Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szemét vagy, ha hogyha nincs ló jó a szamár alapon
választasz partnert, de ha nem találsz partnert, tehát a
lovat keresed akkor adj le a mércédből keresd a szamarat,
mi ez az ellentmondás?
Figyelt kérdés
Nem csak ezen oldalon látom ezt egy csomó ember ilyen ellentmondó. Azzal nagyon sokan egyetértenek hozzáteszem én is, hogy a nincs ló jó a szamár elven választani nem eredményez jó kapcsolatot és a másiknak ártanék vele, mert szegény azt hiheti, hogy szívből szeretem, pokol lenne neki, ha kiderülne, hogy azért vagyok vele együtt, mert nem volt jobb nem kívánom eléggé, nem tudom szeretni. Én is azt mondom, hogy jobb egyedül, mint ilyen kapcsolatban.
Viszont ugyanezektől az emberektől hallom ezt az adj alább a mércédből tanácsot, hogyha társkeresési problémáid vannak. Ezzel már nem tudok egyetérteni, mert ugyanazt eredményezi, hogyha valaki a mércéjéből lejjebb ad. Mintha azt mondaná, hogy érd be szamárral. Mi ez az ellentmondás? Vagy nincs itt ellentmondás csak az A héten az előbbit mondja és B héten az utóbbit?
#20 Csakhogy a kérdező arra céloz, a legtöbb "add lejjebb" tanács arról szól, hogy fogadja el azt, akivel nemhogy szerelem, de kölcsönös vonzalom sincs és még a kettejük személyisége sem igazán kompatibilis. Na, ez nonszensz. Sajnos néhányunknak pedig ennyi a lehetősége: egy ilyen szamár partner vagy az élethosszig tartó egyedüllét.
2024. jan. 12. 09:25
22/30 A kérdező kommentje:
#21 Azért nem árt a derülátás ilyen helyzetben és esetleg küzdeni azért a személyért aki fontos.
2024. jan. 12. 09:28
23/30 anonim válasza:
Van az a szituáció, mikor valaki már nagyon sokat csalódott, túl van több rossz, esetleg bántalmazó kapcsolatokon, amik ugyan szerelmi alapon jöttek létre, de mégsem tették boldoggá az adott embert. Ilyenkor, ha jön valaki, aki ugyan nem dobogtatja meg annyira a szívét, de jó ember, segítőkész, kiszámítható, akkor nagy megnyugvás lehet lehorgonyozni mellette és működhet jól a kapcsolat lángoló szerelem nélkül is. Fiatalabb korban mindenki érzelmi alapon választ, később szerintem bejönnek a racionális szempontok is.
2024. jan. 12. 09:33
24/30 anonim válasza:
#21:
Tudom, hogy nonszensz épp azért figyelembe se kéne venni.
2024. jan. 12. 09:35
25/30 A kérdező kommentje:
Jó persze kell valamifélre racionalitás, de a mai korban olyan szinten végletekben tudnak gondolkodni az emberek, hogyha racionalitást vallják akkor kőracionálisak tudnak lenni az, hogy az életben lehetnek csodák teljesen tagadják, az emberi jósághoz cinikusan állnak hozzá és ebből lesznek a válások, tönkretett gyerekkorok, az a gyerek mire felnő lehet tönkreteszi az ő gyerekét és így tovább, ebből születnek az ilyen nézetek, hogy érd be szarral, hogyha még nem jött össze a jó, aztán csodálkozunk azon, hogy miért olyan a társadalom amilyen.
2024. jan. 12. 09:43
26/30 anonim válasza:
LOL, de akivel valaha szerelmesek voltatok, összeilletettek nem biztos, hogy örökké fogtok! Te hiába gondolod, hogy a szerelem, vonzalom a legfontosabb NEM az!
Az ember változik élete során, az érzések megcsappanak, átfordulnak teljes közönybe, utálatba is. Ahol nem marad meg a szeretet, tisztelet, bizalom főleg.
Azért írtam, hogy az egyik legszebb dolog a szerelem, de az nem egyenlő azzal, hogy a legfontosabb.
2024. jan. 12. 09:47
27/30 anonim válasza:
25- általánosítasz. Vannak ilyen emberek, meg teljesen mások is. A legtöbb ember az érzelem és a racionalitás együttes figyelembevételével választ társat.
2024. jan. 12. 09:48
28/30 anonim válasza:
Szerintem ezt inkább úgy értik, hogy adj esélyt valaki olyannak a megismerésére, akibe mondjuk nem lettél első pillantásra halálosan szerelmes, de azért nem látod csúnyának, csak nem feltétlen az ideálod, az ilyenből lehet vonzalom, ha jobban megismered és eléggé passzoltok, de ha nem, akkor nyilván nem kell erőltetni a dolgot. Pl ha vannak ellenkező neműek a környezetedben, mondjuk munkahelyen vagy hobbiban vagy akárhol, akkor simán beszélgess, ismerkedj mindenkivel külsőtől függetlenül (mármint nem felszedés céljából, csak barátkozz eleinte), és lehet lesz olyan, aki elkezd érdekelni annak ellenére, hogy első látásra nem gondoltad, hogy olyan jó csaj/pasi lenne.
2024. jan. 12. 09:52
29/30 anonim válasza:
#22 Biztos... Esetemben jelenleg foglalt, és nem úgy néz ki, hogy ezen valaha is változtatni tervez, főleg nem miattam, mert én nem érdeklem. Nincs mit küzdenem, lehetek megint valami szamárral vagy egyedül – ahogy egész eddigi életem során. Szép lassan araszolva a 40 felé...
2024. jan. 12. 10:00
30/30 anonim válasza:
Ha nem jön a full-os, akkor fel kell adni és másban keresni a boldogságot. Ami nem megy, azt nem szabad eröltetni. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!