Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » 30 éves korra tényleg ennyire...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

30 éves korra tényleg ennyire szétválnak az emberek kinézetre?

Figyelt kérdés

Vagyis még 30 sem vagyok, hanem 28, de a legtöbb ismerősöm olyan 26-32 közti. Az emberek több, mint fele azt látom nagyon rosszul öregszik. Látható túlsúly, vagy ha az nem akkor is löttyedt edzetlen test, öreg bőr (száraz, ráncos, napégette, lógós, persze nem mindenkinél az összes egyszerre, de ezekből jó pár), férfiaknál kopaszodás, de nőknél is látszik a nem egészséges haj más módokon.

Meg van egy kisebbség, aki jól néz ki ugyanezekben a dolgokban. A bőre, a haja, a teste jól néz ki és lehet mondani, hogy fiatalnak néz ki. Én rájöttem, hogy nem akarok olyan párt, aki ezekben nem hasonlít rám. Nem akarok egy olyan embert, akivel egykorúak vagyunk, de kinéz hozzám képest 10 évvel idősebbnek (részben úgy, hogy én fiatalabbnak nézek ki, ő pedig öregebbnek). Viszont kétségbeejtő, hogy milyen kevés ember van, aki ebbe a rendben kinéző kalapba sorolható. Még 5 éve is arra emlékszem, hogy azért nem vált el ennyire az akkori korombeliek kinézete egymástól. Te mit tapasztalsz?

2024. jún. 22. 12:23
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

28 felett azért már látszik, hogy valaki nem olyan hamvas.

Önmagunk megítélése pedig elfogult szokott lenni. Az összes öregebbnek kinéző ember azt hiszi, hogy fiatalabbnak látszik, mert máshogy látja magát a tükörben.

2024. jún. 22. 14:23
 12/16 anonim ***** válasza:

Csak megerősíteni tudom, én is 28 éves koromban robbantam le, vagyis lett egy betegség, híztam 25 kilót, meggyötört az élet, mert komoly anyagi problémám is volt. Azóta egyébként nem is tudtam visszatérni a fiatalkori kinézetemhez.

Sok ismerősöm pedig megőrizte a fiatalos kinézetét, viszont nekik elég jól alakult az életük.

Nekem az az elméletem, hogy a problémák ennyi idősen meglátszanak már a testen. Tiniként még nem, de ennyi idősen már eléggé lerombolja az embert akár egy mentális betegség.

2024. jún. 22. 15:20
 13/16 anonim ***** válasza:
Nekem is ez a tapasztalatom. 31 vagyok, amikor nézegetem a képeket régebbi osztálytársakról, vagy csak találkozom régi barátokkal, korombeliekkel, akkor eszméletlen, mennyire látszik az öregedés már néhányakon. A legdurvábban azokon, akik elengedték magukat és elhíztak, de emellett a dohányzó ismerőseim szintén kivétel nélkül már 40-nek néznek ki. 31 évesen. Nyilván én sem nézek ki pontosan úgy, mint 10 évvel (és két gyerekkel) ezelőtt, ezt nem is lehet/szabad elvárnia magától senkinek, de vannak szintek. Ha valaki kicsit is odafigyel és viszonylag egészségesen él, akkor 30-as éveiben még tud jól kinézni, de aki már huszonévesen elengedte magát, vagy akár lett valami betegsége (mint a #12 is írja), akkor annak extrán nehéz vagy szinte lehetetlen fiatalosan kinéznie onnantól kezdve.
2024. jún. 22. 15:48
 14/16 anonim ***** válasza:
Sajnos látom magamon. 31 éves vagyok, de látom, ráncok szántják fel az arcom, az arcom megereszkedett, kopaszodok, stb stb. Ez a férfiak sora általában...a hanyatlás.
2024. jún. 22. 16:00
 15/16 A kérdező kommentje:

11. Nem kell saját magadtól elszállni, de ha valaki heti szinten megkapja újonnan megismert emberektől őszintén meglepődve azt, hogy őt mondjuk 5 vagy 8 évvel fiatalabbnak gondolták a valós koránál, miközben ő egyáltalán nem hozta fel a témát, csak kiderült a kora beszélgetés közben, akkor abban van valami.

Ez mellett persze tényleg létezik az is, hogy senki nem fogja senkinek sem azt mondani, hogy ő öregebbnek néz ki a koránál, mert nem akarják megbántani. De azért van különbség a kettő között.

És persze sok olyan ember van, aki csak azt hiszi, hogy fiatalabbnak néz ki, de közben nem. De attól még van egy olyan réteg is, akik tényleg igen. És nem csak magamról beszéltem, hanem a környezetemben más emberekről, akik tényleg fiatalnak néznek ki. Olyan embernél nehezebben tűnik fel, akit régóta ismersz, mert már tudod, hogy hány éves. De tegnap ott ült egymás mellett két egykorú ismerősöm és akkor jutott ez eszembe, mert úgy néztek ki, mintha vagy 10 év különbség lenne köztük.

2024. jún. 22. 16:01
 16/16 anonim ***** válasza:
Nekem nem ilyenek az ismerőseim.
2024. jún. 22. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!