Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A nők tényleg azt szeretik, hogy egy férfinak saját értékrendje és véleménye van és nem egy bólogató kiskutya? Hogyha tényleg így van akkor miért szakítják meg az ismerkedést, hogyha nem mindenben értünk egyet és miért nem lehet velük vitatkozni?
Lehet hogy fontos témákban nem egyezik a véleményetek.
Ilyen esetben minek folytassa a beszélgetést? Mindig vitatkozzatok majd mert mások vagytok?
"Nem egyezik mindenben a vélemény akkor hagyjuk ezt, nem egymást keressük, te gondolod rosszul, ne vitázzunk ezt látom."
Írsz konkrét szituációt is? Így nem lehet érdemben válaszolni a kérdésedre.
Miben nem egyezett a vélemény?
Az, hogy azt akarom, legyen saját véleménye, az nem azt jelenti, hogy legyen *más*, mint az enyém. Azt jelenti, azért legyen az a véleménye, mert azt gondolja, nem azért, mert puncit remél.
És ez nem csak politikai dolgokra igaz. Az én jövendőbeli páromnak, most akárhol is van, saját meggyőződése, hogy a Citizen Kane túl van hypeolva.
Legyen, és nem is kell, hogy mindenben egyezzen a véleményünk, de bizonyos dolgokban nem tudok és nem is akarok kompromisszumot kötni, tehát nem fogok kapcsolatba kezdeni valakivel, akinek gyökeresen eltérő véleménye van róla (hiába vitatkoznánk erről a dologról, nem olyasmi, amiről meg lehet győzni a másikat).
Tipikusan ilyenek a pénz kérdése (beosztása, felhasználása, szerepe az életedben), női és férfi szerepek a hétköznapokban hosszútávon (tehát nem az a baj, ha szerinte udvariasság kinyitni egy ajtót egy nő előtt, szerintem meg nem, hanem ha ő azt szeretné, ha a felesége szülne 2-3 gyereket és háztartásbeli lenne, max. részmunkaidőben dolgozna majd ha a gyerekek kinőtték a kisiskolás kort, ami nekem semmilyen módon nem pálya), politika, vallás, rasszizmus.
Kezdjük ott, hogy én nem puncimágnes miatt osztom meg a nézeteimet, mivel nem túl népszerű világnézeteim vannak, ezért nem ezzel csajozok, de nem titkolom a nézeteimet. Tegnap arról beszéltem vele, hogy épp tervezzük barátaimmal az idei nyaralást és szívesen utaznék minél többet, de sajnos nincs erre idő, mert sokat dolgoznak. Nem vagyok egy munkaszerető ember van munkám, de nem hiszek a munka értékteremtő erejében, ez csak egy illúzió, hogy azt higgyük, hogy fontos dolgot csinálunk, a társadalomért, gazdaságért, de valójában ez egy semmittevés amit tevékenységnek adnak el. Barátaim is ezt a nézetet erősítik. Szeretnék minél többet találkozni velük, mert abban a társaságban feltöltöltődök, de a sok munka miatt nem tudunk annyit találkozni. Nem légbőlkapott össze vissza hadoválás ez amiről írok most és amiről tegnap beszéltem, sokat olvastunk ilyen témákról. Most egy olyan könyvet olvasok ami arról szól, hogyha nem áll le ez a folyamatos gazdaság növekedés akkor jó pár éven belül még nagyobb klímakatasztrófa lesz és össze fog omlani ez a társadalom. Nemnövekedés (degrowth) gazdasági rendszeren kell dolgozni és újraelosztáson a felső 1% vagyonát kell újraelosztani, ami írdatlan felfoghatatlanul nagy vagyon, nagyon sok ember ezzel nincsen tisztában. Annakidején Henry Fordnak volt egy olyan mondása, hogy talán jobb az, ha az emberek nincsenek tisztában a gazdasági működéssel, mert ha tisztában lennének vele, holnap kitörne a forradalom. Biztos vagyok benne, hogyha ez kiderülne, hogy mennyi vagyon van a felső 1% kezében akkor sorozatos tüntetések törnének ki. Ha lesz egyszer gyerekem én szeretném, hogy neki jobb élete legyen, mint nekem és, ha lesz unokám neki is a legjobbakat kívánom, de nem akarom azt, hogy a gyerekemnek ne jusson tiszta levegő és az unokám a földi pokolban nőljön fel. Nem tartom magam szélsőségesnek, de a rendszerben átfogó változás kell, mert sajnos 1,5 celsius fokot elbuktuk, mert 2030-ra érjük ezt el, de még meglehet menteni a menthetőt.
Nem hiszek abban, hogy véres forradalmaknak kéne kitörniük, ellenzem az erőszakot, mert az erőszak még több erőszakot szül, részben ezért is volt annakidején annyira kegyetlen a Szovjetunió. Nagyon nem szeretem azt amikor azt mondják rám, hogy szélsőséges vagyok, szélsőbalosoznak, komcsiznak, mivel viszolygok az erőszaktól és nem kell feltétlenül vérnek folynia ahhoz, hogy egy élhetőbb, fenntarthatóbb társdalomban éljünk. Tudom jól, hogy a legtöbb embert úgy nevelik, hogy a sok munkával értéket teremtesz, ezt belém verték a szüleim, a tanáraim, csapból is ez folyik, de ha mélyére látunk ennek akkor észre vesszük azt, hogyha a legtöbb munkahely megszünne nem omlana össze a gazdaság. Igen vannak hasznos munkák, de a legtöbbet selejtezni lehetne és szerintem selejtezni kéne őket, ráadásul tudományos tény az, hogyha kevesebbet dolgoznánk a karbonlábnyomunk is kisebb lenne, de sajnos ettől függ az életünk. A munka világában gyökeres változások kellenek. Ezt gondolom ti is érzékelitek, hogy nincs minden rendben a munka világával és, hogy nagyon sok felesleges munka van amit csak a státusz miatt tartanak fent. Nem hinném azt, hogy én és a baráti társaságom és azok a rendszerkritikus gondolkodók akiket olvasok szélsőségesek lennének, mert nem a mainstream dolgokat ismételik állandóan.
Az a tegnapi csaj, akivel úgy volt, hogy pénteken találkozom, elég nagy lmbtq barát. Persze én is fontosnak tartom a melegek jogait, de mi van a munkavállalói jogokkal azok nem annyira fontosak azoknak az embereknek akik szeretnek szivárványos zászlókkal pózolni? Nem annyira fontos a Föld bioszférája és majd az unokáink jövője? Szerintem ezek fontosabbak, mint a melegek jogai. Az ilyen nagyon liberális emberek nem szeretik azt, ha az LMBTQ mellé a lobbi szót is odabiggyesztem, dehát ezt csinálják a nagyvállalatok, jófejségből szívárványosítanak, nekik nem a melegek jogai a fontosak, hanem az, hogy minél nagyobb profitjuk legyen. Ők mikor lobbiztak a munkavállalói jogok mellett és a gyermekmunka felszámolása miatt? Mikor lobbiztak a kevesebb munkaidő mellett? Nyugaton bevásárolták magukat a politikába fogyjul ejtették az államot. Ezeket a nézeteimet amik nem népszerűek, mégegyszer mondom nem azért csinálom, hogy ezzel csajozzak, hanem ezeket az ügyeket fontosnak tartom és szeretnék abba hinni, hogy elgondolkodtatok egy pár embert és ezzel én is egy élhetőbb társadalomhoz hozzájárulhatuk hiába vagyok csak egy kis pont.
Én teljesen toleráns vagyok más nézetű emberekkel nem várom el azt, hogy úgy gondolkozzon, mint én, mert lehet erről beszélgetni és kultúráltan vitatkozni ezekről, tudással gazdagodhatunk, lehet én is sokat tanulnék a másiktól, ez szerintem célravezetőbb, mint buborékba bezárni magukat, ahogyan a legtöbben teszik és az a tegnapi csaj tette. Egyébként nem csak politikával vagyok elfoglalva, nagyobbrészt vele nem politikáról beszéltem, csak véletlenük szóba jött ez a téma. Jobb lenne, ha ezeket teljesen magamba tartanám és nem beszélnék erről? De akkor hogy születhet ebből egy rendes kapcsolat, hogy titkolnom kell a nézeteimet, mert állítólag annyira szélsőséges?
Szerintem nem szélsőséges annyira, én egyetértek veled pl ezekben, amiket írtál, kivéve abban, hogy csak egy dologgal foglalkozzunk, lehet egyszerre “lobbizni” lmbtq témában is és gazdasági ügyekben is. Erről az jutott eszembe, hogy valamelyik nap láttam egy videót, amiben egy egeret mentett meg a csaj a fagyhaláltól, sokan írtak, hogy remélik túléli, mások meg leoltották a földig, hogy Gázában gyerekek halnak meg, ti meg egy egér miatt izgultok. Nem tudom, ezek a dolgok hol zárják ki egymást.
Ha beszélek épp egy nekem fontos témáról és a másik rákontráz, hogy de az ő témája sokkal fontosabb, az enyém teljesen lényegtelen, akkor ez eléggé befolyásolná a szimpátiámat irányába, akkor is, ha egyébként igazat adok neki a véleményével kapcsolatban.
Pláne akkor, amikor csak ilyen eszmecsere szinten van jelen a dolog, tehát nem arról van szó, hogy mondjuk egy időben van az LMBTQ barát tüntetés meg a világelit elleni, és melyikre menjünk. :) Beszélgetni van idő mindenről. Akkor kell dönteni, ha cselekedni kell.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!