Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Érzelmileg elérhetetlen vagyok,és eléggé sérült de párkapcsolatra vágyom?Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

20 éves leszek nemsokára,még nem volt kapcsolatom sose.Mentálisan se vagyok toppon illetve fizikailag se..Szóval nem vagyok főnyeremény az tuti.De valahol mégis vágyom rá.Fogalmam sincs hogyan tudnék befogadni egy férfit az életembe amikor egy sem játszott szerepet benne sosem(nem volt apám,nagyapám,keresztapám stb)

Jártam terápiára de semmit se ért.Olyan mintha egy nagy falat húztam volna magam köré ami csak nőket enged be(velük nincs különösebb bajom)

Tudom magam kell rendbe hozni előbb,de és ha az sose jön el??Nem tervezek egyedül megrohadni,de úgy tűnik úgy fogom végezni

Illetve még azt hozzátenném hogy nem azért nem volt eddig senkim mert senkinek nem kellettem,hanem mert mindenkit elüldöztem vagy elutasítottam

jún. 2. 15:51
 1/4 anonim ***** válasza:
0%
Első lépés, hogy nem a GYK-n hisztizel. Eleve ez a tartalom 99%-a, qrvára nem kell több.
jún. 2. 15:55
 2/4 anonim ***** válasza:

Pontosan mit akarsz, párkapcsolatot, vagy boldog lenni? Nem ugyanaz a kettő, ha lesz barátod az nem oldja meg a problémáidat.

Hasonlóan hozzád, én is zárkozott voltam, 10 éves koromban pszichológushoz küldtek, mivel körzővel vagdostam fel az alkaromat, az iskolában nem beszéltem.

Ami segített, az a környezet változás, középiskolában új környezetbe kerültem, javult a helyzet. Képes voltam beszélni, habár eléggé csendes voltam. Ami ezután sokat javított az az apró változtatások, eleinte nem köszöntem a buszsofőröknek annyira félénk voltam, és az volt az egyetlen célom, na majd ma köszönök. Egyszer sikerült kinyögni, azóta akadály mentesen megy

Majd később egyetemre mentem, ott is történt változás. Most 22 évesen már van önbizalmam, képes vagyok alap dolgokra, de még mindig viszakozok, nem tudok az emberekkel mélyen kapcsolatot létrehozni, mintha egy állarcban lennék.

Egyedül otthon a családommal tudok normálisan viselkedni.

Nyílván nem nekem kellene tanácsot adnom, aki hasonló cipőben jár és nem teljesen oldotta meg a problémáját.

De ha segít, akkor ajánlom, hogy először tegyél fel magadban kérdéseket, mire is van szükséged, mit akarsz.

Változtass a környezeteden és tűzz ki apró célokat.

jún. 2. 16:02
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, mennyi ideig jártál terápiára, de én azt javaslom, hogy mindenképp menj el újra, mert ezt a kérdést nem fogod tudni egyedül megoldani. Szerintem érdemes lenne kimondottan férfi terapeutához. Ne várd, hogy pár hét alatt megoldódik a problémád, az önismeret egy hosszú és sokszor rögös út lesz, ami akár évekig eltarthat, de hosszú távon így leszel képes egészséges kapcsolatokat kialakítani. Nagyon-nagyon fiatal vagy még, nem is kell rohannod sehova, ne érezd úgy, hogy bármiről lekéstél volna, csak mert nem volt még barátod. A következő éveidben biztosan több felnőtt férfit fogsz megismerni egyetemen, munkahelyeken stb., mint akikkel eddig találkoztál, ez is sokat fog segíteni a velük való kapcsolatteremtésben, kommunikációban, együttműködésben, tapasztalatszerzésben. Sok sikert! :)
jún. 2. 16:43
 4/4 anonim ***** válasza:
Kérdező, minek mentél olyan terapeutához, akiben eleve nem voltál képes megbízni? Ennek mégis mi értelme volt?
jún. 2. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!