Meg tudnátok mondani, hogy ezek az ételek mennyi kalóriát tartalmaznak? Lehet ennyitől hízni?
Tegnapi napon ezeket ettem :
dél körül (későn kelek):4 szelet fehér kenyér, közötte sonka
3 órakor : 1 tányér húsleves
5 órakor: 1 tányér csirkepörkölt, tésztával
7 órakor: 1 tányér csirkepörkölt, tésztával
Ennyit eszek akkor lehet híznom? Napi kalória szükségletem 2180. Bocs, hogy ide írom de nem találtam a neten semmi normális oldalt ahol ki lehetne számolni.
Rossz a kérdésed, alaptalan az elmélet amire alapozol a kérdéseddel.
Kalóriában nincs értelme gondolkodni, mivel nem tudod hogy X bevitt kalória majd téged zsírosítani fog-e.. tippelhetsz, próbálkozhatsz.. nem lesz hozzá igazi alapod hogy megmondd. Még a kaja kalóriatartalmát sem tudod/tudjuk megmondani, nem beszélve a tested által felhasznált energiáról. 2180 kcal, mi? Na persze.. vagy kicsit több, kicsit kevesebb.. mondjuk attól függően milyen napod volt, mit ettél, milyen gyakran ettél..
NE SZÁMOLJ!
Egyél ételt. Az amitől hízol, az nem étel. A kenyér (liszt, cukor) a tészta (szintén liszt) nem számít ételnek. Nincs értelme megenned, semmivel sem lesz jobb ha megeszed. Kicsit jobban jóllaksz, kicsit elkezd zsírosodni a tested mert megemeled a vércukor és inzulinszintedet.. kicsit lassan előkészíted a zsírosodást, elhízást. Kalóriától függetlenül.
Hízhatsz, igen tésztás, kenyeres étrenden hízhatsz. Ezért nem szoktunk ilyen ételeket fogyasztásra ajánlani, mert nem jellemző, hogy egy embernek több zsírra van szüksége a testén. Plusz mert a liszt (tészta, kenyér) egyéb mérgező anyagokat is tartalmaz, nem csak a keményítő a probléma benne.
Kalóriát akkor lehetne megmondani, ha pontos összetételt adnál miből mennyit ettél - hány gramm hús, kenyér, zöldség stb. 1 tányér csirkepörkölt ez így nem adat. Ezért is értelmetlen a kalóriaelmélet.
Anyagcsere, emésztés kérdése.. egy ektomorf embernek sokkal többet kell ennie.
Tolj cukros tejet, még több tésztát és menni fog az a hízás.
7 óra után, este 9 körül is ehetsz. Használj zsírt is, kalória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!