Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ismerkednétek olyan férfival aki nem iszik alkoholt (soha!)?
Az előző komoly kapcsolatomnak emiatt lett vége. Azt mondta a párom, hogy én nem tudom elengedni magam és néha meginni valamit, ez nagyon furcsa. Meg mindig kellemetlen szituációkba hoztam állítolag magunkat, amikor a baráti társaságába hozták a piákat és csak én nem ittam. Elvileg emiatt nem hívtak aztán minket. Az apját is sokszor megsértettem amiért nem ittam vele. Náluk az alkohol fontosnak számít, az apja minden nap megiszik egy sört kísérővel vagy 2 pohár bort. Ő is minden este ivott egy pohár bort. Azt mondta ez természetes és minden normális felnőtt ember ezt csinálja. Kávézik és bort iszik. Én meg mindig szégyenbe hozom magamat, hogy egy kávét nem fogadok el sehol (gyerekkorom óta vérnyomás bajaim vannak és nem ittam soha kávét!) meg az étteremben is én vagyok egyedül aki nem iszik bort. Nálam az apja az már alkoholista kategória, mert rendesen izgul, hogy meg tudja inni a napi sörét és pálinkáját. Ha nálunk voltak és nem volt itthon, el kellett mennem venni. Szerintük ez nem az, ez természetes és az alkoholisták nem a legdrágább sört, bort, pálinkát isszák hanem műanyag palackosat.
Szóval én soha nem iszok egy kortyot se! Nincs előzménye, nem szeretem! Egyszer voltam részeg, nem jött be, halálfélelmem volt valamiért és pánikrohamom lett. Az íze se jön be, nem szeretem a keserűt!
Ez párkeresésben, kapcsolatban komoly probléma lehet? Nehéz dolgom lesz szerintetek? Van egyáltalán olyan nő aki ezt elnézi?
#29:'nem szokásom egymagamban...'/' NEKEM nem tetszenek az ilyen dogmatikus gondolkodású emberek.' Ez aranyos így, párba állítva.
'amellett az alkoholnak kis mértékben is van hatása, ' -hát, lehet hogy van, de én nem szoktam érezni. Szeretem az ízét, de csak annyit iszom, hogy ne érezzem az egyéb hatását. Ha érezném, akkor csak fél pohárral innék vagy semmit sem. :)
'Remélem, SAJÁT preferenciákat azért még fel szabad állítani.'- hát persze, hogy szabad, de nyilván ezen a felületen kérdezni is szabad még, ugye?
30
Méretes hülyeség. Vannak közösségi tevékenységek, ilyen az alkoholfogyasztás (aki már ott tart, hogy egyedül műveli, ott gondok vannak), ilyen nagyon gyakran a kirándulás, a bulizás stb.
Igen, el lehet menni egyedül este a városba szórakozni, de ugye nem olyan jó, mint társasággal. El lehet menni egyedül egy kalandparkba, de azért a barátaiddal jobb. És igen, lehet iszogatni egyedül, de sokkal jobb egy közösségben.
És ismétlem, semmi baj, ha valaki ezt nem akarja. Ugyanígy nem baj, ha valaki pl sosem akar kimozdulni otthonról. Nem gáz, nem bűn, erkölcsileg nem problémás, csak nem egymást keressük.
33
Javaslom az értő olvasás gyakorlását, senkit sem próbálok meggyőzni, pusztán a saját preferenciáimat ismertettem egy kérdés alatt, ami erről szólt.
Ez továbbra is homály. Ha hat rám az alkohol, és szeretem a hatását, miért kell valaki mással csinálnom?
Milyen más dolog van, amit egyedül csinálni "gondot" jelent, mással nem?
Ha a párommal iszok meg esténként egy pohár bort, az oké, ha egyedülállóként iszok meg este egy pohár bort, az ciki.
"Amellett pedig NEKEM nem tetszenek az ilyen dogmatikus gondolkodású emberek. Lásd a csokis-gyorséttermes példámat.2
De azt mért nem tudod elfogadni, ha valakinek egyszerűen nem ízlenek ezek a dolgok?
Én pl. kihánytam 15-20 évvel ezelőtt 3 gyorséttermes kaját is (Meki, Burger, KFC), azóta nem eszek, nekem gusztustalan.
És tudok olyat, aki egyszerűen nem szereti a csokit, mert nem ízlik neki.
Ezzel problémád van?...
Miért?
38 Miért nem megy le a torkodon, hogy egyszerűen NEM? Tudod, a nem az nem.
Senkit sem próbálok meggyőzni az igazamról, senkit sem igyekszem meggyőzni, hogy fogyasszon alkoholt, az absztinens barátaimat és ismerőseimet sosem csesztetem ezzel, mi a büdös francért nem lehet lenyelni, hogy párkapcsolatra nem lépnék dogmatikus gondolkodású emberrel?
Ha tudnál olvasni pl, akkor értenéd, hogy nem olyannal nem jönnék össze, aki nem szereti a csokit vagy gyors kaját, hanem olyannal, aki ELVBŐL, VALLÁSOSAN óvakodik ezektől.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!