Ennyitől tudok egyáltalán hízni?
Reggeli: Mézes, mogyorós műzli (kb. 40 g) +tej
Tízórai: 1 telj. kiörlésű zsemle+4 szelet pulykamell sonka (pici vékony szeletek azért 4) +1 alma,1 őszibarack
Ebéd: 1 natúr joghurt fahéjjal + alma,őszibarack
Uzsonna: 1 csomag sós, pörkölt pisztácia (80g)
A vacsi még nem tudom mi lesz.. valószínű tojás.
162 cm vagyok és 47 kg.
Hízni szeretnék..
Szóval gyakorlatilag koplalsz, és így akarsz hízni.
Szerintem te is tudod, hogy ez baromi kevés ahhoz, hogy hízzál.
Ez egy elég amatőr étrend, messze az egészségestől.
Műzli helyett inkább zabpelyhet egyél. Én 100-110 g-ot eszek belőle, szerintem neked is kevés a 40. Gyümölcs mehet mellé.
Ebédre mondjuk: 100 g csirke/pulykamell + 150 g rizs/krumpli/édesburgonya/stb (majonézzel, vagy amivel szereted)
Uzsonnára az egy csomag sós akármit felejtsd el. Ez már bőven a napi ajánlott sóbevitel fölött van. Inkább egyél sajtot, túrót, gyümölcsöt.
Tojást ne vacsorára edd! Ahhoz túl zsíros, inkább reggelire. Vacsira mehet a kenyér, zsemle felvágottal, sajttal, zöldséggel.
Hánykor kelsz, fekszel, mi a napi beosztásod? Korod? Nemed?
A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/5
hát mondjuk amit te írtál, az sem egészséges, és elég amatőr is, nem beszélve arról, hogy ha átáll hirtelen erre, minden baja lesz a gyomrának, ha egyáltalán ennyit magába tud tömni. persze, biztos meg tud enni ennyi húst és rizst ebédre, istenem.
a fehérkenyér, zsemle aztán rohadt egészséges, főleg annak tükrében, hogy egyre magasabb a gluténtartalmuk. de tegyük fel, hogy kérdező meg tudja emészteni.
felvágott, mi? max, akkor, ha mondjuk piacon veszi.
a zabpehely elméletileg jó lenne, de a magas rosttartalma sok embert meghajt (legalább az első hetekben).
a sómítosz meg egy baromság.
"tojást ne vacsorára edd! Ahhoz túl zsíros"
és a sajt nem zsíros?:)
"Illetve használj oliva/szezámolajat, amikor csak tudsz."
az olívaolaj is rohadt egészséges.
fogalmad nincs a témáról....feltételezem te is vmi hobbitestépítő lehetsz vagy dietetikustanonc. előbbiek elképesztő hülyeségeket tudnak összeírni, vmiért azt hiszik, hogy ők a táplálkozás téma szakértői.
_
a zabpehely rendben van, ha meg tud emészteni, a tejet felejtsd el. ehetsz kenyeret, ha bírod, vagy puffasztott rizst (persze nem egy-kettőt)
itt a fő probléma, hogy nem ebédelsz rendesen. a rizs, köles jó lenne kezdetnek, mellé tényleg mehet kis hús először, zöldség.
a másik meg, hogy alig viszel be minőségi fehérjét, szénhidrátot.
igaza van az egyik válaszolónak, ezek gyakorlatilag nasik, persze h nem hízol.
Látom egyesek fel voltak mentve szövegértésből:
"a fehérkenyér, zsemle aztán rohadt egészséges, főleg annak tükrében, hogy egyre magasabb a gluténtartalmuk. de tegyük fel, hogy kérdező meg tudja emészteni."
Hol írtam, hogy FEHÉR kenyér? Illetve hogy GLUTÉN-osat egyen? Ha nem ehet azt nyilván ő is tudja. Ilyen marhaságokat ne adj a számba.
"felvágott, mi? max, akkor, ha mondjuk piacon veszi."
A felvágottal nem tudom mi a bajod, nem kolbászra/szalámira gondoltam, hanem normális minősáégű (magas hústartalmú) sonkára, pl pulyka/csirkemell. Ezekre azt mondani, hogy károsak alaptalan baromság.
"a zabpehely elméletileg jó lenne, de a magas rosttartalma sok embert meghajt (legalább az első hetekben)."
És te így ismered a kérdezőt, hogy tudod, hogy meghajtja. Az ész megáll. Én még senkiről se hallottam, hogy meghajtotta volna, te csak rémisztgetsz itt össze-vissza.
"a sómítosz meg egy baromság."
Mítosz? Milyen mítosz? Ha sok sót eszel dehidratálódsz, abban mi a mítosz? Ezeket az ételeket nem mindennapi fogyasztásra, hanem alkalmi nassoknak találták ki.
"és a sajt nem zsíros?"
Nem, nem TÚL zsíros. Illetve létezik külön zsírszegény is. Nekem még sose feküdte meg a gyomromat két szelet sajt.
"az olívaolaj is rohadt egészséges."
Igen, az. Ha még ezt sem hallottad: [link]
Bírom, amikor egyesek 43 %-kal osztják az észt. Biztos máshol is hasznos tanácsokat adtak...
Kérdező, a Yazio-t ismered? Ilyen appokkal könnyen tudod figyelni mennyit eszel (makrókat, kcalt). Be lehet állítani kcal célt, és célsúlyt. Ha nem hízol, akkor persze emelned kell rajta.
Amúgy #4-es szerintem jókat írt, lehet az adag neked túl nagy, de majd belövöd magadnak. Rosszul lenni nem kell. Amúgy miért akarsz hízni? És mennyit?
„Hol írtam, hogy FEHÉR kenyér? Illetve hogy GLUTÉN-osat egyen? Ha nem ehet azt nyilván ő is tudja. Ilyen marhaságokat ne adj a számba.”
msot jön a maszatolás, erőltetett magyarázkodás, ahogy látom. azt írtad, hogy kenyér, zsemle, nem azt, hogy gluténmentes, azt meg tudod, kivel etesd meg, hogy a gluténmentesre gondoltál.
„Ha nem ehet azt nyilván ő is tudja.”
na ebből látszik, hogy halvány fogalmad sincs a témáról, és csak újabb beképzelt, félművelt okoskodó vagy. már miért tudná? kezdjük azzal, hogy nem minden gluténérzékeny hajt meg a kenyér, létezik rejtett gluténérzékenység, illetve – dacára annak, hogy keveset eszik – egy hízni nem tud embernél gondolni kell arra, hogy gyulladás van szervezetében, felszívódási zavara, amin csak ront a glutén, mert fokozza a gyulladást, rontja a felszívódást.
nem beszélve arról, hogy most már az orvosok közül is egyre többen ismerik el, hogy nem sok gluténérzékenyt nem tud kiszűrni a teszt.
„A felvágottal nem tudom mi a bajod, nem kolbászra/szalámira gondoltam, hanem normális minősáégű (magas hústartalmú) sonkára, pl pulyka/csirkemell. Ezekre azt mondani, hogy károsak alaptalan baromság.”
bemásolnád azt a részt, ahol azt írod, hogy minőségi? ja most ezt megint nekünk kéne kitalálni, hogy konkrétan mire gondolsz.
„És te így ismered a kérdezőt, hogy tudod, hogy meghajtja. Az ész megáll. Én még senkiről se hallottam, hogy meghajtotta volna, te csak rémisztgetsz itt össze-vissza.”
mielőtt megállna az eszed, talán gyakorold a szövegértést, azt írtam, kezdetben sok embert meghajthat, ergo akár a kérdezőt is, az meg, h te nem hallottál arról, hogy bárkit meghajtani, nyilván nagyon mérvadó pl annak tükrében, hogy a gluténról sem nagyon hallottál semmit.
„Nem, nem TÚL zsíros. Illetve létezik külön zsírszegény is”
:)
egy átlagos zsírszegény sajt zsírtartalma (100g) durván 10-25 g körül mozoghat, 100g tojásé 10 g. tehát.. a zsírszegény sajtoknak általában még magasabb is zsírtartalma, mint a tojásnak. hú de ciki, ezt nehéz lesz kimagyarázni.
gyanítom, hogy azt se tudod, mi az a zsírszegény sajt. meg gőzöd sincs tojás és sajtok zsírtartalmáról, csak ugye akkor miért okoskodsz?
„ Ez már bőven a napi ajánlott sóbevitel fölött van. Inkább egyél sajtot, túrót, gyümölcsöt.”
:DDD
te aztán tényleg marha nagy szakértő vagy:D tehát pisztácia az rossz a sótartalma miatt, egyen inkább sajtot, aha.
Azt tudod, hogy egy ÁTLAGOS sajt 100 grammjában több só van, mint egy csomag pisztáciában? dehogy tudod.
segítek, hogyan magyarázkodj: „izé..úgy gondoltam, hogy csak 1 cm-es kis sajtdarabkát egyen meg”.
„Mítosz? Milyen mítosz? Ha sok sót eszel dehidratálódsz, abban mi a mítosz? Ezeket az ételeket nem mindennapi fogyasztásra, hanem alkalmi nassoknak találták ki.”
bemásolnád azt a részt, ahol kifejted, hogy mi miatt nem ajánlod a sót, mert nem látom. illetve azt is, hogy pontosan mennyi só van szerinted abban, amit a kérdező eszik, és mennyi is szerinted a határérték. ellenkező esetben hajlamos leszek azt gondolni, hogy csak olvastál vmi félmondatot vhol, hogy só rossz.
„Nem, nem TÚL zsíros. Illetve létezik külön zsírszegény is.”
bemásolnád azt a részt, hol ZSÍRSZEGÉNY sajtról beszélsz? bocs, ez már tényleg szőrszálhasogatás, de hát ennyire bénán érvelsz, nehéz megállni.
„Nekem még sose feküdte meg a gyomromat két szelet sajt.”
és? :D ezzel mit akarsz mondani? hogy akkor a kérdezőjét sem fogja? honnan tudod? itt viszont már a logikával is gondjaid van.
"az olívaolaj is rohadt egészséges."
„Igen, az. Ha még ezt sem hallottad: [link]
:D
tetézd még. tehát a házpatika. com gasztro rovata mint hiteles információforrás? nem akarsz linkelni egy antalvalis cikket is?
linolsav? oxidált LPL lipoproteinek? ezek mondanak vmit? gőzöd nincs róla, mik ezek, ugye? az tudod, hogy mi történik a növényi olajakkal hevítés hatására? gondolom, nem.
Végeztél orvosit, kémia/biológia szakot? vagy legalább szoktál olvasni angolul szakirodalmat? gyanítom nem, de nagyképűsködés, okoskodás az bezzeg megy.
_
„Bírom, amikor egyesek 43 %-kal osztják az észt. Biztos máshol is hasznos tanácsokat adtak...”
én meg azokat bírom, akik érdemben semmit nem cáfolnak, ellenben egy százalékról megítélik a másikat. mellesleg próbáld ki, te lángész, hogy 2 napig írsz politika/vallás/szexualitás vagy akármilyen vitásabb témában, és azonnal 20%-os leszel.
meg egyébként is a haverod is mekkora entellektüel a 80%-ával, alapvető dolgokkal nincs tisztában.
ez azért kicsit bonyolultabb téma annál, hogy visszaböfögjük azt, amit Drugs bunny, vagy más 8 általánossal rendelkező kőbuta „szakértő” mondott.
részemről ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!