Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért nem akarnak ismerkedni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem akarnak ismerkedni velem a férfiak, miután megtudják, hogy ügyvéd vagyok?

Figyelt kérdés
Nem azzal kezdem senkinek, hogy ügyvéd vagyok, azonban mégis azt tapasztalom, hogy ezt megtudva a legtöbben nem érdelkődnek tovább irántam. Tisztában vagyok vele, hogy rengeteg sztereotípia övezi a foglalkozásomat, amik rám egyáltalán nem igazak. Nem érzem magam senkinél felsőbbrendűnek, nem gondolom magam tévedhetetlennek, pont ellenezőleg, szükségem van a kritkára. Nincsenek irreális elvárásaim, nem gondolom azt, hogy bárkit a végzettsége, anyagi javai határoznának meg. 2 hosszabb, közel évtizedes kapcsolatom volt, netán az lenne a gond,hogy tapasztalatlannak tartanak? Esetleg az, hogy nincs klasszikus 9-től 17 óráig tartó munkám, sokszor estébe, éjszakába nyúlóan is el kell látnom a határidős feladataimat?

2024. jan. 15. 14:35
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
60%

Na nekem közöm nincs a joghoz, de már simán írok keresetlevelet, FMH-ra ellentmondást szakszerűen, stb...:D

Kb semmivel se rizikósabb ilyen téren ügyvéddel kezdeni.

"beperel"

Hát, ha még volna kedve velem is foglalkozni a kismillió kopipasztája mellé, tegye. :)

Nekem csak értelmiségi bnőim voltak, programozó, tanár, nyomdavezető, marhatelepen genetikus :)...

Velük legalább lehetett elég rendesen beszélgetni, volt bolti eladó csajszi, kb minden második szava káromkodás volt, meg megfelelési kényszer, elég dedó módon...

2024. jan. 15. 16:55
 32/52 anonim ***** válasza:
70%
Kérdező én is jogász vagyok és azt vettem észre, hogy nekem igazán csak jogásszal működik és a barátaim többségén is ezt látom. Akik nem jogászok, nem is értik ezt a világot. Ez egy hivatás, amit persze eléggé megcibálnak és próbálnak a földbe döngölni, de mégis egy jogász teljesen máshogy látja a világot sokszor. Nem azért, mert jobb, hanem mert az egyetemen kapsz egy olyan látásmódot, amit utána nem tudsz kitörölni. Ez biztos sok más hivatással így van, de én csak ezt ismerem. Én nem vesződnék a helyedben az ilyen "höhö hát én is tudok keresetlevelet meg FMH ellentmondást írni, stb." emberekkel...
2024. jan. 15. 17:10
 33/52 anonim ***** válasza:
6%
Adocsalokat kirangatod a xarbol..
2024. jan. 15. 18:06
 34/52 anonim ***** válasza:
37%

Szerintem kevésnek érzik magukat hozzád.

Sosem tudhatod, mindenki más, kérdezd meg tőle.

2024. jan. 15. 19:08
 35/52 anonim ***** válasza:
0%

Igazad van. Én is jogász vagyok, és uezt gondolom.

Sajnos fogalmuk sincsen az egészről…jönnek az ilyen és ehhez hasonló hülyeségeikkel. Azt hiszik a jog annyiból áll, amennyit ők látnak belőle. Annál sokkal , de sokkal összetettebb és bonyolultabb…

Nem véletlen, hogy orvos az orvossal, jogász a jogásszal. Ez a két szakma az, amit csak az ért meg, aki benne van.

2024. jan. 15. 19:10
 36/52 anonim ***** válasza:
58%

Ha volt két, közel évtizedes kapcsolatod, akkor nem valószínű, hogy tapasztalatlannak gondolnak...

Az időnkénti hosszú munkaidődbe nem hiszem, hogy sokan belegondolnának, szerintem ez eszükbe se jut. (Mondjuk ismertem egy jogász lányt, akivel laktam, az valóban állandóan későn jött, és éjszakába nyúlóan még dolgozott - na, az valóban ijesztő volt így visszagondolva, de ha nem láttam volna, nem aggasztana. Bár, hogy sokat tanulnak, az köztudott valóban...)

Szerintem pusztán túlképzettnek éreznek magukhoz. Gondolom beugrik nekik valami hollywoodi filmjelenet, a bíróság előtt performanszoló jól szituált, határozott, domina ügyvédnőről, aztán egyből kialakul a gondolat, hogy "OK, hagyjuk, én nem vagyok ilyen magasan."

#35: Nem értek egyet azzal, hogy az orvos és a jogász olyan szakma lenne, amit csak a benne élők értenek meg. Én szerintem értem mindkettőt. Hogy ők jellemzően magukkal házasodnak, annak más okai vannak (legalábbis az orvosnál biztosan).

F

2024. jan. 15. 19:33
 37/52 anonim ***** válasza:
84%
Nő vagyok és semmi közöm a joghoz. De szerintem ha valaki (többség) meghallja, hogy "ügyvéd" egy határozott, domináns embert képzel el, aki "kemény kezű", irányító típus stb... Nem egy gyengéd nőt. Nyilván ez sztereotípia, minden szakmánál van, de egy ügyvédnél hangsúlyosabb.
2024. jan. 15. 19:52
 38/52 anonim ***** válasza:
24%

Nem szeretek sztereotipizálni, de sajnos szerintem Te vagy a kivétel egyike ( a saját és környezetemben tapasztaltak alapján). Bár ennek kifejezetten örülök. Többet Belőled! :)

2024. jan. 15. 21:01
 39/52 anonim ***** válasza:
28%
Kozmunkas voltam amikor megismertem a felesegem (ugyved).. oda szoltam neki ej de szep vagy babam mire o " akkor meg is hivhatsz egy kavera majd " aztan a csaladja cegenel kaptam karbantartoi munkat. Mindenki egy szinten van csak bizonyos emberek tobbre ertekelik magukat egobol. Ugyved,orvos,mernok , kukas,wc pucolo.. mit sem szamit.
2024. jan. 15. 21:36
 40/52 anonim ***** válasza:
25%
The Blonde Theory c. könyvet olvasd el. A nő ügyvéd, minden pasas offolja, és eljátssza, hogy egy butácska bartender, és alig tudja levakarni a pasikat.
2024. jan. 15. 22:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!