetben a harmadik fajta ember. A barátnőd ilyen.

aug. 2. 07:26
 29/30 anonim ***** válasza:
38%
Drogdílerrel semmiképp nem jönnék össze. Az egyik az, hogy erkölcsileg romlottak az ilyen emberek. Mások tönkretételéből élnek. A másik, hogy az ilyenek veszélyes kapcsolatrendszerrel rendelkeznek. Aki együtt él egy ilyennel, annak még a kisebb baj, ha a bíró bevarrja a párját évekre. A nagyobb baj akkor van, ha alvilági háborúba keveredik. Pl. elrabolják, aztán évek múlva találják meg holtan. Vagy rátok lőnek, téged is elrabolhatnak, kínozhatnak stb. veszélyes bűnözők. Én messziről kerülném az ilyen embereket. De nem is szimpatikusak.
aug. 3. 00:07
 30/30 anonim ***** válasza:

29.:Nem valószínű, hogy elrabolnák, de elég csak, ha együtt autóznak valahová, ahová és amikor nem kellene, és megáll a bűnsegédlet vádja, amit jó esetben felfüggesztettel megúszik, rossz esetben guggoltatják őt is pár hónapig valamelyik műintézményben.

A bajt mindig kerülni kell, mert az megtalál anélkül is, hogy keresnénk.

aug. 3. 07:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!