Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mikor mondjam meg az új barátnőmnek hogy teljesen aszexuális vagyok?
Komolyan én sírom el magam a válaszolók miatt… mi ez a bazi nagy gusztustalan meg undorító vagy meg felháborító duma? Komolyan én érzem ezek miatt kellemetlenül magam. Semmi empátia nincs bennetek kedves emberek?
Hát ezek a válaszok után nem csodálom, hogy ingerültséget okoz az hogy valaki aszexuális. Aztán meg csodálkozás megy, hogy miért nem mondat ezt el? Hát… ezért.
Tudjátok emberek, hogy milyen nehéz aszexuálisként ismerkedni? Még a melegeknél is nehezebb.
Elhiszem, hogy nehéz aszexként aszex partnert találni mert nincs az ember homlokára írva, hogy hé, én aszexuális vagyok. Szerintem ez egy játék képes párkeresési “taktika” ha lehet ennek mondom, hogy randizgatsz aztán talán-talán belebotlasz egy hozzád hasonló partnerbe.
Talán akkor mond el, hogy már 2 hónapja randizgattok amikor már utalásokat tesz a szex dologra, te meg ejts el kis infó morzsákat neki, hogy mi a helyzet veled. Aztán meg rántsd le a leplet magadról és talán ő is rajta van a spektrumon és happy end.
Néhány párkapcsolat kompromisszumokról szól, nem? Van pár olyan aszex-alloszex párkapcsolat ami jól működik csak kommunikálni kell. UI.: csak egy aszexuális ember válasz akinek még sosem volt párkapcsolata de ezek a válaszok után még nagyobb félszel fog belecsapni egy randizásba.
"UI.: csak egy aszexuális ember válasz akinek még sosem volt párkapcsolata de ezek a válaszok után még nagyobb félszel fog belecsapni egy randizásba"
Már megérte! Köszönjük!
Tudod milyen terhet vesztek le a vállunkról?
Semmi értelme aszexuálissal ismerkedni, hiszen nem egyezik a szexualitásunk. Akkor miért kéne vele ismerkednünk?!?
Az hogy neked mindegy az kb. olyan hogy egy hominak is mindegy hogy a partnere hetero csak szexeljem végre, de a vágyott partnere jóeséllyel nem vevő rá. Akkor nem a hetero a rossz, hanem a homo aki heterot akar magának.
Még akkor is ha te nem így látod
“Már megérte! Köszönjük!“ akkor nagyon szívesen barátom, hogy az ilyen emberek miatt tesztek ilyenné.
“Tudod milyen terhet vesztek le a vállunkról?” Mintha sokkal többen lennének az aszexuálisok mint a heteroszexuális emberek. Nyugi a “mi fajtánkból” kevesebb van mint gondolnád. Magyarországon talán kb százezer aszex lehet és remélem nem lesz akkora szerencséd, hogy pont egy ilyen embert fogsz ki a sokból.
Tegyük fel, hogy van egy férfi és egy nő akik szerelmes párt alkotnak (de amúgy lényegtelen a nemük, csak miattatok írtam így, hogy normális kapcsolat legyen). Mondjuk Béla imádja a húst, húst hússal eszik, viszont Kata vegetáriánus, ergó nem eszik húst. Ha szeretik egymást akkor nem fogják egymást kanyázni mert eltérő az “irányultságuk”meg elhordani a francba mint az előző válaszolók csinálták a szerencsétlen kérdezővel. Az ilyen eltéréstől függetlenül is szerethetik egymást és ennyi. Megértik a másikat, hogy miért nem eszik húst vagy épp miért eszik. Meg persze empatikusak.
Nem tökéletes hasonlat, viszont szerintem érthető a hasonlat.
“Semmi értelme aszexuálissal ismerkedni, hiszen nem egyezik a szexualitásunk. Akkor miért kéne vele ismerkednünk?!?” Amúgy vannak olyan aszexuálisak akik szoktak szexelni, csak annyi, hogy nincs szexuális vonzalmuk viszont libidójuk van. Ez olyan mintha nem lennél éhes és van még egy szelet pizza amit nem ettél meg, de azt még megtudod enni annak ellenére, hogy nem vagy éhes.
"Amúgy vannak olyan aszexuálisak akik szoktak szexelni, csak annyi, hogy nincs szexuális vonzalmuk viszont libidójuk van"
Lehet hogy van, de mindig az adott kérdésből kell kiindulni. Abban a kérdésben pedig ez szerepel:
"A szex minden formájától egyszerűen undorodom, nálam szex kizárva"
Akkor miről beszélünk?
Éljen egy egészséges ember cölibátusban csak mert szegény aszexnek társ kell?
Magyarázd már meg az értelmét!
13: teljesen fordítva ülsz a lovon! Nem az a gusztustalan, stb. hogy valaki aszex!!! Hanem az, ahogy ezt titkolja, és próbálna játszmázni, hogy valahogy jól jöjjön ki a dologból! És ez gáz.
Nem, nem az okoz ingerültséget, ha valaki aszexuális! :D Senki nem erről beszélt.
Egyszerűen egy ilyen információt azonnal meg kell osztani az ismerkedés során, nem hónapok, vagy akár hetek múlva. Ez utóbbi taktika csak ilyen téves számításon alapszik, hogy jaj majd belém szeret és megalkuszik, félreteszi a szexualitását, és de jó lesz nekem, lesz párom! Nem, nem ez nem így működik és ez az aszexuális ember empátiájának hiányára utal. Az átlag ember szexuális vonzalmat is keres az ismerkedés során, úgy akar szexelni, hogy mind a két fél kívánja a dolgok rendszeresen, a fejében nincs semmi olyan kompromisszumra lehetőség, hogy oké, a másikat totál hidegen hagyja a szex, de azért legyünk kapcsolatban. Nem, nem akarunk ilyen kapcsolatot. Hiába csűri csavarja a szituációt az aszexuális! Nevetséges próbálkozás! Mondja meg az ismerkedés elején, menjen aszex társkereső oldalra, vagy estekre, de ne más idejét húzza teljesen feleslegesen!
A másik meg, hogy írtad, hogy na így merje az ember elmondani az elején.. Nem az a baj, hogy elmondja az elején, csak az hogy pontosan mit mondd, az számít. Ha úgy állítja be a dolgot, hogy ő aszex, tudja, hogy a másik nem az, de még várja tőle, hogy esetleg nem lehetne-e mégis, hogy próbálkozunk, az hülyeség, veszett ügy. Az értelme azért van ennek az elmondásnak, hogy a másik félnek is legyen valami hasonló dolga, ami miatt kompatibilisek lennének és érdemes tovább ismerkedni. Nem azért hogy egy átlagos szexualitásút behúzzon így egy kapcsolatra.
"Amúgy vannak olyan aszexuálisak akik szoktak szexelni, csak annyi, hogy nincs szexuális vonzalmuk viszont libidójuk van. "
Kit érdekel? Mármint mégis mi a francért akarnék olyan emberrel szexelni, aki nem vágyik szexleni? Tőlem aztán szexeljen, de én biztos vagyok benne hogy egy "átlag ember" ettől még nem ilyen kapcsolatot akar és ezt fel lehet fogni ésszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!