Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy mamahoteles nő miért várja el, hogy a párja külön éljen a szüleitől?
Érdekes h rengeteg nőnek mégis van férje háza autója.
Ezzel akarod magad vígasztalni?
Hogy ezek majd egyedül tengődnek?
3an vagyunk testvérek, van férjünk, házunk , lakásunk.
Az a baj kérdező hogy te úgy gondolkodsz mintha egyedül lennél férfi a világon.
Nekem sem volt ezer másik az exem után, de lett 1 férjem akivel felélítettünk egy házat.
És nem egy kihalt zsák faluban .
Attól hogy te valamit nem nyújtasz, még más férfi meg tudja adni, hidd el.
Bármennyire is fáj.
"Mondjuk ha a kötelező minimum 200 000 Ft, és elmégy oda 240 000-ért, de egy férfinek meg adnak 295 000-t. Hát így."
Ez nem férfi vagy nő kérdés. Az egyik munkavállaló 240-et, a másik pedig 295-öt alkudott ki magának, ennyi.
Konkrétan a saját szakmámban van két nőismerősöm, akiknek tudom a fizuját. Ugyanabban a suliban végeztünk, ugyanaz a munkánk is, csak más cégeknél. Volt olyan, hogy 2 évig magasabb volt mindkettejük fizuja, mint nekem. Aztán nekem emeltek többet, nekik kevesebbet, mert az én cégem jobb helyzetben volt, akkor picit megelőztem őket. Most kb egyforma.
Egy másik nőismerősöm állami cégnél fogta magát, és amikor kevesellte a fizetését, jelezte, és találtak megoldást az emelésre. Nade ehhez előtte 2 éven át kőkeményen teljesített a szervezetben, ahol dolgozott.
Szóval olyan ez a "nők kevesebbet keresnek", mint az "azért, mert én cigány vagyok??". Nem, nem azért.
Hanem azért, mert más érdekérvényesítő képességekkel rendelkeznek az emberek.
Jó, aki ennyi idősen nem tudja megoldani azt, hogy külön lakjon így vagy úgy az annyit ér. Akinek vidéken nem sikerült egy olyan állást szerezni, amivel egy albérletet fenntudna tartani, az egy 0. Ennyi.
Ha férfi lenne a delikvens, akkor nem mentegetnétek így. Szánalmas.
Meddig fogsz még gyűlölködni a bugyuta kérdéseiddel, a troll kérdéseiddel, ha kimondják hogy ilyen meg olyan meg amolyan minden nő…. Akkoris ez miben befolyásolja a te életedet?
Én is van akit utálok, de nincs szükségem lejáratni, hazudozni, kipellengérezni.
Jól érzem magam nélküle.
"Ez nem férfi vagy nő kérdés. Az egyik munkavállaló 240-et, a másik pedig 295-öt alkudott ki magának, ennyi."
Nálunk titok a fizu (!!!), de kétszer mégis véletlenül megtudtam.
Én 150-ért mentem el, ugyanolyan végzettségű férfi kollegám 135-ért. (Ugyanaz a munka.)
Én minden évben kértem fizetésemelést, de nem kaptam, mert azt mondta a fűnök, fix a költségvetés és nem kapott több bért az osztály.
Mégis 8 év múlva véletlen megláttam, ennek a férfikollegámnak 180 000 lett a fizetése addigra. Én elmentem.
Volt könyörgés, sírás-rívás.
Persze hogy elmentem emiatt (is), ettől még nem változik az, hogy nekem kevesebb pénzt adtak, mint neki.
Ezt pedig kimutatja a statisztika, erről beszélünk.
"Hanem azért, mert más érdekérvényesítő képességekkel rendelkeznek az emberek."
Ezek szerint ez egy nemi különbség, hogy az egyik nemnek jobb, a másiknak rosszabb az érdekérvényesítő képessége.
Az egyiket úgy nevelik, hogy jobban harcoljon és szerezzen, a másikat úgy, hogy inkább ne mondjon nemet, hanem törődjön bele a dolgokba legalább átmenetileg "a békesség kedvéért", mert ettől tekintenek rá jó emberként. Eltérő elvárások vannak a 2 nem viselkedése iránt. Hm?
44 vagyok.
"Mégis 8 év múlva véletlen megláttam, ennek a férfikollegámnak 180 000 lett a fizetése addigra. Én elmentem."
Honnan a búbánatból tudod, hogy ez csakis azért történt, mert neki más nemiszerv van a lába között? Mi van, ha ő évente nem egyszer, hanem 3szor ment oda a főnökhöz addig, amíg el nem intézett magának emelést? Mi van, ha taktikázott, és fentebbi főnökkel lett jóban, és ő intézett neki emelést? Lehet, hogy ez a fenti főnök neked duplaannyit adott volna, mint neki. Ez így amit leírtál nem bizonyít, és nem is cáfol meg semmit.
"Ezek szerint ez egy nemi különbség, hogy az egyik nemnek jobb, a másiknak rosszabb az érdekérvényesítő képessége."
Ebben szerintem is van valami.
"Eltérő elvárások vannak a 2 nem viselkedése iránt."
Pontosan. Ez rossz lenne? Szerintem nem az. Ennek köszönhető, hogy vannak férfiak, akik házat építenek, tengeri olajfúrótornyokon, bányákban, soktízméteres magasságban ultramagas feszültségű vezetékeket tartó oszlopokon és más hasonló helyeken tudnak dolgozni.
Ettől függetlenül mindenki választhat, hogy ha rájön, hogy neki szar az érdekérvényesítő képessége, akkor X módszerrel fejleszt rajta. Vagy nem, és inkább elhiszi, amit a média sulykol belé, hogy hát ez ilyen, 30%-al kevesebbet keresnek a nők globálisan, köcsög férfiak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!