Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Akadály lehet, ha nekem nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akadály lehet, ha nekem nem egyértelmű ez-az?

Figyelt kérdés

Sokszor csodálkoznak az emberek, ha visszakérdezek válasz helyett, vagy szimplán nem világos amit mondanak

Ők azt mondják ez egyértelmű, de nincs olyan logikai láncolat, ami minden más eshetőséget 100%-ban kizárna. Tehát igazából ők tévednek. Én pedig -pusztán valósuínűségi alapon- nem tudom vélelmezni/kiválasztani azt a jelentést, amit ők akartak.

Egy példa: volt, hogy kolega kérdezett valamit és nem volt egyértelmű mit szeretne megtudni. Mondtam már neki is sokszor, hogy konkrétan kérdezzen, különben nem értem. Gondoltam, hogy akkor most szemléltetem vele a dolgot, és direkt aszerint válaszoltam, hogy tuti ne arra feleljek, amit meg akar tudni

Hát nem jött össze. Kiderült pont erre akart rákérdezni 😑

Szóval ez a tulajdonságom mennyire nagy hátrány ismerkedéskor? Harmincas férfi vagyok amúgy, és kizárólag a nők érdekelnek. Nem vagyok értelmi fogyatékos (ez az egy biztos )

2024. máj. 5. 22:39
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
89%
Elég nagy hátrány, hiszen három mondat után sikítva menekülne bármelyik nő.
2024. máj. 5. 23:21
 12/30 A kérdező kommentje:
Tőled biztosan nem, törpincel 🤭
2024. máj. 5. 23:24
 13/30 anonim ***** válasza:
91%
Kérdező igazad van, de a generalizálás az ami segít navigálni és érdemben használható választ adni/kapni. Ha a képernyődön van 10 millió zölden világító pixel és 10 vörös, akkor csak annyit mondasz, hogy a képernyőd fehér. Nem tényként kezeled azt, hogy a másik megértsen, csak feltételezed róla, hogy érti a kérdést és számodra megfelelő választ ad. Például, ha arra kéred, hogy csukja be az ajtót egy olyan nyelven, amit ő is képes dekódolni és jön egy asperger-szindrómás, mint te és megkérdezed melyik ajtót, mert egy ajtó van a szobában, de 20 másik az épületben. Akkor nyilván én hibáztam, mert túlbecsültem a képességeidet számodra nem volt egyértelmű, hogy arra az ajtóra gondoltam, ami a szobában van. Ha qurva nagy szarszag árad a folyosón és ugyanezt a kérdést ott teszem fel, akkor átlag embernek egyértelmű, hogy a mosdó ajtót szeretném becsukatni veled. De tanulva az esetekből, következőben átlépek rajtad és becsukom az ajtót, de semmiképp nem állok le veled beszélgetni, mert nem energiahatékony és csak károm származik a társaságodból. Nos az élet minden területén ez valahogy így működik, ezért maradsz pár nélkül valószínű.
2024. máj. 5. 23:27
 14/30 anonim ***** válasza:
89%
Az utolsó nagyon jól leírta.
2024. máj. 5. 23:29
 15/30 A kérdező kommentje:
A generalizálás az, amit Dean Burnett egyik műve szerint csinál "Az idióta agy". Egy energiaspóroló eljárás, de nagyon komolyan kompromisszumos.
2024. máj. 5. 23:33
 16/30 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelműen nagy hátrány, kivéve abban az esetben, ha hasonlóan kalibrált nővel ismerkedsz: számára akár kifejezetten vonzó is lehet. Nem tudhatjuk, Aspergeres vagy-e, de én is rögtön arra asszociáltam, mint a 13. hsz szerzője.
2024. máj. 5. 23:40
 17/30 anonim ***** válasza:
87%
Az ember, mint minden más élőlény az energia spórlásra van programozva. Most nem írok erre példákat, de az unalmas vasárnap estéden ezen elgondolkozhatsz vagy harmadszor is leírhatod, hogy mi a generalizálás. Miközben a saját logikai struktúrádba buksz bele. Most már tényként állítasz valamit, amit egy szerző írt, csupán azért, mert te a mondandójával azonosulni tudtál. Itt a kör részemről bezárult, mert loop-ba kerültünk. Szép estét!
2024. máj. 5. 23:48
 18/30 A kérdező kommentje:
Nem kerültem loopba. Nyugodtan elismerheted, hogy az emberi agy működése ilyen szempontból hibás. Vagy nem engedi a nárcizmusod?
2024. máj. 5. 23:53
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
Pont van egy ilyen kollégám, mint te, kínszenvedés betanítani, nem lehet rábízni egy feladatot sem, mert mindenbe mindent belemagyaráz, nem érti, hogy mi a feladat, hülyeségeken képes órákat piszmogni, a fő tevékenységet pedig silány minőségben "végzi", vagyis a dolog fele el sincs végezve. Sosem akarnék egy ilyet párkapcsolatra, az ilyen emberben nem lehet megbízni.
2024. máj. 6. 00:01
 20/30 A kérdező kommentje:

#19 ez a kollégád biztos nem én vagyok. Engem nem kell tanítgatni, képzett szakember vagyok. Másrészt nagyon ritkán vétek olyan hibát, ami objektív szempontok alapján felróható lenne.

Amit írsz az nyilván nagyon irritáló lehet. Remélem velem kapcsolatban nem érzik ezt

2024. máj. 6. 00:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!