Mely élelmiszerek tartalmaznak transzzsírt, és tényleg ennyire veszélyes?
Olvastam róla, nagyon rossz dolognak van titulálva. Tényleg nagyon komolyan kell venni, vagy ez is túl van reagálva?
Megtalálható édesipari termékek,(töltött kekszek, nápolyik) pattogatott kukorica, levesporok, stb. Miben van még, miről tudtok?
Itt egy kiadós lista:
Nehéz élelmiszer kategóriákat kiemelni, mert adott kategórián belül is van alacsony és magas transzzsír tartalmú. Amivel főleg vigyázni kell az a margarin és bármely magas keményített növényi zsiradék tartalmú élelmiszer (frissföl, növényi "tejszínhab"). ha nincs ráírva a transzzsírtartalma, akkor inkább ne vedd meg.
Komolyan kell-e venni? Ha élelmiszerekről van szó, akkor tényleg nehéz már eldönteni, mi a káros és mi nem. Az is biztos, hogy a transzzsír alaposan keresztbe tett annak a korábbi állításnak, hogy a telítetlen zsírsavak a hasznosak. Erre kiderül, hogy a telítetlen zsírsavak sem mindegy, hogy milyenek, sőt akár károsabbak is lehetnek.
Itt egy cikk a témáról:
Nagyon sokáig azzal hülyítettek minket, hogy a margarin mennyire egészséges. Ilyen meg olyan szívbarát. Ha pedig ennyire óvakodni kell tőle, akkor miért nem kell kötelezően feltüntetni a terméken?! Az emberek figyelmét sokkal jobban felhívni? Nem csak a cigis dobozokat kéne riasztó képekkel ellátni.
Igazából tényleg nincs már olyan készétel, amit nyugodt szível fogyaszthatnánk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!